Aviseringar
Rensa alla

Vänner som aldrig hör av sig, vad gör man?


Ämnesstartare

Jag är så besviken på vänner som inte kan höra av sig. Så fort jag slutar höra av mig så är det som att man inte finns i tankarna längre. När vi väl ses är det hur trevligt som helst men om inte jag kommer med förslag om att ses, ja då kan det gå många dagar och veckor utan att mina vänner hör av sig till mig.

Det är så ledsamt att märka att man inte ens kan få ett sms där ens vän frågar hur man här det eller hur man mår. Det behöver ju inte alltid vara så att man måste ses men ändå höra av varandra. Aldrig någon som skriver till en på facebook eller skype. Tror senaste gången jag fick ett sms av en vän, som jag brukar hänga ofta med och som inte var ett svar på mitt sms, var nog kanske i början av sommaren..

En av mina vänner umgicks jag med under hela 2an och 3an på gymnasiet. Han sa själv innan sommaren till mig att han inte hade många vänner osv och att det var därför han satt inne spelade wow. Så jag har då umgåtts med han mycket under sommaren. Badat, grillat, krogen, bio m.m. Men alltid jag som planerade allting osv. Aldrig han som frågar mig om någonting.

Så jag tog ett litet snack om de med han i slutet av Augusti typ. Då sa han bara att han inte var den typen som skrev till sina vänner osv. Men så tråkigt att han knappt ens vill snacka skit med en på kvällarna på skype utan är helt dryg när han svarar..

Jag brukar vilja veta innan helgen vad som händer, planerar så att jag på ons, tors vet vad som händer under helgen så att säga. Jag brukar själv då få sköta det. Blir liksom så att när jag vill ut en helg så frågar jag folk under onsdagen och torsdagen, fixar allt.

Men på veckor då jag inte gör något så är de aldrig nån som frågar mig om att dra ut. Känns som vännerna brukar ta för givet nu för tiden att det alltid är jag som ska dra ihop och planera inför krogen nu osv.

Blev lite lack över en grej med en nära polare. Var en skitgrej men jag bestämde att jag skiter i han i några veckor. Jag hade tidigare skrivit till han ofta, frågat lite om helgen osv försökt umgås med han. Gick inte så bra. Så jag tog en paus från han i 3-4 veckor. Sen skickade han ett sms till mig på en lördagkväll där han fråade vad jag gjorde osv ifall vi skulle till krogen nån dag m.m.

Är de så jag borde göra? Sluta skriva till folk och istället "ignorera" dem istället i ett par veckor och se ifall de tar kontakt med mig? Någon som har erfarenhet av något liknande, hur brukar du göra Ska jag ta ett snack med snubbarna och fråga vad som är problemet? Som jag skrev så brukade jag vara den som planerade fester, krogen. Är de något negativt?

Pratade lite i Onsdags om att dra ut på lördag med några vänner. Inget planerat men folk var intresserade. Jag tänker nu inte prata om det med dem så får vi se ifall de frågar mig om det.


   
Citera

Om det krävs en massa ansträngning för att umgås med vissa människor så brukar jag släppa dem.
Sedan om jag tappar kontakten med dem helt så är det skit samma för mig.


   
SvaraCitera

läste bara rubriken, tänkte såhär: vissa är initiativtagare och andra är inte det. har du svårt för dem som inte är det så är det ditt problem och inte någon annans.


   
SvaraCitera

Tycker du att det känns tråkigt när inte de hör av sig så ska du inte göra samma sak själv, det slutar bara med att du mår dåligt. Det är ingen bra bestraffning..

Dina vänner kanske bara är så som personer. Alla är inte framåt och vill planera allt. Testa en gång att fråga en av dina kompisar vad han har lust att göra om han får välja.


   
SvaraCitera

Dina kompisar kommer förmodligen inte ändra på sig. Antingen kan du fortsätta ta initiativ till att träffas och umgås, eller så kan du låta bli och riskera att ni också umgås betydligt mindre eller inte alls.


