Aviseringar
Rensa alla

Var passar Haaretz in?


Ämnesstartare

Sionister påtalar ofta att "den svenska flumvänstern" är en skock virriga antisemiter, för att inte säga nazister. Om detta stämmer, var passar då Haaretz, Israels mest inflytelserika dagstidning, in i bilden?

Tidningen har konsekvent ungefär samma ståndpunkt som svenska Israelkritiker i frågor rörande Israel, dess styre och dess förtryck av det palestinska folket; är de också nazister?

De publicerade häromveckan ​en mycket tänkvärd artikel om oskicket att brännmärka alla som inte ställer upp på partilinjen som "det judiska folkets fiender."


   
Citera

man borde väl kunna vara kritisk till sin regerings beslut utan att vara antisemit?


   
SvaraCitera

De klassas som 'självhatande judar', som alla andra judar som kritiserar staten Israel, förmodar jag. [rolleyes]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

farbror gugge:

man borde väl kunna vara kritisk till sin regerings beslut utan att vara antisemit?

Inte enligt den svenska sionistlobbyn; riktar man kritik mot Israel är man antisemit/judehatare/nazist/terrorist/hamasanhängare/militant anarkokommunistislamist. Det jag blir nyfiken på är hur man legitimerar dylika brännmärkningar när viktiga israeliska tidningar som Haaretz publicerar exakt samma åsikter.


   
SvaraCitera

Gentlernen:

Om detta stämmer, var passar då Haaretz, Israels mest inflytelserika dagstidning, in i bilden?

Ska sägas att Haaretz är en liten tidning i själva Israel och mest läses av utlänningar. Redaktören av tidningen har sagt han tyvärr verkar mest som ett fikonlöv för Israel då tidningens minoritetsåsikter används i utlandet för att visa på den stora friheten i israelisk press.

Men jo, tidningen har förstås anklagats för lite allt möjligt...


   
SvaraCitera