Aviseringar
Rensa alla

Viktuppgång under julen/inga mättnadskänslor


Ämnesstartare

Okej, detta blir tyvärr kanske lite virrigt, men;
   Jag vägde mig morgonen på julafton - och nu vägde jag mig igen. 2 kg tyngre!
  Men har jag verkligen gått upp 2 kg i fettvikt? Jag är ju medveten om att jag ätit Väldigt mycket de senaste dagarna, men ändå! Jag är nämligen vanligtvis en väldigt nyttig person, och har nyss kämpat för att gå ner 10 kg och känner mig äntligen nöjd med mig själv. Så känns ju lite trist att gå upp ett par kilo igen. 
  Ett problem för mig dock är att jag inte riktigt känner några gränser. Imorgon planerar jag att gå tillbaka till min vanliga kost - men idag åt jag följande; lunch - kycklingsallad med pizzabröd och en halv dl kebabsås. Sedan när jag kom hem (var borta hela dagen, därav snabbmaten) tog jag till mellanmål: 2 dl fil med 1 dl granola, 4 limpor med smör, 3 små pepparkakor. Vanligtvis brukar jag nöja mig med filen och granolan, och efteråt ångrade jag mig förstås, men gjort är gjort! 🙂 Det jag nu också undrar är: är detta på tok för mycket att äta under en dag eller hyfsat normalt? (Bör även tillägga att jag är en kort smal tjej som borde äta runt 1700 kcal/dag.) Och är det normalt att jag inte riktigt känner några mättnadskänslor? För jag vet ju att jag egentligen hade kunnat äta typ 10 mackor till om jag ville, bara för att det är gott. Jag brukar inte känna någon hunger heller, utan snarare mer av ett "sug". 


   
Citera
Ämnesetiketter

Ett kilo fett består av drygt 9000 kcal. Det är inget man lägger på sig på ett par dagar.  En kycklingsallad, fyra mackor och lite fil lär inte räcka för att fylla din kalorikvot. Antagligen anledningen till varför mättnadskänslor uteblir.


   
SvaraCitera

Känner till viss del igen mig, i alla fall i det där om att inte riktigt känna mättnad/hunger.
Hursomhelst, vikten kan variera en hel del utan att du får mer eller mindre fett, det är knappast så att du har fått 2 kg fett. Till exempel kan ju en sån simpel sak som mängden vatten man har i kroppen påverka en del.


   
SvaraCitera