Aviseringar
Rensa alla

Xanor depot tar inte bort ångesten och gör inte så att jag somnar


Ämnesstartare

Jag har får ingen jävla effekt av den här skiten och jag har inte ens tillgång till alkohol. Vill slippa denna ångest och sova! Vad fan ska jag göra? typ desperat! Detta ska ju fan vara den bästa benzon mot ångest. GAH! får damp!


   
Citera
Ämnesstartare

krossa du dom denna gång?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

framtidstron är död:

krossa du dom denna gång?

FAN det borde jag ha gjort ju! men jag bara tryckte in dem i munnen och sedan kom jag på att jag borde krossat dem 🙁


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

trasig:

FAN det borde jag ha gjort ju! men jag bara tryckte in dem i munnen och sedan kom jag på att jag borde krossat dem 🙁

Ja, därför det blir dålig effekt, ju!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

framtidstron är död:

Ja, därför det blir dålig effekt, ju!

jag vet 🙁 fan vad d suger!!!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Det är depottabletter. De är menade för dagligt bruk, inte som snabbverkande ångestdämpning.


   
SvaraCitera

trasig:

Jag har får ingen jävla effekt av den här skiten och jag har inte ens tillgång till alkohol. Vill slippa denna ångest och sova! Vad fan ska jag göra? typ desperat! Detta ska ju fan vara den bästa benzon mot ångest. GAH! får damp!

Varför har du fått dem? Xanor depot är långtidsverkande, så som mediakatt sagt, det betyder att lite av medicinen frigörs då och då. Man brukar använda Xanor depot för beroendeavvänjning eller för att behandla folk som har massa massa ångest under hela dagen. Om det är något slags ‹akut› ångesttablett du behöver så får du be din psykiarer om något snabbverkande. Stesolid, Xanor, Oxascand (troligen för mildt för dig…) är väl de som används mest. Lergigan i kombination med benzo gör att de blir mer potenta.

trasig:

jag har inte ens tillgång till alkohol.

Sabba inte benso. Det är knark, det är inte bra, men mot ångest funkar det. Använd det med respekt för både dig själv, din kropp, och för din läkare som har förtroende för dig. Om det inte fungerar: prata med din läkare. Deras jobb är att se till ditt välmående och fungerar inte Xanor depot finns det andra saker att ta till. Vet inte vilken indikation du har, men buspiron och lyrica är icke-narkotiska ångestmediciner och ibland så kan man få iktrovil som är benso med extremt lång halveringstid som sitter i väldigt länge.

Men! Sup inte med benso, använd det inte för ofta, och knarka det inte. Vänj inte kroppen med det i onödan – för då finns det inget att ta till sedan om du blir sämre eller när det slutar funka. Theralen är, och många med mig håller med, inte mysigt för fem öre.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Hampie:

Varför har du fått dem?

Mot sömbesvär. Jag vet ju att halveringstiden är längre, men blev lite för desperat då och ville snabbt få effekt. Alkohol brukar ju för det mesta hjälpa att påskynda effekten och har jag tur så somnar jag. Risken är ju bara att jag aldrig vaknar mer, fast det är väl inte så hög dos heller. Så det är väl inte direkt ngn risk?

Hampie:

Sabba inte benso. Det är knark, det är inte bra, men mot ångest funkar det. Använd det med respekt för både dig själv, din kropp,

Det var inte så i början, jag ville inte ens ha benzo, jag hoppades på att det skulle finnas ett annat sätt för mig att få hjälp med sömnen. Jag är helt enkelt för desperat och jag vet inte riktigt vad jag ska göra, när all den hjälpen jag har fått inte har funkat. Så tabletterna känns som min enda utväg just nu.

Hampie:

Theralen är, och många med mig håller med, inte mysigt för fem öre.

Har haft både theralen och lyrica och dem mest vidrigaste pillerna jag någonsin tagit. Har aldrig mått så dåligt i mitt liv.


   
SvaraCitera

trasig:

Risken är ju bara att jag aldrig vaknar mer, fast det är väl inte så hög dos heller. Så det är väl inte direkt ngn risk?

Risken att dö av andningsdepression av en liten sup och normaldos Xanor skulle jag gissa på är ganska liten. Däremot finns det en risk att du får ett rus som du gillar och vill få igen :P…

trasig:

Jag är helt enkelt för desperat och jag vet inte riktigt vad jag ska göra, när all den hjälpen jag har fått inte har funkat. Så tabletterna känns som min enda utväg just nu.

