Forumet - Vad har ni i era kryddskåp

Vad har ni i era kryddskåp

4540 0 60

Spana också in:

eh...

kanel, dill, chilipulver, cayennepeppar, kryddpeppar, svartpeppar, vitpeppar, senapsfrön, sesamfrön, koriander, bockhornsklöverfrön, salt, spiskummin, kummin, paprikapulver, salladskryddor av olika sorter, grillkrydda, gul curry, garam masala, ingefära, muskotnöt (hel och malen), muskotblomma, oregano, basilika, timjan, någon blandkrydda för kebab/kyckling inhandlad i istanbul, 2 kryddor jag är osäker på vad de är för något från indien.

en dek kryddor har jag både hela och malda

kommer ej ihåg resten
Självinventering:

Agar-agarpulver
Anis (hel)
Aromat
Arrowrot
Basilika
Bockhornsklöver (blad)
Bockhornsklöver (malen)
Cayennepeppar
Chilipulver
Citronpeppar
Coleman's senapspulver
Currypulver
Currypulver (karibiskt)
Dragon
Enbär
Fiskkrydda
Garam masala
Grönpeppar (torkad)
Gurkmeja
Himalayasalt
Ingefära (malen)
Jamaican-jerkpulver
Kanel (hel)
Kanel (malen)
Kardemumma (grön, hel)
Kardemummafrön
Korianderblad
Korianderfrö (hel)
Korianderfrö (malen)
Kryddpeppar (hel)
Kryddpeppar (malen)
Kummin (hel)
Kyndel
Körvel
Lagerblad
Mejram
Monosodiumglutamat
Muskotnöt (malen)
Mynta
Nejlika (hel)
Nejlika (malen)
Oregano
Paprika
Pimenta da neyde (torkad)
Piri piri (torkad)
Rosmarin
Salvia
Salt
Schezuanpeppar
Sellerisalt
Senapsfrö (brunt)
Senapsfrö (gult)
Spiskummin (hel)
Spiskummin (malen)
Svartpeppar (hel)
Svartpeppar (malen)
Tandoori masala
Timjan
Vallmofrö (vit)
Vegeta
Vitlökspulver
Vitpeppar (malen)
Örtsalt herbamare
Monty Cantsin:

Citronpeppar


Monty Cantsin:

Dragon


Monty Cantsin:

Lagerblad


Monty Cantsin:

Gurkmeja


Monty Cantsin:

Mynta


Monty Cantsin:

Nejlika (hel)


Detta glömde jag skriva!
Citronpepparen är dock inte min, hade aldrig förstått meningen med att använda dylikt.

Du som har både korianderfrön och koriander, är det stor skillnad i smak?

tror aldrig jag sett korianderfrön i affären, i varje fall inte på kryddburk.

vart brukar du köpa kryddor?
Blivande_japan:

Du som har både korianderfrön och koriander, är det stor skillnad i smak?


Korianderfrön smakar lite mer "träigt"

Blivande_japan:

tror aldrig jag sett korianderfrön i affären, i varje fall inte på kryddburk.


Det finns överallt, brunt pulver med etikett "koriander malen"

Blivande_japan:

vart brukar du köpa kryddor?


så kallade "turkaffärer" mest
Tickstart:

använder inte timjanen


besta kryddan juh!

Monty Cantsin:

Det finns överallt, brunt pulver med etikett "koriander malen"


aha, men vafan, i så fall har jag det ju, men trodde det var malda blad. var får man tag på torkade blad då?

Monty Cantsin:

så kallade "turkaffärer" mest


okej! upptäckte att det finns en suspekt affär som heter "himalaya shop" nära min skola, ska undersöka den när jag börjar i höst igen tänkte jag
Blivande_japan:

aha, men vafan, i så fall har jag det ju, men trodde det var malda blad. var får man tag på torkade blad då?


Finns också överallt, Koriander hel eller ja, blad brukar det heta

Blivande_japan:

okej! upptäckte att det finns en suspekt affär som heter "himalaya shop" nära min skola, ska undersöka den när jag börjar i höst igen tänkte jag


låter häftigt
Monty Cantsin:


Basilika
Citronpeppar
Currypulver
Dragon
Enbär
Fiskkrydda
Grönpeppar (torkad)
Gurkmeja
Ingefära (malen)
Kanel (hel)
Kanel (malen)
Kardemumma
Kryddpeppar (hel)
Lagerblad
Mejram
Muskotnöt (malen)
Mynta
Nejlika (hel)
Nejlika (malen)
Oregano
Paprika
Piri piri (torkad)
Rosmarin
Salvia
Salt
Spiskummin (malen)
Svartpeppar (hel)
Svartpeppar (malen)
Timjan
Vitlökspulver
Vitpeppar (malen)
Örtsalt herbamare


+ örtblandning, fänkål, dillfrö, salladskrydda, havssalt.

Är jättejobbigt att laga mat hos någon som bara har typ fem kryddor, hur kan man ha så få? [shake]