Aviseringar
Rensa alla

vart har dom gamla herdeliga Walkman lurarna tagit vägen?


Ämnesstartare

Hej,

Har länge, länge funderat på att skaffa en ny telefon, och snart ska tanken övergå till verklighet. Men som det ser ut just nu på marknaden verkar det bara handla om touch-mobiler. Och motvals som jag är vill jag inte ha en sån.

För så sent som bara för ett år sedan fanns det ju schyssta Sony Ericsson-telefoner, utan touch, att få tag på, som hängde i priserna mellan 2 och 3 tusen. Men vart har dom tagit vägen nån stans, tillverkas inga nya sådana lurar längre? Har kollat runt på olika hemsidor och kikat in i några butiker. Slutsats: touch dominerar.
Det jag far efter är en vanlig Sony Ericsson-lur, typ walkman, med schysst musikspelare. Men, visst finns det walkman-Sony Ericsson-telefoner kvar, men allihop (i alla fall dom jag sett) ligger på priser kring 5 till 7 hundra, har det att göra med att dom har blivit utkonkurrerade av touchen eller att dom har blivit avsevärt sämre?

Min förra telefon, som var en Sony Ericsson W715 om jag inte minns fel - som förövrigt blev snodd, gick på 2500;- 2010. Och nu ett år senare finns varken den telefonen, eller någon likvärdig telefon av samma slag kvar på marknaden.

Hur som helst...
Jag vill ju ha en bra telefon. Jag betalar hellre mer för kvalité och längre livslängd än mindre, kortare livslängd och tvingas byta efter ett par år. Det jag behöver är massor av tips på bra telefoner med bra musikspelare, och gärna en hyfsad kamera, samt lååång batteritid!

Tacksam för svar [smile]


   
Citera

köp billigt. mobiltelefoner är inte en kvalitetsvara.


   
SvaraCitera

Sony och ericsson har väl bitchat tror jag. Eller kanske bara var nå litet.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Slumpartad:

Sony och ericsson har väl bitchat tror jag. Eller kanske bara var nå litet

Så deras eventuella oense orsakade alltså fortsatt produktion av touch-mobiler men inte "vanliga mobiler"? [crazy]
Men det du nämnde tåls att kolla upp i alla fall.


   
SvaraCitera

WailingJohn:

Men det du nämnde tåls att kolla upp i alla fall.

Tror det handlade snarare om walkmandelen. Men ej säker. Hade för mig det var så att hela Sony och Ericsson skulle splittras. Men kan varit bara walkmandelen.


   
SvaraCitera

Det låter som att du letar efter något typ bara Nokia fortfarande gör.


   
SvaraCitera

Slumpartad:

Men ej säker. Hade för mig det var så att hela Sony och Ericsson skulle splittras. Men kan varit bara walkmandelen.

Tror bara att de skulle lägga ner walkmandelen på mobilerna.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Tack för svaren.

Jaså, Nokia säger du.
Som ni kanske förstod av mitt första inlägg är ljudkvalitén en viktig del av det hela, och batteritiden såklart, så man kan lyssna ett tag. Och det är där skon klämmer vad gäller Nokia, då jag har hört att deras telefoner har en batteritid som inte är speciellt lång, liksom androidmobiler behöver Nokialurar laddas i princip varje natt efter en dags användning. Dock bara vad jag har hört. Stämmer det? I övrigt är det lilla jag har sett av Nokia att designen inte är den prydligaste, vilket jag visserligen inte bryr mig så mycket om, det är ju kvalitén som är den viktiga. Men såklart, en snygg design ses ju bara som ett plus i kanten. Med den ikke prydliga designen syftar jag på dom telefoner som ungefär motsvarar dom Ericssontelefoner i ~600 kronors prisklassen. Och då snackar vi Sony Ericsson-walkman. Så frågan är om verkligen Nokia kan bli lika bra som Sony Ericsson, kring den prisklassen vill säga.

Priset behöver nödvändigtvis inte ligga på under 1000 kr, så länge den håller sig under 2500;- är det ingen fara (såvida det nu finns ikke-touchmobiler att få tag på kring det priset.) Som tidigare nämnts är jag beredd att betala mer för kvalité än mindre för skräp.


   
SvaraCitera

Nokia e52, bra batteri, bra kvalité, en rätt awesome mobil.
Har den som jobbmobil.


   
SvaraCitera

Köp en bra mp3-spelare vid sidan om istället.. [wink]


   
SvaraCitera

herdelig


   
SvaraCitera

åh nej telefonerna du söker finns till rimliga priser! eller va?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

dazed:

åh nej telefonerna du söker finns till rimliga priser! eller va?

Den typ av telefoner jag söker tycks över huvud taget inte finnas kvar. Men dom som enligt säljarna är motsvarigheter till den typ av telefoner jag söker skiljer det 2000;-, varför kan man ju fundera på...

Om det nu är som några tidigare nämnt att Sony och Ericsson (eller var det walkman?) har splittrats så har vi antagligen förklaringen där, i kombination med att touch-mobilerna konkurrerar ut dom "vanliga" telefonerna, och därmed sjunker priserna på dem.

aristoteles:

Nokia e52, bra batteri, bra kvalité, en rätt awesome mobil.
Har den som jobbmobil.

Kollade precis upp den, den såg riktigt läcker ut. Och batteritiden nämndes till och med i presentationstexten, som bara är på ett fåtal rader. Vill minnas att det stod 28 dagars batterikapacitet, och om det nu stämmer är det ju grymt.

Men musikspelaren nämndes inte ens i texten om den. Men du som har en borde väl veta hur pass bra ljud det är i den, samt vad för typ av headsetuttag det är. Jag skulle nämligen vilja fortsätta använda mina gamla Sony Ericsson lurar till den nya telefonen, men att koppla dom direkt i telefonen vet jag att det inte funkar. Vet inte hur Nokiaheadsets ser ut, men om det finns en "delning" på det i tjockleken 3,5mm (som är standard?) borde det trots allt fungera att koppla ihop den nedre Nokiadelen med den övre Ericsson delen. (Hoppas nån fattar hur jag tänker, ingen höjdare på att förklara saker.)


   
SvaraCitera

WailingJohn:

Vill minnas att det stod 28 dagars batterikapacitet, och om det nu stämmer är det ju grymt.

Det är ju om den bara ligger och inte används. Men batteritiden är fortfarande väldigt bra.

WailingJohn:

Men musikspelaren nämndes inte ens i texten om den.

Den har 3.5mm uttag och typ lika bra ljud som andra mobiler.

Musikspelaren som följer med är basic men funkar bra.

Det bästa är att du googlar fram recensioner.


   
SvaraCitera

WailingJohn:

Stämmer det?

Värsta skitsnack jag hört, den som sagt det borde du döda innan det blir värre.


   
SvaraCitera