Forumet - Vad gör en (mat)affär dålig?

Vad gör en (mat)affär dålig?

236 0 21
Åtta:

De ska ha allt. Det gör mig inte så mycket om det endast finns en eller två sorters mjölk att välja på, men om jag t.ex. ska ha jäst så blir jag asförbannad om det inte finns.


iofs, fast kan ändå bli lack ibland om affärer inte har just det märket jag vill köpa av en viss produkt, men själva "basgrejen" el vad man ska säga, är ju att allt man normalt behöver åtminstone finns

Spana också in:

Blivande_japan:

vad har du för ramar vad gäller bra/dåliga mataffärer?


Att det finns de som man behöver just då.
Basen för att laga det jag behöver är också ett viktigt. Sen så även hur det är med datum och sådant på mjölk, hur frukten ser ut(om det ser fräscht ut). Ett tips är att inte köpa frukt och grönsaker på söndagar. De större butikerna har färskvaruleveranser 6dagar i veckan. Måndag - lördag.

Ju större butik desto bättre sortiment, desto bättre anser jag det är.
Netherlick:

Ica är dålig för att dom ställer allt gammalt längst fram och då menar jag typ 5dagar gammalt. Men dom är bra för att dom är billiga och man kan faktiskt kolla datum


så gör man ju hos alla!? klart de vill få sålt det som är äldst först[shake]
går ju alltid att rota bakom

har dock aldrig upplevt att jag köpt gammal mat på ica, men sånt beror ju mer på vilken affär man handlar hos än hos vilken kedja

kosjka:

du handlar där.


?
Blivande_japan:

vad har du för ramar vad gäller bra/dåliga mataffärer?


En affär är dålig om den låser in sina sopor, och om den i sin jakt på att alltid ha allt och maximera marknadsföringen skaffar så mycket av allt att den får slänga hälften.

En affär är bra om den tar in lagom mycket så att den inte behöver slänga så mycket, och ännu hellre ger det överblivna till statsmissionen eller dylikt. Och givetvis ska den vara driven som ett arbetarägt kooperativ.