Aviseringar
Rensa alla

Vill polisanmäla en som körde på mig idag, men hur


sadjad
Ämnesstartare

Hejsan alla!

Idag när jag gick ut ur bussen med min familj (mamma, lillebror 7år och morföräldrar 70år resp 65år) för att korsa ett övervakat övergångsställe så kommer det en bil mot oss i minst 80km/h (iaf långt över 50km/h) på 50 vägen och ser oss allihopa gå över vägen. Eftersom att min morfar har problem med knäna så går han mycket saktare så jag var tvungen att hjälpa honom men den bilen som kom emot oss saktade inte ner förrän hon var en cirka 10 meter ifrån oss och slog på nästan tvärnit och sedan rullade snabbt mot oss tills hon var 1 meter ifrån och rullade med låg fart mot mig med mening så att hon slog till mitt högra knä.

Min mamma hade redan gått över och skrek till dom i shock vad de håller på med. Kärringarna i 50års åldern skrek tillbaka svartskalle, blatte och allt rasistiskt och könsord hon kunde komma på utan anledning och gasade därifrån.

Som tur är fick vi hennes registreringsnummer som är HYE 233 och jag undrar hur jag ska gå tillväga för att polisanmäla henne för både att hon körde på mig, rasism (vilket var väldigt onödigt) och fortkörning. Har hela min familj som vittne bara tyvärr och jag tänker verkligen inte låta denna galningen få komma undan!

Tack för alla svar!


   
Citera

Gå till polisstationen.


   
SvaraCitera

https://www21.vv.se/fordonsfraga/

Kolla upp regnr, kontakta polisen osv.


   
SvaraCitera

ring 114 14 eller gå till polisstationen


   
SvaraCitera

Ja kontakta bara polisen så ska de hjälpa er. Har ni reggnumret är det ju inga problem. Blev själv påkörd på liknande sätt tidigare i våras och anmälde det och de var väldigt hjälpsamma.


   
SvaraCitera

Antagligen trollar du eller så var bilen falskskyltad för HYE233 skrotades 2002-07-01.


   
SvaraCitera

sadjad:

i minst 80km/h

sadjad:

saktade inte ner förrän hon var en cirka 10 meter

Det tror jag inte på, för bromssträckan är längre än så.[smile]


   
SvaraCitera
sadjad
Ämnesstartare

mrman:

Antagligen trollar du eller så var bilen falskskyltad för HYE233 skrotades 2002-07-01.

Ber om ursäkt det var registreringsnumret HYE 223 INTE 233 och den var grå.

Jag ska ringa polisen nu, uppdaterar senare hur det har gått, tack för all hjälp, er kan man lita på! [love]

Hur stor är chansen att jag vinner detta, jag menar, jag fick inga skador och mina vittnen är min familj vilket anses som opålitliga under en utredning(?)


   
SvaraCitera

Varför skulle grabben ljuga om en sån här sak? Vore ju årets tråkigaste skämt i så fall. Fast 80km och den där bromssträckan lät väl lite överdrivet ja, men sånt kan man ju se fel. Eller nåt.

Lycka till!


   
SvaraCitera
sadjad
Ämnesstartare

Blivande_japan:

Det tror jag inte på, för bromssträckan är längre än så.

Jag tog körkort för 1 månad sedan så jag vet att bromssträckan är längre men jag vette fan hur långt ifrån det var men det kändes som 10m men kan ha varit 20m och lite längre, om jag stället mig på platsen kan jag peka exakt hur långt ifrån de var för polisen men nu när jag tänker efter så har jag lite svårt att tänka ut sträckan samt var jag lite arg också när jag skrev tråden vilket kan ha bidragit till en lite mer överdriven sträcka.

Men det där med att hon rullade fort när hon var ca 1 meter ifrån mig stämmer iaf på pricken, okej det kanske var tom 2 meter ifrån men inte EN CENTIMETER LÄNGRE. Det jag vill säga är att hon körde för fort, körde på mitt högra ben med mening samt skrek en massa rasistiska saker till oss fast att vi var helt oskyldiga, vi hade tom. ögonkontakt så hon kunde gått och väl bromsat i tid! Jag hade förstått ifall hon inte hade kunnat bromsa i tid ifall hon hade kört 110km/h.

Detta är inget skämt nej men tack för att du upplyste mig om sträckan så jag kan gå tillbaka och mäta den ungefärliga sträckan så att det inte låter som SC-FI för polisen. 🙂


   
SvaraCitera

sadjad:

Jag tog körkort för 1 månad sedan så jag vet att bromssträckan är längre

då var det ju korkat att skriva det.


   
SvaraCitera
sadjad
Ämnesstartare

Blivande_japan:

då var det ju korkat att skriva det.

Som sagt,var jag lite arg också när jag skrev tråden vilket kan ha bidragit till en lite mer överdriven sträcka.


   
SvaraCitera

sadjad:

vilket kan ha bidragit till en lite mer överdriven sträcka.

Nu tycker jag du underdriver.


   
SvaraCitera
sadjad
Ämnesstartare

Blivande_japan:

Nu tycker jag du underdriver.

Måste säga att det är väldigt dåligt att Polisstationen endast har öppet mellan 12:00 och 15:00 på Onsdagar här i Partille då får ni ju tänkta att de flesta jobbar den tiden. Jag ska inte klaga mer än vad jag redan har gjort, får ringa dem istället.

Tack för hälpen [cheers]


   
SvaraCitera

sadjad:

jag tänker verkligen inte låta denna galningen få komma undan!

det är bara att låta idioten komma undan hon kommer säkert att göra bort sig igen någon gång och det behöver inte vara med bil heller ....


   
SvaraCitera