Aviseringar
Rensa alla

! ! ! STOPPA MONARKIN ! ! !


Ämnesstartare

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14462839.ab

http://www.aftonbladet.se/debatt/kronikorer/rebeccaweidmouvell/article14461406.a...

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article14460642.ab

Är det här rätt? Är det rätt, i ett demokratiskt att det finns fotfarande gamla Gustav Vasa ättlingar som suger åt sig mer och mer pengar ju mer de blir?

Estelle föddes, jaja who care. Men vad får kungafamiljen rätten att sno åt sig mer miljoner kronor bara för EN person? Räcker inte de miljoner de får regelbundet?
Tusentals ensamstående mammor klarar att försörja ett barn för en tusenlapp ungefär(som dem får i barnbidrag) men ändå vill kungafamiljen ha mer?

Hur kan det moderna Sverige ha sådana personer? Det här handlar inte om pengar, utan vad kungafamilj har för rätt att leva i extrem lyx utan slit och jobb? Herregud kan man inte spendera pengarna tillexempel att minska brottslighet, barnfattigdomen osv.. för att åtminstonde minska Sveriges brister?


   
Citera
Ämnesstartare

Fast det är ändå bättre än alternativen. Men ah tycker att deras apanage och andra omkostnader ska minska en massa såklart.


   
SvaraCitera

Kungahuset drar in flera gånger om vad det kostar Sverige, främst via reklam men även jobbtillfällen och turism. Tror själv att det egentligen handlar mest om den Svenska avundsjukan...


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Ser gärna att vasaättens apanage avskaffas
[zzz]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

För min del så vill jag se Sverige som republik. Monarkin är en föråldrad, odemokratisk och skattesugande institution. Tänk vad mycket annat vi skulle kunna satsa våra pengar på än detta feodala tramsprojekt som att ge hemlösa nånstans att bo, bygga hyresrätter, renovera järnvägen (och byta ut ledningen i SJ), satsa på välfärd och utbildning, främja kultursatsningar, satsa på forskning för ny miljövänlig teknik och energi och botemedel för tex cancer etc.. Ja ni fattar.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

[cheers]


   
SvaraCitera
Exner

   
SvaraCitera
Exner

Tråden låst


   
SvaraCitera