brukar digga morotslåda, och kålrotslåta. samt kallrökt öring.
Jag älskar rödbetssallad, kokt potatis (gärna potatisgratäng också) och göttbullar (vegköttbullar). En variant av Janssons Frestelse som jag åt på den vegetariska restaurangen Hermans i Stockholm var också helt ljuvligt god.
stekt och inlagd strömming vill jag ha också!
och nån riktigt god senaps-, samt löksill. pappa gjorde nån jättegod förut också, men nån slags ost i.
vill ha diverse salladsblandningar också. och ägg.
Alltså, jag är så himla, himla kinkig med julmat. Tycker nästan inte om någonting, äter inte skinkan heller (klarar inte av kött som har massa fläsk och senor: jag VET att folk säger att det är det allra godaste men fläsket är ju bara slemmigt och otuggbart i konsistensen, så det känns som att man sväljer en slemklump och jag bara uuuuuuhhööö äckligt).
Vad jag tycker om på mitt julbord:
1. rökt viltkött: typ hjort, eller ren.
2. morotslåda.
3. potatisgratäng.
4. baguette.
5. rysk kaviar.
6. rökta räkor.
7. champagne.
8. glögg.
köttbullar och prinskorvar, janssons osv tar jag bara om del skulle råka få plats på tallriken.
min taktik vid julbordet är att smaka så mycket som möjligt (förutom just ovanstående, pga tråkigt och smakar alltid lika)
vill ha julmat nu! åå va gott
ååå dör
Gruvan:
Onekligen!
Nästa UM-träff kör vi på Brännvin + Sill stekarN^!
Vi får styra den till påsk eller till midsommar!