Aviseringar
Rensa alla

Sverige propagerar mot Ryssland (igen)


Ämnesstartare

Läste nyss detta på GP.

www.gp.se/nyheter/sverige/1.2264343-regnbagsprotest-far-stort-genomslag

Videon länkades i artikeln: www.youtube.com/watch?v=0KWhaqr1v8s&feature=youtu.be

Vad tycker ni om detta? Personligen tycker jag att det på ett sätt visar brist på respekt gentemot ryssland. För det första ska OS inte ha något att göra med politiska budskap men nu gör vi svenskar tvärtemot. Sedan så har ryssland även en annan kultur. Många är religiösa i ryssland och står för traditionella värderingar, och det bör man respektera. Tycker att det är ännu mer olämpligt att de har med barn i filmen eftersom att barn varken kan ta en politisk eller religiös ståndpunkt. Barn är och ska alltid ses som neutrala eftersom dom inte kan ta ståndpunkt om politiska eller religiösa frågor.

Frågan är dom det här ''utfallet'' kommer att gynna någon överhuvudtaget, och vem isåfall? Det kommer knappast att gynna homolobyn.


   
Citera
time
 time

Patrick: Tycker att det är ännu mer olämpligt att de har med barn i filmen eftersom att barn varken kan ta en politisk eller religiös ståndpunkt.

Så enligt dig är det okej att mata barn med homofobi (vilket kan vara både ett politiskt och ett religiöst ställningstagande), men inte inkludera dem i en öppensinnad kultur från början? 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

fuck fufufuck fufckuckuck dina homo trådar det räcker nu annars kommer jag hacka mig in i um:s databas och banna dig


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Min poäng var att barn (dvs. små barn) INTE kan ta en politisk eller religiös ståndpunkt. Det värsta exemplet är religiösa som säger att dom fick ett ''kristet barn'' eller ett ''muslimskt barn''. Ingen FÖDS som kristen, muslim, eller socialdemokrat, moderat, eller sverigedemokrat


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Patrick:
Min poäng var att barn (dvs. små barn) INTE kan ta en politisk eller religiös ståndpunkt. Det värsta exemplet är religiösa som säger att dom fick ett ''kristet barn'' eller ett ''muslimskt barn''. Ingen FÖDS som kristen, muslim, eller socialdemokrat, moderat, eller sverigedemokrat

höm hömjesushö höm 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Traditionella värderingar är i många fall ett stort hinder för utveckling


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Jag tycker inte vi behöver dalta med ryssland, det kan ta lite kritik.


   
SvaraCitera
Dewad

Men gud, kan inte Sverige bara hålla käften någon jävla gång?! Neutrala ska vi minsann vara, men när det kommer till hur jämnställt det är i världen, då jävlar i det ska det sättas igång. Suck.


   
SvaraCitera
NEMI
 NEMI

tycker att någon skulle lyckas göra som över Minsk och flygfälla nallar.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

I Sverige har det fostrats en ansvarstagande kultur HBT-sympatisörer emellan som effektivt använder framvinningar i form av sociala medier för att förmedla sina budskap och arrangera manifestationer för sin sak och dessutom kontakterna inom annan media för vidare spridning. Nobodys som den här personen dyker upp titt som tätt med sina fem minuter i rampljuset, och påtagligt ofta bär de just homovänliga åsikter. Eliten är nog stolta över vilka fotsoldater till propagandister de skapat.

Givetvis är rysk inrikespolitik Rysslands ensak. Andra nationer ska ge fan i hur andra folk ska styra sina länder, såvida det inte är sjukt uppenbart hur människor förföljs och inget man ska komma släpande med genom rasistiska generaliseringar.


   
SvaraCitera
time
 time

Vit priviligerad cisman: såvida det inte är sjukt uppenbart hur människor förföljs

Jag vill i bästa välmening säga att du verkligen behöver läsa på om hur HBT-personer har det i Ryssland just nu. Det är sjukt uppenbart hur människor förföljs. Det är vanvettigt att, år 2014, inte acceptera att kärlek mellan samtyckande individer är okej bara för att personerna råkar vara av samma kön. Jag tycker att jag som person ska respekteras precis lika mycket oavsett om min partner är en man eller kvinna. Nu har du fötts som hetero, men det skadar inte att försöka sätta dig in i någon annans skor.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Att förbjuda "homopropaganda riktad mot barn" är väl inte en jätte stor sak egentligen. Det vi däremot bör ta ställning till är att Ryssland inte står upp för demokratin och för yttrandefriheten. Putin är inte vald demokratisk utan liknar mer och mer en diktator som styr sitt Ryssland med ett järngrepp. Åsiktsmotståndare till honom förföljs och spärras in. Fobi mot homosexuella som Putin är med och driver på. Ryssland borde aldrig fått OS och det är åt helvete att IOK inte tar ställning mot odemokratiska länder. Dock ska man också komma ihåg att IOK är en genomgående mutad organisation som ju tidigare OS till Kina. Argumentet att "sport och politik inte bör blandas ihop" är det dummaste jag vet då det inte handlar om politik, alltså om höger, vänster, liberal, socialism osv, utan om demokrati och mänskliga rättigheter. Frågor som går utanför benämningen "politik" och som aldrig kan tjafsas bort.


   
SvaraCitera
time
 time

NiklasW: Att förbjuda "homopropaganda riktad mot barn" är väl inte en jätte stor sak egentligen.

Det är det ju visst, om man inte i samma veva också förbjuder heteropropaganda. Barn i hela världen matas dagligen med en stor sked heteronormativitet, vilket fasen i mig inte är roligt för barn som tidigt upptäcker sin "avvikande" läggning (det kommer kännas avvikande om samhället inte kan stötta en) och därmed upplever utanförskap. 


   
SvaraCitera
time
 time

Jag bara... jesus. Man VÄLJER inte att vara homosexuell. En blir inte homosexuell bara för att samhället visar sitt öppna stöd för HBT-grupper. En blir inte homosexuell för att en lekt med dockor, eller haft rosa kläder. Homosexualitet går inte att uppmuntra för det är inte ett val. Sexualitet är väldigt flytande, för vissa mer än för andra. 

Jag ska lära mina kids att det är precis lika okej att ha två mammor eller två pappor som det är att ha en ensamstående förälder eller heteroföräldrar. Blir min unge gay av det får jag väl hoppas att jag är minst lika cool som min mamma, som sa "vad roligt att åtminstone ett av mina barn är öppensinnat!" när jag kom ut. 


   
SvaraCitera
time
 time

Eller ja, great, nu kommer väl Patrick eller någon annan säga att jag blev bi för att min mamma var okej med det eller för att jag fick leka med både Barbies och Actionman.


   
SvaraCitera