Aviseringar
Rensa alla

vad hjälper mot depression?


Ämnesstartare

Har märkt att jag är super deprimerad. Saker som har hänt igår o idag har gjort mig super deppig. Vad brukar hjälpa er när ni har hög depression?


   
Citera
reben

söka hjälp


   
SvaraCitera
mr4ffe

DMT. 

/s


   
SvaraCitera

Venlafaxin, lyrica, stesolid, stilnoct (för sömnen).


   
SvaraCitera
Draug

Har endast funnit en sak som hjälper någorlunda. Detta är för tillfället olagligt utan vettiga orsaker så vill inte förespråka vad. Men den s.k vården har inte hjälpt ett skit snarare gjort det hela värre. Ångrar grovt att jag sökte hjälp vid 16 års ålder, kanske hade mitt liv sett annorlunda ut om jag låtit bli men det får vi aldrig veta.  Önskar jag hade några tröstande ord att ge men som läget ser ut idag har vi många självmord att se fram emot. Psykvården är så otroligt dålig att det är rent utav är skrämmande. Så många liv som går till spillo helt i onödan, om de fått den hjälp de så desperat sökt hade läget kanske sett annorlunda ut men verkligheten ser inte så ut. 


   
SvaraCitera

En sund och bra livsstil, träning, bra sovvanor, hobbys och intressen etc (allt som genererar endorfiner egentligen).

http://www.1177.se/Vastra-Gotaland/Fakta-och-rad/Mer-om/Motion-som-medicin-mot-psykisk-ohalsa/

Om du vill så bör du självklart också söka hjälp men samtal med psykolog kan inte helt och hållet förändra ditt tillstånd, du måste förmodligen även själv ändra något i ditt liv och i ditt tankemönster för att börja komma ur depression. Läkemedel finns som dämpar depression och ångest men dessa bör inte vara första valet, dessutom krävs det ändå recept.


   
SvaraCitera

goda vänner/umgänge


   
SvaraCitera

Hej!  När jag brukar bli deppad brukar jag prata med personer jag litar på, eller umgås med mina kompisar och ha det kul


   
SvaraCitera

om du bara är nere över saker som hänt igår/idag är du sannolikt inte deprimerad. har det hållit i sig längre är det bra att söka hjälp.   fram till dess är det bra om du försöker sysselsätta dig, gör saker du tycker (eller brukade tycka)  är kul. att träna är också jättebra. Tänk på att försöka äta och sova ordentligt också.


   
SvaraCitera

snoop dogg hjälper.
Dee O' double G

https://open.spotify.com/track/20LxTsa6936zOlzTWqoPVt


   
SvaraCitera
Gifted

Sök professionell hjälp. Jag hade en del svårigheter när jag var yngre, och jag tror faktiskt att jag kontaktade BUP hjäpte.


   
SvaraCitera