Aviseringar
Rensa alla

tiden går långsammare med stroboskop!


Ämnesstartare

Låg och tenkte på en ganska intressant grej. har ni nånsin testat att sätta på ett stroboskop i ett helt mörkt rum? asså så det blinkar fort hela tiden.

om ni har gjort det, så vet ni att allt händer i slow motion. så om någon t.ex kastar en kudde mot mig kommer kudden i slow motion.

jag antar att det beror på att ljuset träffar omgivningen o sen släcks det ner igen och så måste ljuset träffa det igen, så därför upplevs det att det går långsamt. eller går tiden rentav långsammare när man sätter på ett stroboskop?

jag kommer ihåg en kväll i min bardom när jag och två vänner lekte i källaren. vi hade kudd krig och kastade kuddar på varann.
i källaren stod ett stroboskop. vi satte på det och sen kastade min kompis en kudde på mig. den kom flygande mot mig i slow motion. men det konstiga var att den inte träffade mig förrän jag såg den komma.

kan det här va en av våra tiders stora upptäckter? min teori är att tiden nemlingen går långsammare med ett stroboskåp på!!


   
Citera
Ämnesetiketter

Lol[zzz]


   
SvaraCitera

Jag vill ha din snillrika hjärna när jag sitter i kassan på jobbet.

Vanligtvis tänker jag så här:
Image


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

RakatKadaver:

Jag vill ha din snillrika hjärna

man tackar! [cheers]


   
SvaraCitera

Nä men jag tror tiden har gått saktare för dig i din barndom du är ju helt efter[y]


   
SvaraCitera

Image


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

ToxicWithaHintOfSteam:

Nä men jag tror tiden har gått saktare för dig i din barndom du är ju helt efter

Men har du aldrig satt på ett stroboskåp i ett helt mörkt rum någon gång? Det blir som att hela världen börjar lagga typ som en dator me seg uppkåppling.


   
SvaraCitera

haha omg <3


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

hal´å


   
SvaraCitera

Det beror på vart någonstans detta mörka rum befinner sig någonstans och hur fort detta rum rör sig i förhållande till din referenspunkt.

Det har ingenting med stroboskopet att göra.


   
SvaraCitera