Aviseringar
Rensa alla

Varför är det dyrare att röka än att snusa?


Smilen
Ämnesstartare

Jag menar, cigaretter kostar betydligare mera än snuset vi köper. Varför bestämde de att Cigaretter skulle vara dyrare och köpa för? Är det för att det är farligare och mera dödligare? En rimlig förklaring?


   
Citera

För att folk som röker oftast är jobbiga jävlar


   
SvaraCitera

Om man snusar drabbar det ju ingen annan.


   
SvaraCitera

Snus är inte bättre på något sätt.


   
SvaraCitera
Smilen
Ämnesstartare

Det kanske är fler som snusa och därför billigare?


   
SvaraCitera

då har ja en fråga.. varför ska skiten ens finnas och säljas??


   
SvaraCitera

För att du ska ha något att fråga om, givetvis.


   
SvaraCitera
Berit

prdouktion maybe


   
SvaraCitera

Spontant skulle jag gissa på att tilllverkningskostnaden för snus är lägre samt att sjukvårdskostnader för sjukdomar direktrelaterade till rökning är avsevärt bra mycket högre än vad de är för snus... vilket iof sig inte påverkar priset tyvärr.  Tumme ned


   
SvaraCitera

Det har o göra med smuggling då en betydligt högre cigarettskatt kommer att leda till mer smuggling vilket inte påverkar snus på samma sätt då det är en inhemsk produkt. 

Tycker personligen att det är fel även om jag förstår resonemanget och att man bör sänka skatten för båda om inte mer på snus då det trots allt är ett betydligt bättre alternativ ur en hälsosynpunkt.


   
SvaraCitera

Man resonerar som så att cigaretter är skadligare för såväl konsumenten själv samt i viss mån också andra i form av kostnader för välfärden och stör folk så som astmatiker och liknande och framförallt det stör den borgerliga gatubilden när smutsiga rökare förpestar avenyerna. Således försöker man beskatta röktobaken hårdare för att både kunna kompensera för kostnaderna för rökandet samt att avskräcka från det.


   
SvaraCitera