Aviseringar
Rensa alla

Vilket parti är värst M eller SD?


Ämnesstartare

jessijess: Fast jag förstår att om man bara läser Aftonbladet och annan rödgrön propaganda så är det lätt att missa det.

Gillar ej marknadens höga priser, skyller på M
klassklyftorna är stora


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

jessijess: Bara poängterar att det är väldigt många fler partier än de svenska Moderaterna som sitter i en grupp i EP tillsammans med andra mer radikala partier. Med tanke på hur det politiska klimatet ser ut i de flesta europeiska länderna så är det nästan oundvikligt att det blir så oavsett vilken grupp man tillhör. T.ex. SD är ju rena mespartiet jämfört med de riktigt extrema partierna som man hittar i nästan alla andra europeiska länder. Detta har väldigt lite relevans. Ett tragiskt försök att försöka koppla Moderaterna med rasism. Ur ett europeiskt perspektiv är Moderaterna väldigt toleranta och för en mycket mer human flyktingpolitik än de flesta andra.

Om man sitter i samma grupper som rasistiska partier, har ett utbyte med dem, vägrar att kritisera dem och röstar ner resolutioner mot deras politik tycker jag definitivt att man är delaktig i deras politik och möjliggör den. Det är inte jag utan Moderaterna själva som kopplar sig till en rasistisk politik. Jag tycker det är sjukt att man samarbetar med fascister och rasister.


   
SvaraCitera

jessijess: Jasså? Vi toppar nu världens ekonomier. Skatteintäkterna ökar. Mer jobb skapas än i något annat europeiskt land, jämlikheten mellan könen ökar, vi ses som ett föregångsland och är plötsligt ett attraktivt land att etablera sig i som entreprenör till skillnad från under sossetiden. Allt detta under tidernas värsta finanskris. Fast jag förstår att om man bara läser Aftonbladet och annan rödgrön propaganda så är det lätt att missa det.

arbetslösheten är ju högre nu än när de tillträdde. skolan har rasat i internationella jämförelser, trots att de suttit vid makten i åtta år. de sociala och ekonomiska klyftorna blir större. jag vet inte hur du betraktar det som en seger, riktigt.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

player one:

arbetslösheten är ju högre nu än när de tillträdde. skolan har rasat i internationella jämförelser, trots att de suttit vid makten i åtta år. de sociala och ekonomiska klyftorna blir större. jag vet inte hur du betraktar det som en seger, riktigt.

Sysselsättningen har ökat. Drivkrafterna att arbeta har ökat. Därav hög arbetslöshet. 


   
SvaraCitera

Jag finns nog inte:

Sysselsättningen har ökat. Drivkrafterna att arbeta har ökat. Därav hög arbetslöshet. 

arbetslösheten höjs eftersom för många anställs? inser du hur korkat det låter?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

player one: arbetslösheten är ju högre nu än när de tillträdde.

Alliansen tillträdde 2006 efter en regering som under högkonjunktur inte kunde lösa arbetslösheten, dvs de underbara sossarna och självaste Göran Persson. Strax efter att alliansen tog makten genomgick Europa en av tidernas största finanskriser som helt slog ut mer ansvarslöst ledda nationer. Arbetslösheten ökade kraftigt i hela europa fast i Sverige var ökningen väldigt trivial. Sysselsättningen ökar nu i Sverige, mer än i något annat europeiskt land, vi skapar fler jobb efter att skatter har slopats som bestraffar entreprenörer och investerare, det har blivit attraktivt att satsa på Sverige. Det är simplistiskt och missvisande att bara säga "arbetslösheten är högre än när de tillträdde" som de rödgröna kräken så självgott stoltserar med.

player one: skolan har rasat i internationella jämförelser, trots att de suttit vid makten i åtta år.

Åtta år är inte speciellt lång tid. Det tar väldigt lång tid att förändra skolan så det är inte rimligt att tro att Björklund som skolminister skulle helt lyckas vända utvecklingen på 8 år och få svenska skolan att bli bäst, det hade i så fall varit ett mirakel. Sanningen är att svenska skolan har varit i förfall under en mycket längre period än 8 år.

player one: de sociala och ekonomiska klyftorna blir större.

De har ökat väldigt lite, Sverige är fortfarande bland de länderna med lägst klyftor i hela världen, Sverige är fortfarande en av de länderna med högst skatter i hela världen. Alla de här domedagsscenarion som de rödgröna lurar sina korkade väljare med är totalt orealistiska och inget mer än myter. Och vem fan bryr sig om klyftor? Det viktiga är att bekämpa fattigdom inte klyftor, det är två HELT olika saker. Vad är bäst, att fattig person x tjänar 5 kr och rik person y tjänar 8kr ELLER att fattig person x tjänar 7kr och rik person y tjänar 20kr?

player one: jag vet inte hur du betraktar det som en seger, riktigt.

