Aviseringar
Rensa alla

Utländska uniformer i Sverige


Flash

Sorgeliga typer det dära NSF, de heter förövrigt "Folkfronten" numera?

Inte för att den är särskilt folklig, men men..

OnTopic:

Det var uniformsförbud i Sverige 1933-2002, främst för att man ville bespara de stackars nazisterna från att behöva köpa dyra uniformer.


   
SvaraCitera

Chickfactor:

har funderat på det om det är ett brott att som svensk civil gå runt i t.ex. ryska militäruniformer i Sverige någon som vet?

Om de e olagligt som svensk medborgare eller inte skall jag inte utala mig om, dock är de ju invationsförsök om du befinner dig utanför rikets gränser me din uniform på (ett antal värnpliktiga som glömde stiga av bussen mellan örebro coh oslo medans I2 i karlstad fortfarade existerade).

Sen beror de helt på vad för märken du har på uniformen, du får aldrig bära gradbetekningar, förbandsmäre och utbildningsmärke på en uniform om du inte har den specefika graden, utbildningen eller tillhör de förbandet. Detta är igentligen det ända lagen som inte är tandlös vad det gäller unniformer i sverige idag, i alla fall dem som e från FM.

Det är även i lagens mening inte tillåtet att bära kläder med kronmäkning (tre kronor med ett årtal + M-nummer) i sverige då dom tillhör kronan, dock har det genom slarv kommit ut kläder utan att dom tagits bort. Lika så är det inte tillåtet att mixa militära och civila plagg som igentligen är en tandlös lag då polien inte prioriterar det och FM säljer ut överblivna och krymta kläder allt efter föråden tömms.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Tråden låst på grund av inaktivitet


   
SvaraCitera