Aviseringar
Rensa alla

Typ friendzoned...


Ämnesstartare

Jag är en tjej och jag har haft en killkompis i över ett år. Vi träffades via gemensamma IRL vänner, men vi bor inte i samma stad så vi skrev online väldigt länge innan vi träffades för första gången. Under hela tiden vi känt varandra har jag misstänkt att han varit lite intresserad, då han ibland frågat vad jag gillar för killar och om jag tycker att hans bild är söt, och andra saker som man inte frågar en vän. Men jag har inte varit helt 100 på att han var intresserad ändå, men typ alla killkompisar jag haft har visat intresse vid något tillfälle så jag "förväntade" mig att han skulle göra det allt eftersom. Han har haft sjukt svårt att komma över sitt ex som sårade honom. När vi träffades för första gången hade han precis raderat henne från sociala medier efter att ha gjort slut ett år tidigare. Och det var efter det han började flörta TYDLIGT med mig. Han sa att han tvivlade på att det finns bättre tjejer än mig osvosv... Han skrev till mig varje dag och ville att jag skulle åka till honom över en helg. När jag bokat biljetter var han JÄTTEexcited för det och sa att han hade berättat för sina vänner osv. Det kändes som att han var småflörtig med mig enda sedan vi började skriva, men han kanske höll tillbaka när han fortfarande hade kontakt med exet. Sen när de sa upp kontakt så "vågade" han öppna sig för mig typ.

När jag var hos honom var han sjukt PÅ. Som en kille på dagis som gillar en tjej typ. Skulle vara nära hela tiden. Han kysste mig också när vi låg i sängen en kväll. Efter helgen sa han att han var rädd att förstöra vänskapen och inte redo att bli kär pga. dålig erfarenhet av förhållande. Jag sa att jag var intresserad och då "ändrade" han sig och sa att det finns en chans, men att han måste tänka och bestämma sig om han vill fortsätta träffa mig på det sättet (är ju lite jobbigt med distans dessutom). Han sa att han tror att vi skulle bli jättebra tillsammans och att han inte riktigt ser mig som bara en vän osv osv... Vi träffades en gång till efter detta, dock som "vanligt" då jag sagt till honom att han inte får kyssa mig osv om han bara vill vara vän. Jag ville inte få fel signaler. 

För två veckor sedan hände lite drama och våra gemensamma vänner blev inblandade och står på min sida. Misstänker att han hatar drama för han sa att han behöver space från alla oss nu. Så, nu är jag ju garanterad på att hans "val" kommer att bli att bara vara vän med mig. Eller han sa typ "Det bästa är nog om vi i alla fall är vänner efter detta". Han tror väl att jag är en dramaqueen nu. När han är redo att snacka igen så tänkte jag säga att jag är okej med att vara vän och låta glad, men att han får göra som han vill.

Problemet är att jag är rädd för om han skulle få känslor igen i framtiden, så kanske han tänker igen att han inte vill förstöra någon vänskap och därför inte vågar säga nåt? Eftersom att jag kommer säga att jag är okej med att vara vän kanske han inte vill förstöra något igen. Har hört tusentals historier om personer som varit intresserade av någon, sen blivit dissade. När de sedan gått vidare kommer dissaren tillbaka och vill ha en andra chans. Min kompis (hon som jag och killen träffades via) har varit med om liknande med en kille. 
Okej, visst. Jag ska inte förvänta mig att han kommer att bli intresserad igen. Jag vet dock att han har sjukt många tjejkompisar, som BARA är tjejkompisar. Alltså att han aldrig hållt på med dem. Det har en gemensam killkompis sagt i alla fall. Jag är typ den enda han faktiskt hållt på med.. Och en annan tjej för fleraaa år sedan. Men han kommer nog som sagt inte be om en annan chans om han blir intresserad igen eftersom att jag kommer vara okej med att vara vän och han vill väl inte förstöra nåt igen.

Han har ju uppenbarligen haft känslor för mig vid ett tillfälle, så det är ju inte omöjligt att de skulle komma tillbaka. Vi har dessutom varit väldigt nära under hösten och skrivit jättemycket. Våra kompisar tror att han förr eller senare kommer ångra sig i alla fall, för tydligen är jag beskrivningen på tjejen han alltid sagt att han velat ha. Hahaha... Och han är typ den killen jag alltid velat ha. Det var därför våra vänner tyckte att vi skulle börja snacka 🙁 Men det verkar som att killar gillar spänningen när tjejer är svårfångade, och jag var ju inte det. Kanske också därför han började tvivla? Hmm...

Men ja, det känns lite painful att bara vara vän med honom. Visst går det, men jag kommer ju inte orka ta såå mycket initiativ till att snacka med honom. Jag vet inte riktigt hur jag ska lösa denna situation. Nåt tips? 🙂 Jag är väldigt blyg så jag träffar knappt nya killar heller. Har inga kompisar som festar, och är inte intresserad av nätdejting. Så att hitta någon annan kille för att komma över honom är ju inte det enklaste. Det man hoppas på innerst inne är ju att han ska ändra sig, haha...


   
Citera

Tycker du ska säga till honom exakt det du skrev här och vill han inte ta det längre så får du bara acceptera det. Jag menar det är inte så att ni kommer sluta vara kompisar för det. Annars kommer du alltid undra och så länge du undrar är det ju svårare att komma över honom.


   
SvaraCitera

KycklingKalkon:
Tycker du ska säga till honom exakt det du skrev här och vill han inte ta det längre så får du bara acceptera det. Jag menar det är inte så att ni kommer sluta vara kompisar för det. Annars kommer du alltid undra och så länge du undrar är det ju svårare att komma över honom.

Håller med.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Klart vi inte behöver sluta vara kompisar, och jag MÅSTE ju självklart acceptera om han inte skulle vilja mer än så. Problemet är att jag har känslor och jag tycker att det är sjukt jobbigt att bara vara vän. Tänk när han skaffar tjej liksom? Kommer ju bli asjobbigt. Jag har haft känslor för honom i mer än ett år och tror att de kommer finnas kvar tills jag hittar någon annan. Och jag har varit singel i hela mitt liv så det lär ju ta tid...
Jag VET ju att han i alla fall har haft känslor för mig och sett mig som mer än en vän. Därför är det så sjukt frustrerande att ändå inte kunna vara med honom. 

Dock har vi ju kommit nära varandra och haft vissa djupa konversationer osv, så det vore ju sjukt tomt och kanske ännu jobbigare att säga upp kontakten helt med honom. Och säger vi upp kontakten har jag 0% chans i framtiden. Håller man kontakt vet man aldrig vad framtiden har att ge... Men alltsåå fan vad jobbigt det här är. Hahaha...


   
SvaraCitera