Aviseringar
Rensa alla

vad gör man?


Ämnesstartare

Ni värkar ju vara riktigt sjysta kompisar mot henne. Om ni inte inte är tillräckligt goda vänner för att vilja ha med henne på en resa kan man ju hoppas att ni kan vara så pass sjysta att ni skippar skit snacket och säga som det är till henne att ni helt enkelt inte vill ha med henne för att ni vill göra det själva bara ni fyra. Det finns inte så mycket mer än att acceptera är ni ens något i närheten av att vara vänner så borde hon förstå. Åt andra sidan så kan det bara vara bra för er relation och samman hållning om alla åket. vem vet aldrig hon kanske smälter in[wink] om inte annat var ärliga mot stackarn är det så hemskt att umgås med henne varför dra ut på det.


   
SvaraCitera

tycker att det är äckligt att göra en grupp till en enhet. "vi tycker" osv. Det använde vi oss flitigt av i fyran. nån gång i sjuan men då kändes det väldigt barnsligt. Inse att ni är fyra individer förhoppningsvis. Och att ni är jävligt dåliga vänner om ni åker iväg utan henne. Säg i så fall saningen till henne, vilket verkar vara att "ja men vi har hängt med dig i fem år, men om sanningen ska fram så trivs ingen av oss riktigt bra med dig. Bäst av allt vore nog om du hittade nya kompisar. Tack och hej."

Du hör väl själv hur det låter.
Tjejer alltså.


   
SvaraCitera

säg bara att n har planerat att åka iväg och så. kan kompisen inte klara sig själv eller? hon har väl andra kompisar också? 🙂


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Det är inte så lätt som det låter, vi fyra har mått så dåligt över det här att vi ska gå till en kurator.

Vi vet ju att vi inte vill ha med henne, men vi vet inte hur vi ska säga det till henne ( att vi andra ska åka iväg alltså). Och det blir skitjobbigt för en av oss som går i samma klass som henne eftersom hon surar, och det känns inte så nice att behöva träffa henne i två år till varje skoldag.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Postorderhoran:

tycker att det är äckligt att göra en grupp till en enhet. "vi tycker" osv. Det använde vi oss flitigt av i fyran.

ett mycket bra exempel på att du inte förstår hur vi är. Vi skulle aldrig frysa ut någon, vi skulle aldrig vilja göra någon illa.
Men som sagt, vi är familjen med familjebanden, hon är grannen. Ingen kan förstå, vissa kanske känner igen sig, men du är inte en av dom. har du någonsin haft vänner som du är så tight med att dom är som din familj?
tydligen inte[crazy]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

saga94:

säg bara att n har planerat att åka iväg och så. kan kompisen inte klara sig själv eller? hon har väl andra kompisar också? 🙂

Men hon tror ju att vi gör allt med henne, och hon vill så gärna tro att vi och hon är kompisar. Alla andra ser att hon inte är som oss, och ja hon har andra kompisar, det vill säga hennes morsa och kompisar som VI har lyckats luska ut att hon har, hon har inte berättat om dom


   
SvaraCitera

ta med ngn annan så hon slipper va utanför när ni fryser ut henne

eller så tar ni reda på när hon inte kan & åker då

lr ngt annat

jag skulle dock inte vilja höra den sanningen, skulle bli ganska krossad


   
SvaraCitera

Sanpire:

vi fyra har mått så dåligt över det här att vi ska gå till en kurator.

[bigsmile][cry]


   
SvaraCitera

Sanpire:

men vi vill helst inte ha med kompisen.

Så elaka ni är!

Sanpire:

Men eftersom kompisen inte vet att vi är så nära vänner som vi faktist är så är vi rädd att hon ska bli sårad om vi inte tar med henne.

Klart som fan att hon kommer bli!

Hur kommer det sig att hon är och har varit i ert gäng några år om ni inte tycker om henne? [rolleyes]


   
SvaraCitera

Sanpire:

Men som sagt, vi är familjen med familjebanden, hon är grannen. Ingen kan förstå, vissa kanske känner igen sig, men du är inte en av dom

Postorderhoran:

Du hör väl själv hur det låter.
Tjejer alltså.

Det går inte att säga till nån man umgåtts med i fem år, att man inte vill ha med henne när "alla andra" åker, utan att hon blir ledsen. Empati finns något som heter, försök att använda er av det.


   
SvaraCitera

Säg att hon inte får följa med för ni inte tycker om henne tillräckligt mycket, så kanske hon skaffar bättre kompisar när ni är borta


   
SvaraCitera

Sanpire:

ch det känns inte så nice att behöva träffa henne i två år till varje skoldag.

Men varför har ni inte sagt något tidigare om ingen av er gillar att umgås med henne?
Har hon några andra i sin klass att umgås med eller har ni "tagit henne under era vingar" för att hon inte ska behöva vara ensam?
Kan det inte fungera att hon hänger med på resan?
Så länge hon inte beter sig illa och förstör för er så borde det väl inte vara någon fara?

detberorpå:

ta med ngn annan så hon slipper va utanför när ni fryser ut henne

Hahahaha [tard]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

färga era hår i gult och börja prata kinesiska så kanske hon inte ens vill vara med er mer.


   
SvaraCitera
Piffa

Jag tycker i och för sig inte att det låter som "mellanstadiefasoner" för sådant här verkar ju uppstå även i de "vuxnas" värld. Vilka som är så nära vänner att de blir bjudna på bröllopet verkar vara ett vanligt vuxendilemma.

Men däremot undrar jag hur nära vänner ni egentligen är. Ni säger att ni varit kompisar med "familjens granne"-tjejen i fem år, men att hon inte vet hur nära ni andra står varandra?

Jag har kvar barndomskompisar och det dröjer inte länge förrän andra förstår att vi känt varandra superlänge. Inte för att vi ständigt pratar om det, utan för att det uppkommer situationer då detta framgår tydligt vid möten med andra. Jag känner ju t ex mina bardomskompisars syson och så också även om åldersskillnaden är stor.


   
SvaraCitera

antrax:

Hahahaha[tard]

men ofta inte [y]


   
SvaraCitera