Som sagt, Sverige toppar nu PWC's index över världens mest framgångsrika ekonomier. Anders Borg hyllas internationellt som bästa finansminister i Europa av många oberoende källor. Sysselsättningen ökar, tillväxten ökar, statsskulden sjunker. Hur du inte kan se det som en vinst är det verkliga mysteriet här.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

mynona: men eftersom SD är ett missnöjesparti så får det bara röster och makt om människor har anledning att vara missnöjda, och det får de genom den försämrade välfärd M orsakar,

Detta är viktigt att ha i åtanke. När man kollar på t ex denna så blir det rätt tydligt.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

SD, då M åtminstone strävar efter och har intentionen att göra Sverige till ett bättre land för alla. SD har ingen sådan intention, utan önskar explicit endast gynna viss grupp. Därför ser jag hellre M än SD vid makten. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

ej lika mkt m:s fel som regelverket  iof men de gör det ju verkligen inte bättre med sin borgerliga politik 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

player one:

arbetslösheten höjs eftersom för många anställs? inser du hur korkat det låter?

Man söker jobb. Det arbetslöshetsmåttet mäter. Man kan sänka den utan att minska utanförskapet från arbetsmarknaden. Det är så M resonerar. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Chibibbi:
SD, då M åtminstone strävar efter och har intentionen att göra Sverige till ett bättre land för alla. SD har ingen sådan intention, utan önskar explicit endast gynna viss grupp. Därför ser jag hellre M än SD vid makten. 

Handlar ju realistisk inte om vem som ska få makt att regera. 


   
SvaraCitera

jessijess: Alliansen tillträdde 2006 efter en regering som under högkonjunktur inte kunde lösa arbetslösheten, dvs de underbara sossarna och självaste Göran Persson. Strax efter att alliansen tog makten genomgick Europa en av tidernas största finanskriser som helt slog ut mer ansvarslöst ledda nationer. Arbetslösheten ökade kraftigt i hela europa fast i Sverige var ökningen väldigt trivial. Sysselsättningen ökar nu i Sverige, mer än i något annat europeiskt land, vi skapar fler jobb efter att skatter har slopats som bestraffar entreprenörer och investerare, det har blivit attraktivt att satsa på Sverige. Det är simplistiskt och missvisande att bara säga "arbetslösheten är högre än när de tillträdde" som de rödgröna kräken så självgott stoltserar med.

borgarna kan inte skylla på konjunkturen varje gång som de sitter vid makten, det håller liksom inte längre. faktum kvarstår att arbetslösheten är större nu än när de tillträdde, trots att räntorna ligger på rekordlåga nivåer och stockholmsbörsen nosar på rekordnivåer. det är ett misslyckande med jobbpolitiken hur man än vänder och vrider på det. när de tillträdde, 19 oktober 2006, låg omxs30 på 1090. när det stängde i fredags låg det på 1388. det är inte konjunkturens fel att moderaterna misslyckats fullständigt.

jessijess: Åtta år är inte speciellt lång tid. Det tar väldigt lång tid att förändra skolan så det är inte rimligt att tro att Björklund som skolminister skulle helt lyckas vända utvecklingen på 8 år och få svenska skolan att bli bäst, det hade i så fall varit ett mirakel. Sanningen är att svenska skolan har varit i förfall under en mycket längre period än 8 år.

de elever som deltog i senaste pisastudien har ju gått nästan hela sin skoltid under jan björklunds regim. kan du ge någon legitim förklaring till varför deras resultat är lägre än innan alliansens skolreformer, utöver att de helt enkelt varit dåliga för kunskapsnivån bland sveriges grundskoleelever?

jessijess: De har ökat väldigt lite, Sverige är fortfarande bland de länderna med lägst klyftor i hela världen, Sverige är fortfarande en av de länderna med högst skatter i hela världen. Alla de här domedagsscenarion som de rödgröna lurar sina korkade väljare med är totalt orealistiska och inget mer än myter. Och vem fan bryr sig om klyftor? Det viktiga är att bekämpa fattigdom inte klyftor, det är två HELT olika saker. Vad är bäst, att fattig person x tjänar 5 kr och rik person y tjänar 8kr ELLER att fattig person x tjänar 7kr och rik person y tjänar 20kr?

