Forumet - Vegetariskt julbord?

Vegetariskt julbord?

3613 0 96

Spana också in:

Om jag förutsätter att du vill ha en julig stämning över maten, och att du inte vill ha tips på halvfabrikat:

- Gjorde griljerad kålrot för några år sedan. Var kalasgott. Om man nu gillar kålrot. Eller ja, var gott i typ 3 dagar sen tröttnade man lite. Men värt att göra en liten iaf!

- Inlagd aubergine. Aubergine fungerar jättebra istället för sill i inläggningar, särskilt de tjockare som senapsaubergine eller tomataubergine.

- Janssons frestelse är ju egentligen typ potatisgratäng med ansjovis. Vanlig potatisgratäng går lika bra, eller lägg i fetaost så får du det mer salt och gott. Och fett. Mmmm fett. Mmmm feta. *blir hungrig*

- Vegetariska patéer finns det mängder av som är kalasgoda. Bara att googla. Dock få som passar med cumberlandsås, ska du ha det får du nog ha i något halvfabrikat eller så.

- En del julmat är (l-o-)vegetariskt i sig; inlagd rödkål, starkglögg, ägg, risgrynsgröt, pepparkakor, och litervis med starkglögg.
mediakatt:

Jag åt för övrigt falafel, samt ungsbakade limabönor förra julen, och wok julen innan dess. Är inte så mycket för julmat. Vill göra de här kakorna i år, dock.


JÄVLAR såg gott ut! Såg dock lite svårätet ut, för högsmalt, lär ju välta :/ iaf när man äter så klumpigt som jag.
galenolga:

Åh, de ser hur goda ut som helst!


Jag vet!

galenolga:

Jag måste prova göra köttfria köttbullar någon gång, har bara inte tagit mig för att hitta ett bra recept, tack! =)


Jag gillar köttfria köttbullar. Receptet jag använder resulterar i bullar som är lite svåra att steka, men goda. Du kan få det om du vill.

KingGurka:

JÄVLAR såg gott ut! Såg dock lite svårätet ut, för högsmalt, lär ju välta :/ iaf när man äter så klumpigt som jag.


Du kan ju helt enkelt strunta i att ha dem i lager.
galenolga:

Ja, posta!


1,5 dl sojafärs i torrvara
2 medelstora potatisar
2 klyftor vitlök
½ gul lök
½ tärning grönsaksbuljong
2 tsk sambal olek
2 tsk soja
salt och peppar

Koka sojafärs tillsammans med grönsaksbuljong och koka potatisen tills den är mjuk. Krama ur vatten ur sojafärsen och lägg i en bunke tillsammans med potatis. Hacka lök och vitlök fint och fräs i en stekpanna på medelvärme. Mosa samman alla ingredienser i en bunke med en gaffel. Forma till bullar och stek i olja på ganska hög värme tills de får en hård yta.