   
SvaraCitera

Jag är ganska värdelös att höra av mig till mina vänner, men jag hoppas ju att de gillar mig ändå och att de förstår att jag gillar dem [party]


   
SvaraCitera

Hade typ bara sådana vänner i högstadiet, finns ju en anledning till varför vi inte umgås längre när jag slutade bry mig att höra av mig.


   
SvaraCitera

Till skillnad från Hjärtlös tycker jag verkligen inte att du ska höra av dig.

Aken:

Han sa själv innan sommaren till mig att han inte hade många vänner osv och att det var därför han satt inne spelade wow. Så jag har då umgåtts med han mycket under sommaren.

Han kanske var/är med dig bara för att? Ibland kan ensamma människor vara med andra för att slippa vara ensamma, förstår du? Det är ingen äkta vänskap. Det kan bli äkta, men det behöver inte bli det.

Aken:

Då sa han bara att han inte var den typen som skrev till sina vänner osv.

Och inte den typen som ringer heller? Jag tycker att det låter som en ursäkt. Gå inte på det.

Aken:

Men så tråkigt att han knappt ens vill snacka skit med en på kvällarna på skype utan är helt dryg när han svarar..

Det hade varit en (men ändå inte helt okej) om att han tog för givet att du hörde av dig, men att vara dryg!? suck. Tycker du ska göra dig av med honom. Jag blir trött bara av att läsa det här. Visst kan det hända att han är deprimerad och skit, men då ska han säga det till dig isf.

Aken:

Är de så jag borde göra? Sluta skriva till folk och istället "ignorera" dem istället i ett par veckor och se ifall de tar kontakt med mig?

Inte bara i ett par veckor. Hör inte av dig igen såvida de inte hör av sig. Det är dags att du tar ett steg tillbaka och funderar över vilka slags människor du förtjänar att ha i ditt liv.

Aken:

Sen skickade han ett sms till mig på en lördagkväll där han fråade vad jag gjorde osv ifall vi skulle till krogen nån dag m.m.

Han kanske gjorde det bara för att han var uttråkad...


   
SvaraCitera

hör av dig varje dag då så det blir en vana


   
SvaraCitera

Låter som mig[cute] Blir dock alltid glad när någon hör av sig. Så tycker du borde fortsätta med det[blush]


   
SvaraCitera

Du är tråkig, kanske


   
SvaraCitera

Macktorsken:

Du är tråkig, kanske

Det är väl snarare hans sk vänner som är tråkiga.


   
SvaraCitera

är själv kass på o höra av mej te folk, blir för bekväm i min ensamhet, men brukar förska ta mej i hampan o höra av mej lite då o då! men precis som panda så blir jag as glad så fort någon hör av sej te mej!

ifall du känner att vänskapen ger dej något så fortsätt hör av dej annars äre ju ba o skita i´n!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

jag hör sällan av mig till mina vänner för jag vet att de hör av sig till mig. Om dina vänner vet att du kommer höra av dig känner de kanske inte att de behöver ta något eget initiativ utan väntar bara på att du ska höra av dig. Ignorera dem ett tag o se vad som händer


   
SvaraCitera
mynona

Du gör ett misstag om du börjar analysera deras beteende - du kan ändå aldrig veta varför de gör som de gör, och analyserande gör dig bara neurotisk.

Strunta i att höra av dig till honom tills han hör av sig till dig. Men låt det inte gå prestige i det hela: har du behov av att umgås och han är tillmötesgående så ta initiativet ändå om du känner för det. Det behöver inte innebära att du kryper för honom: attityden är viktigare än handlingarna för hur det uppfattas.

Försök att ta lätt på saken och utgå ifrån att orsaken inte är emotionell. Folk är olika och dagarna går fort. Släpp det och umgås med någon annan ett tag.


   
SvaraCitera