du menar att det är någon typ av seger att klyftorna ökat med alliansen vid makten? det gör inget att de allra fattigaste systematiskt missgynnats?

jessijess: Som sagt, Sverige toppar nu PWC's index över världens mest framgångsrika ekonomier. Anders Borg hyllas internationellt som bästa finansminister i Europa av många oberoende källor. Sysselsättningen ökar, tillväxten ökar, statsskulden sjunker. Hur du inte kan se det som en vinst är det verkliga mysteriet här.

sysselsättningen har ju som sagt inte ökat, den har minskat. börsen har gått bra, vilket är något helt annat än att alliansen gjort ett bra jobb med sin arbetsmarknadspolitik. jag vet vad som påverkar de siffrorna, det är det jag lever på, och om du går och tror att anders borgs utspel egenhändigt är det som styr svensk ekonomi så har du helt enkelt ingen koll på den svenska eller internationella finansmarknaden. men det verkar vara alliansens grej att skylla alla motgångar på konjunkturen, och ta åt sig äran för allt som faktiskt går bra, oavsett om det är deras förtjänst eller inte.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

player one: borgarna kan inte skylla på konjunkturen varje gång som de sitter vid makten, det håller liksom inte längre.

Jo det håller. Enbart svenskar är såpass lyckligt lottade att vi bara kan förbise den ekonomiska krisen och prata om den som om den vore ingen stor grej. I andra länder är det allt man pratar om men svenskar beter sig om krisen aldrig ens fanns. Det är just för att vi har lyckats klara oss igenom krisen såpass bra, svenskar är bara för korkade för att fatta det. När arbetslösheten ökar i många europeiska länder med runt 3% så har våran ökat knappt 0.1%. Det håller på att vända, våran ekonomiska tillväxt är suverän, flera företag skapas, fler kvinnor än någonsin förr jobbar heltid, våra skatteintäkter ökar. Förklara för mig hur jobbfrågan ska lösas om de rödgröna får makten? Sossarna sätter all sin tilltro till låtsasjobb, 30 000 traineeplatser inom offentlig sektor, jobb som betalas av folket och inte genererar riktiga intäkter. Det om något håller inte.

player one: du menar att det är någon typ av seger att klyftorna ökat med alliansen vid makten? det gör inget att de allra fattigaste systematiskt missgynnats.

Det är en seger att intäkterna ökar och att Sverige säkrar sin plats som en konkurrenskraftig, attraktiv nation med väl fungerande ekonomi, ja. Detta tramset med att klyftorna ökar är inget mer än populistiskt dravel från de rödgröna. Privatisering ger företagare och entreprenörer möjligheter att skapa EGNA jobb och inga bluffjobb, och det gynnar hela Sverige. Det ger mer jobb och utvidgar tillväxten. Vi ska inte straffa de som är framgångsrika och jaga de ut ur landet, men visst, att vissa når stora framgångar skapar också skillnader i klyftor. Det är dock helt malplacerad tid och resurser att strypa tillväxt och privat näringsliv bara för att vi alla ska bli lite mer jämlikt fattiga. Tror du på allvar att med en sosseregim så kommer alla dessa positiva aspekter som idag präglar vårat näringsliv finnas kvar SAMTIDIGT som allt annat bara automatiskt blir så mycket bättre? Vi kommer gå tillbaks till ett omhändertagandesamhälle, utbyggnad av bidragssystem, passivitet och bestraffning av de som lyckas göra bra ifrån sig.

player one: sysselsättningen har ju som sagt inte ökat, den har minskat. börsen har gått bra, vilket är något helt annat än att alliansen gjort ett bra jobb med sin arbetsmarknadspolitik. jag vet vad som påverkar de siffrorna, det är det jag lever på, och om du går och tror att anders borgs utspel egenhändigt är det som styr svensk ekonomi så har du helt enkelt ingen koll på den svenska eller internationella finansmarknaden. men det verkar vara alliansens grej att skylla alla motgångar på konjunkturen, och ta åt sig äran för allt som faktiskt går bra, oavsett om det är deras förtjänst eller inte.

340 000 fler i sysselsättning och minskad ungdomsarbetslöshet (NEET) på 1.8 procentenheter innebär att sysselsättningar ökar.


   
SvaraCitera

Båda två är ondskefulla på olika sätt. Moderaterna är läskigare på ett sätt då de ljuger mer än SD gör och försöker i hemlighet återupprätta pigsamhället


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Sdare e oftast mer tragiska men Ms politik är vidrig


   
SvaraCitera