Aviseringar
Rensa alla

Treenigheten: en lära från Gud?


Misael
Ämnesstartare

Jag har inte funnit någon logik i teorin om treenigheten. För att inte tala om att den är väldigt förvirrande när det sägs i Bibeln att "Gud är ju inte oordningens Gud, utan fridens." (1 Kor. 14:33)

Varför förklarar inte Gud treenigheten på något sätt i vare sig GT eller i NT? Varför förklarar inte Jesus treenigheten för sina lärjungar i NT? Om nu treenigheten är en central lära i tron på Gud: var är då undervisningen i bibeln om den? Gud har ju undervisat oss i allt annat. Även hans Son Jesus Kristus undervisade oss - enligt hans Faders vilja - i allt vi behövde veta för att få ärva evigt liv. Men ingen undervisning i bibeln om treenigheten trots att, det enligt vissa, är en central lära i tron på Gud. [confused]


   
Citera

Han är gud, men han är också jesus. LOGISKT VA [y]


   
SvaraCitera

Misael:

Men ingen undervisning i bibeln om treenigheten trots att, det enligt vissa, är en central lära i tron på Gud.

Det tycks mig logiskt att anta att de inte införskaffat läran om treenigheten genom Bibelns skrifter. Läran om treenigheten måste komma utifrån. Inte för att det är något fel med det. Det är bara positivt att människor spränger sina ramar.


   
SvaraCitera

We shall ooovercoomeee! [ops]


   
SvaraCitera

Misael:

bibeln

Låt OSS skapa människan till VÅR avbild..

vilka oss? vilka vår?

Om vi är skapade till guds avbild, som vi ju självklart är [y], och Gud själv säger i Bibeln, låt OSS skapa människan till VÅR avbild, betyder det inte att det är fler än Honom vi liknar?

Alltså att vi liknar alla tre i treenigheten [y]


   
SvaraCitera

Eller så är de rent hittepå?


   
SvaraCitera
Misael
Ämnesstartare

DPope:

Låt OSS skapa människan till VÅR avbild

Gud skapade Jesus först av allt. Sen hjälpte Jesus sin Fader att skapa resten. Inget bevis för att treenigheten är sann. Då kvarstår frågorna varför inte treenigheten undervisades i bibeln om det nu är en central lära i tron? Därför att den inte är biblisk. Jesus och Gud är inte samma person. Det kan man enkelt bevisa genom att läsa Matteus 24:36 där lärjungarna frågat när slutet på denna tingens ordning ska komma. Då svarar Jesus rakt upp och ner att om den dagen eller timmen känner ingen. Inte ens himlens änglar, Inte ens Sonen, Ingen utom Fadern" Där faller treenigheten i småbitar.

"Dagen och timmen känner ingen, inte ens himlens änglar, inte ens Sonen, ingen utom Fadern."

Lucy:

Läran om treenigheten måste komma utifrån.

Alltså kommer den inte från Gud och icke acceptabel som en central lära i kristendomen. Man ska inte blanda in andra kulturer och traditioner i tron på Gud. [y]


   
SvaraCitera

Misael:

"Dagen och timmen känner ingen, inte ens himlens änglar, inte ens Sonen, ingen utom Fadern."

helt sant.. men det är drf man säger att Gud Fadern, Sonen och den Helige Ande är tre i en, men ändå tre olika personligheter.

Misael:

central lära

så du menar att Gud måste avslöja ALLT i Bibeln? [rolleyes]


   
SvaraCitera

Zittam:

Eller så är de rent hittepå?


   
SvaraCitera

Misael:

Man ska inte blanda in andra kulturer och traditioner i tron på Gud.

Det är bara roligt att blanda. [smile]


   
SvaraCitera
Misael
Ämnesstartare

DPope:

Sonen och den Helige Ande är tre i en, men ändå tre olika personligheter.

Ologiskt. "Gud är inte oordningens Gud utan fridens."

DPope:

så du menar att Gud måste avslöja ALLT i Bibeln?

Japp. Jag hänvisar till Romarbrevet: "Och alldeles som de inte fann behag i att hålla fast vid Gud i exakt kunskap, så utlämnade Gud dem åt ett sinnestillstånd som misshagade honom, till att göra det som inte är tillbörligt," (Rom. 1:28) För att ytterligare påskina vikten av exakt kunskap om Gud så hänvisar jag till Romarna 10:2 - "Jag ger dem nämligen det vittnesbördet att de har nitälskan för Gud, men inte enligt exakt kunskap". och Efesierna 4:13 - "tills vi alla når fram till enheten i tron och i den exakta kunskapen om Guds Son, till en fullvuxen mans ställning, till det mått av kroppslig resning som hör Kristi fullhet till".

Man kan inte komma till exakt kunskap om Gud om han inte avslöjar allt om sig själv och hans Son.

I Bibeln förknippas Jehova ofta med kunskap. Han kallas ”en kunskapens Gud” och beskrivs som ”fullkomlig i kunskap”. (1Sa 2:3; Job 36:4; 37:14, 16) Vore ju rätt konstigt om han beskrivs som "kunskapens Gud" och sedan undanhåller viktig information angående treenigheten som många påstår är en central lära. En ledare får inte människors fulla tillit om man t ex undanhåller information om ens personlighet. Därför kan jag påstå med all säkerhet att treenighetsläran är en obiblisk lära.


   
SvaraCitera

Misael:

når fram

når fram ja.. o när gör vi det mannen? jo, när Jesus kommer tillbaka, inte innan [y]


   
SvaraCitera
Misael
Ämnesstartare

DPope:

när Jesus kommer tillbaka

Jesus kommer inte tillbaka som en person av kött och blod.


   
SvaraCitera

Misael:

Jesus kommer inte tillbaka som en person av kött och blod.

Han kommer väl tillbaka på samma sätt som Han åkte upp?


   
SvaraCitera
Misael
Ämnesstartare

DPope:

Han kommer väl tillbaka på samma sätt som Han åkte upp?

Oviktigt i sakfrågan. Vi har exakt kunskap om Sonen idag. Det står inget om att vi ska få exakt kunskap om honom när han kommer tillbaka. När han kommer tillbaka är det försent. Då ska ondskan rensas bort från jorden.


   
SvaraCitera