Forumet - Unga föreslås få helgfotboja

Unga föreslås få helgfotboja

6175 0 52
Nu föreslås det att unga under 18 år ska kunna dömas till så kallad helgavskiljning med fotboja. Helgavskiljning innebär att ungdomen "lyfts" ur umgängeskretsen under helgerna då de flesta brott begås. Det vill en majoritet bestående av de borgerliga partierna och Sverigedemokraterna i justitieutskottet.

Tycker ni detta låter som en bra idé?

Bör unga få helgfotboja när de begår brott?

Kan inte begripa hur folk kan rösta nej till ett sådant förslag. Väldigt bra att det införs ett straff för ungdomar i fall där ungdomsanstalt känns för hårt och böter känns för lindrigt. Kan också fylla en stor funktion i just det att ungdomar kan lyftas ur kriminella umgängeskretsar. 

Spana också in:

Alla vore väl att ta i, finns säkert de som blir skrämda till att uppföra sig korrekt.. Men ja, jag är skeptisk till hela straffsystemet. 
kimkardashian: nja, så är det väl inte för alla som blir straffade. men håller med om att det ej hindrar dem från, lr ej förebygger för, att begå brott igen.

kimkardashian:
tkr du böter är mer lindrigt än fotboja på helger? Du vet väl att de har hela veckan på sig att begå brott
lr har jag missat ngtSkeptisk
Jag tror på möjligheten för dem att förverkliga sina drömmar! Finns till exempel de som bryter sina brottsliga spår genom att satsa allt på en sport de finner intressant.