Aviseringar
Rensa alla

Vill ha en hund!


Ämnesstartare

Skulle vilja ha lite tips på hur man kan skaffa fram pengar snabbt som 14 åring ?
jag vill ha en till hund, och de har min mamma inga problem med men hon vägrar betala. Hon säger att jag får skaffa fram pengar till hunden själv.
Seriösa tips !


   
Citera
Åtta

Tråden flyttad från Ungdomar.se/Önskemål och synpunkter på Ungdomar.se


   
SvaraCitera
Åtta

Innan du funderar över det tycker jag att du ska reflektera över det faktum att en hund lever i ca 15-20 år. Du kommer alltså att vara ansvarig för att den har ett bra liv fram till det att du är trettio, ungefär. Har du de förutsättningar som krävs för att kunna ge den det? Har du möjlighet att hålla en god kost, ge den regelbunden motion och uppmärksamhet, hålla den vaccinerad och gå på regelbundna veterinärbesök, samt betala för dess försäkring? Kom även ihåg att en hund behöver ett visst utrymme för att må bra. Om du flyttar till en liten etta när du är arton kommer du troligtvis inte att kunna ha hunden där. Jag tror inte att dina föräldrar skulle uppskatta att du då stjälper över ansvaret på dem, och din hund skulle verkligen inte uppskatta det.

Så tänk över det här både en, två och tre gånger. Kanske är det bättre att du väntar med att skaffa en hund till det att du har en stabil livssituation. Det är inte bara dig det handlar om. Din hunds behov måste sättas i första rummet.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

jag har haft hundar hela mitt liv, och jag har en chihuahua just ju hemma. Det är min lillasysters så jag vet vad som krävs för att ta hand om en hund och det är mamma som betalar för vetrinär besök och vaccination och allt sånt.
Mamma vill bara att jag betalar för själva hunden.


   
SvaraCitera
Åtta

sarapatricia:

det är mamma som betalar för vetrinär besök och vaccination och allt sånt.

Tror du att hon kommer att göra det om 5 år också? Och om 10?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

ja ?


   
SvaraCitera

Du borde verkligen lyssna på det de andra skrivit, kloka ord. Om du skulle få ihop pengar, tänk igenom det innan! Som tidigare nämnt, själva "köpet" av hunden i sig är kanske t.o.m. den minsta kostnaden (du ska ju troligtvis även ha diverse försäkringar, mat och hygiensaker, hunden ska kanske trimmas med jämna mellanrum, hunddagis etc).

Men om du ska spara pengar då....hitta ett jobb? (kanske svårt som 14 åring, men du kan ju alltid dela ut tidninga eller sitta barnvakt (hör runt med dina kontakter), testa att sälja gamla kläder/cd-skivor etc till second-hand butiker, sälj jultidningar/tulpaner/strumpor/kakor på samma sätt som man säljer till en klassresa osv


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

jag vet vad som krävs har haft hundar sen jag föddes!
så ni behöver inte föklara hur det är och min mamma vill bara att jag ska lite eget ansvar och lära mig och spara pengar för jag är inte speciellt sparsam. Det var mammas ide ifrån början att skaffa en till hund men hon vill att jag oxå ska börja lära mig liksom.


   
SvaraCitera

sarapatricia:

ja ?

Image


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

okej, men det där är inte jag och jag kommer aldrig bli så.
jag bor nästa ensam redan ändå med min pojkvän och det funkar hur bra som helst.


   
SvaraCitera

sarapatricia:

okej, men det där är inte jag och jag kommer aldrig bli så.
jag bor nästa ensam redan ändå med min pojkvän och det funkar hur bra som helst.

Tonårsrebellisk dyslektiker som rymt hemifrån för att bo hos sin gräslangare och ändå väntar sig att mamma ska betala alla omkostnader för en hund?

UM är extra bra i dag!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Ja min mamma gör det iaf eftersom jag inte bor hos honom men jag är mest hemma hos honom.


   
SvaraCitera