Aviseringar
Rensa alla

sveda och ömhet i underlivet..


Ämnesstartare

Hej!
vet inte om den här tråden ligger rätt men hoppas på det!
För två-tre veckor sedan hade jag njurbäckensinflammation (utvecklat från urinvägsinfektion) och då gick jag på antibiotika i en vecka.Veckan efter de var jag öm efter sex och kunde sen inte genomföra de pga av sveda. Den var inte konstant utan bara under samlag. Det blev sen bättre och jag kunde ha sex som vanligt förra veckan. Men efter att ha haft sex igen igår, kände jag av en lite ömhet och nu efter att jag har duschat svider det. Jag har sedan jag kände av det varit noggrann med intim hygienen och har använt parfymfri tvål. Har läst mig till att PH-balansen rubbas när man äter antibiotika och att det kan bli för basiskt i underlivet.
Antar att jag borde gå till gynekologen, men har även hört att det kan hjälpa med tampong som man doppar i naturell yoghurt för att återställa PH-balansen.

Tips någon??


   
Citera

ha inte sex och problemet är löst


   
SvaraCitera

köp istället tabletter du för upp i slidan med såna där brabakterier. smörj in med olja om du är torr, matolja funkar bra.
använd inte tampong i youghurt, tampongen irriterar slidväggarna och är en härlig groklump för onda bakterier.


   
SvaraCitera

Du knaske har svamp?

MVH Har en vän som haft liknande


   
SvaraCitera

4thDimension:

men har även hört att det kan hjälpa med tampong som man doppar i naturell yoghurt för att återställa PH-balansen.

Gör inte det. Ska du försöka åtgärde problemet själv, använd ett läkemedel som faktiskt är anpassat för att återställa pH-balansen, typ ​något av dessa.

Eller så kan du träffa en gynekolog så att du får veta exakt vad som är problemet istället för att gissa. Eller åtminstone rådgöra med en sådan över telefon.


   
SvaraCitera

Eller så har du fått tillbaka urinvägsinfektionen eller har svamp?
Kom ihåg att kissa efter sex osv.
Tycker som Mediakissen att du bör rådgöra med gynekolog eller åtminstone sjuksköterska innan du börjar självbehandla.
Tamponger doppade i saker låter lite suspekt.


   
SvaraCitera

4thDimension:

Tips någon??

Ligg inte tills det är ok, det kan bli mycket värre om du inte väntar på att du är återställd. Lyssna de andra gällande medikation.


   
SvaraCitera

tror ganska säkert att det är svamp. när man äter antibiotika blir man extra kännslig för detta pga PH-värdet och tunnare slemhinnor. uppsök gynekolog/ungdomsmotagning.[smile]


   
SvaraCitera

4thDimension:

Tips någon??

jag är ledsen men du får faktiskt ta dig i kragen och gå till ungdomsmottagningen. I och med att du beskriver att du är öm också så är det inte ph-balansen, då brukar det bara vara irriterat och lite klåda o sveda. Antingen är du öm för att du har svamp, eftersom att underlivet kan svullna lite då, eller så kanske du har fått tillbaka njurbäckensinflammationen - en sjukdom jag inte kan så mycket om.

Men i och med att varken jag eller någon annan i forumet kan klargöra detta så bör du gå till vårdcentralen eller ungdomsmottagningen för att klargöra vad det är.

Att chansa o köpa en medicin är inte braaa. Särskilt inte om du ta medicin mot svamp när du inte har det. Då kanske medicinen inte funkar den dagen du faktiskt har svamp [no-no]

Går du till läkaren och de säger att du har svamp, be om att få tabletter som man sväljer. Har hört att vaginalkräm och salva inte är bra och att folk fått jättemycket sveda av det.


   
SvaraCitera

Liksom föregående talare råder jag dig att kolla upp det. Dessutom kan man inte bara bli immun mot svampmedicin, utan det kan rent utav förvärra allting om man behandlar med det utan att ha svamp.


   
SvaraCitera

som tidigare nämnts har du nog svamp, men gå till sjukhus/gynekolog för att säkerställa det så kan du få recept på starkare krämer/tabletter än de som finns receptfria på apoteket.

andra bra grejer är att inte använda stringtrosor, inte raka dig och försöka lufta mycket under tiden du har problemet.


   
SvaraCitera

Blivande_japan:

andra bra grejer är att inte använda stringtrosor, inte raka dig och försöka lufta mycket under tiden du har problemet.

precis! Sov utan trosor också.


   
SvaraCitera

Om du inte vill gå till doktorn så käka mycket fil/yoghurt, dränk fittan i yoghurt, smörj in med olivolja


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Tack för alla svar!
Ja, sover utan trosor och luftar så mycket jag kan! Funderat på gynekologen, om de inte blir bättre får jag helt enkelt gå dit!
De är inte urinvägsinfektion eller njurbäckensinflammation, de har jag ialla fall fastställt.
Har också hört om sveda vid olika salvor :/
Imorgon blir det nog att investera i Vivag, ska återställa ph-balansen och vara bra vid svamp!


   
SvaraCitera

4thDimension:

De är inte urinvägsinfektion eller njurbäckensinflammation, de har jag ialla fall fastställt.

Har du träffat läkare som konstaterat det?


   
SvaraCitera