Aviseringar
Rensa alla

WWF, varför rädda djur?


Ämnesstartare

Jag gillar djur så hoppas inte att någon djurvän misstolkar min fråga.

Undrar varför det är så viktigt att hjälpa utrotningshotade djur? Vet att det är synd att folk jagar vissa arter men min fråga handlar inte om det.
Vissa kanske tycker det är samma sak att hjälpa människor som att hjälpa djur, det tänker jag inte kommentera (för det har inte så mkt med frågan att göra) så detaljerat då jag tror att stöd mellan människor är 1) extra naturligt för oss, 2) hjälper vi inte varandra så hjälper vi inte länder och att om det är bra i övriga länder så förebygger det i sin tur krig osv. i Vår värld.

Så svara gärna på frågan 🙂 spelar ingen roll om svaret är självklart, för jag har inte listat ut det än 


   
Citera
Ämnesstartare

för att nästan alla djur behövs på jorden


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

det är inte så att de skyddas för att de är gulliga


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

tillägg: ...


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

För att skydda ekologisk balans så att inte vissa andra arter sprider sig i överflöd osv. Vissa djurarter kan även vara vägen till mediciner och botemedel. Dessutom är det allmänt trist om vissa arter utrotas. Hade varit grymt coolt om exempelvis mammutar hade funnits idag.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

http://www.wwf.se/vrt-arbete/arter/1467843-snleoparder-och-blfr-i-himalaya
Ok, nu förstår jag, men ändå. Vart ska de leva? I burar eller? Fattar inte riktigt. Finns ju ett skäl till att arten är utrotningshotad. "Hitta problemet och lös det"


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

De flesta djurarter bidrar på ett eller annat sätt till att upprätthålla ett fungerande ekosystem - utan detta skulle inte vi kunna leva, åtminstone inte med dagens teknik. De innehar dessutom, för många, ett rent estetiskt värde. Delfiner är för övrigt väldigt intelligenta i jämförelse med sköldpaddor. De har väl utvecklad empatisk förmåga och god självkännedom, något som bland annat visar sig i deras benägenhet att rädda andra arter - däribland människor - undan fara.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

pga ekosystemet och en humanitär syn på världen


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Förutom att de flesta djur är beroende av varandra för att överleva (föda, pollinering med hjälp av insekter etc.) så finns det de länder som är beroende av den biologiska mångfalden eftersom den lockar turister (t.ex. safariturer i Sydafrika osv).

Däremot tycker jag att vissa djur är mindre värda att "slösa" resurser på, det finns de arter som dör ut av helt naturliga orsaker (även om det kanske går att spåra tillbaka till människan ändå ibland, iom att vi exempelvis förändrar klimatet så fort att vissa arter inte hinner anpassa sig till det nya). Det är väl främst de djur som påverkas direkt av människan, genom jakt eller skövling av skogar och dylikt, som ska skyddas, kan jag tycka.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Det har med ekosystem, våra liv osv att göra. Tex.om harar i Sverige dör ut dör vargar, rävar och devirse olika rovdjur ut vilket leder till att naturen sätts ur balans. Och dör bina ut är vi officiellt fucked! Då går jorden. under på ca 4 år 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Djuren är liksom är av en anledning. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Djuren är ju här av en anledning och vi är ju idioter som utroar djur av vilka viktiga anledningar? 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

För att bibehålla en biologisk mångfald vilket är nödvändigt för att naturen skall fungera i helhet. Och varför bry oss mer om människor, det finns 6 miljarder av oss och ökar fortare än hållbart, om något borde vi sluta bry oss så jävla mycket om att hålla andra människor vid liv.


   
SvaraCitera

Tycker att djur som inte är utdöende pga mänsklig hand kan lika gärna dö, de är alltså för svaga för att leva i miljön. Dock är det annorlunda med djur som är döende pga dödande. Ja, tror att de flesta kan se det ur min synpunkt. Man får tänka helhet, varför förlänga lidandet


   
SvaraCitera

För att djur är värda att rädda, det är inte människor...


   
SvaraCitera