Aviseringar
Rensa alla

Till försvar av Israel


Ämnesstartare

Hejsan, jag vill diskutera mitt nya hemland Israel, har precis flyttat ditt med Aliyah-proceduren (jag är ateistisk jude). Jag har märkt en sak, det är inte så mycket mångfald som det är i t ex New York, Hamburg eller London. Är det bara jag som tycker att Israel skulle kunna behöva lite mer mångfald? Ekonomin är ansträngd, jag ville inte verka hotfull mot den judiska identiteten, men jag tror vi skulle behöva nya talanger från människor som är på flykt från oroshärdar i världen, precis som Sverige tar emot idag. Sen tycker jag om att dejta lite mörkare kvinnor i Tel Aviv, men min familj och många av mina vänner har börjat ta avstånd från mig. Vissa kollar snett på oss i stan när jag väl går hand i hand med en tjej av afrikansk börd.

Kan Israel lära sig från Sverige och dess tolerans?

Vad tycker ni?


   
Citera
tkllkl

griffin: Kan Israel lära sig från Sverige och dess tolerans?

Absolut. Jag tycker att Israel bör öppna gränserna. Är det något judarna har lärt oss genom hollywood så är det att tolerans och mångkultur är det finaste ett land kan ha, och ändå så har de inte själva öppnat gränserna för syrianska flyktingar och somaliska läkare.


   
SvaraCitera

Alla borde vara som Sverige, det är svenska politiker överens om. Vi är godast.


   
SvaraCitera

Man skulle ju kunna tycka att den Israeliska statsapparaten borde lära sig tolerans överlag. 


   
SvaraCitera

Du är kille förstår jag? 

Att jämföra Israel och då i synnerhet Tel Aviv eller Jerusalem med New York City, Hamburg eller London är väl som att jämföra Jönköping med London. Nej, skämt åsido. Jag har bara varit i Israel två gånger och då bl a i de två städerna jag nämnde men självklart kan du inte jämföra Israel i allmänhet med N.Y.C. som är USAs största stad eller London som är Europas största stad.


   
SvaraCitera
tkllkl

stoner: Israel i allmänhet med N.Y.C. som är USAs största stad eller London som är Europas största stad.

Självklart kan du inte jämföra ett land med städer, men principen är densamma. Alla andra öppnar gränserna, men inte Israel. Tycker det är dags att ändra det!


   
SvaraCitera

tkllkl: Självklart kan du inte jämföra ett land med städer, men principen är densamma. Alla andra öppnar gränserna, men inte Israel. Tycker det är dags att ändra det!

Jag kanske skrev lite galet... jag menar att det inte går att jämföra Israel med USA eller the UK.


   
SvaraCitera
tkllkl

stoner:

Jag kanske skrev lite galet... jag menar att det inte går att jämföra Israel med USA eller the UK.

Har du något emot mångkultur eller? Rasist. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Ja, kille. Jag ville bara skriva av mig lite, jag kanske ändrar uppfattning senare, men just nu är det inte som jag trodde. Israel behöver arbetskraft för att finansiera våra patriotiska pensionärer/förfäder, vi kan inte direkt tvinga alla judar att skaffa fler barn. Tror jag.


   
SvaraCitera

ja importera lite goyims att slava för den judiska härskarrasen


   
SvaraCitera

varför vill du tvinga på de något sådant?


   
SvaraCitera
tkllkl

Axelinaaas:
varför vill du tvinga på de något sådant?

Varför är det bara Europa som skall ta ansvaret? Regeringen har presenterat siffror att man tjänar stort på invandringen. Varför skulle inte Israel vilja tjäna på det?!


   
SvaraCitera

tkllkl: Har du något emot mångkultur eller? Rasist.

Inte alls. Tycker bara att det är stora skillnader på Israel och USA och London. Går man ut för att festa, röka ganja, leta upp en strippklubb eller en heavy metal klubb så skiljer det ju lite på länderna.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Jag vet att det är mycket SD-tider och sånt, men jag tror det är överdrift att invandring från t ex Syrien och Eritrea skulle vara en belastning, i vilket fall så kan man väl sålla bort muslimerna för att göra vår regering mindre hetsig, men kristna afrikaner kan lätt komma in i samhället. Jag vill ju ha min pension liksom.


   
SvaraCitera
tkllkl

Riv muren. 


   
SvaraCitera