Funkar inte det du får, gå tillbaka till läkaren och säg det. Du säger att du tålde Theralen väldigt dåligt – men svagare antihistaminsömntabletter som lergigan eller propavan kanske du tål bättre? Jag själv blir zombie av propavan om jag tar dem för sent. Tar jag dem klockan åtta på kvällen så kan jag dock komma upp åtta på morgonen utan problem.

trasig:

Har haft både theralen och lyrica och dem mest vidrigaste pillerna jag någonsin tagit. Har aldrig mått så dåligt i mitt liv.

Theralenpiller är kassa, men vackra. Theralen skall man be om att få som orala droppar, om man har det. Billigare och smakar faktiskt gott. Lyrica äter jag själv, 75mg/dag och har upplevt att det stävjt min ångest en del – men om man inte tål det, så tål man det inte och bör testa något annat.

Äter du antidepressiva? Om så, vilka? Det finns Mirtazapin (Remeron) och Miansering som har trötthet och dåsighet som bieffekt, som man kan använda som en fördel, vid sömnsvårigheter. I likhet med andra antidepressiva har de även effekt mot ångest. Nu finns det också ett nytt sorts antidepressivum som heter Valdoxan och innehåller agomelatonin som skall ha god effekt på sömnen och dygnsrytmen.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Hampie:

Funkar inte det du får, gå tillbaka till läkaren och säg det

Det är det jag har gjort, men inget har ju funkat, för jag har ju som sagt fått prova det mesta. Propavan med. Vilket jag inte direkt känt har hjälpt. Jag blir konstig av propavan. Jag kan lixom inte somna utan jag blir mer hyper och bara gå runt och är helt jävla dåsig. Vilket gör att jag får ännu mer ångest för att jag aldrig somnar.

Hampie:

Theralenpiller är kassa, men vackra. Theralen skall man be om att få som orala droppar, om man har det. Billigare och smakar faktiskt gott

Yes det är det jag har fått, orala droppar. Jag gillar den inte, och jag får precis samma känsla som jag får av propavan. Theralen är antihistamin, det är inte lungnande och har inte ngn påverkan på GABA som benzo har. Som förstäker effekten och har den muskelavslappande och ångestdämpande effekten. Vilket är den jag behöver, för att kunna lugna ner mig och sova. Men jag behöver väldigt höga doser för att känna av ngt.

Hampie:

Lyrica äter jag själv, 75mg/dag och har upplevt att det stävjt min ångest en del – men om man inte tål det, så tål man det inte och bör testa något annat.

Jag har käkat lyrica, och ångesten minskade väldigt mkt i början, sen efter ett tag slutade den fungera, och när jag skulle sätta ut den, var det nästan omöjligt. Det var det värsta jag har varit med om och jag tänker aldrig ta dem igen.

Hampie:

Äter du antidepressiva?

Nope, inte gjort det på ngt år, mår så mkt bättre utan dem. Jag har testat så många antidepressiva, kanske alla som finns, jag vet inte, men så många så att jag har tröttnat. Dessutom äre sömnen det är fel på, jag är inte nedstämd. Förutom ångesten jag får i samband med att jag inte kan sova. Men sen blir jag ju såklart oehört trött av för lite sömn och det i sin tur kan göra att jag inte alltid är så värst glad, men nej, jag orkar inte med antidepressiva, och alla dem jävla bieffekterna.


   
SvaraCitera

framtidstron är död:

Ja, därför det blir dålig effekt, ju!

Sen beror det ju på hur kraftiga piller också. såna där 0.25mg är väl inga värstingar direkt, och krossar man inte depot öht så händer väl inget på ett par timmar. 6mg krossat brukar bita bättre,
fast är väl inget att rekommendera mot långvarig ångest utan snarare mer av ett snabbt rus då och som sagt kan det sabba effekten efter ett tag.

Tror dock att det går att be om kraftigare piller hos din läkare om du inte känner av nån effekt, finns ju i olika storlekar.

Tugga är ingen höjdare btw. just xanor smakar något förjävligt och sen fastnar halva tabletterna i tänderna. Krossa ska det vara.


   
SvaraCitera

trasig:

kanske alla som finns, jag vet inte

Oj.. Det där lät lite extremt :p… Man kan testa kanske fyra, max fem, preparat per år… Och jag kan räkna upp tio ur huvudet rätt snabbt :P.. Sertalin, Fluoxetin, Citalopram, Escutalopram Seroxat, Fevarin, SSRI
Venflaxin, Cymbalta, SNRI
Mianserin, Mirtazapin, tetracykliska
Aurorix, selektiv MAO-hämmare
Valdoxan, Melatonin-hämmare
Anafaril, Tricykliska
Voxra, ingen aning
Tegretol, antiepeleptika med antidepressiv effekt

trasig:

Theralen är antihistamin, det är inte lungnande och har inte ngn påverkan på GABA som benzo har.

Jag tror det ses som en fördel ;). Lergigan vet jag beskrivs som förtstärkande av benso, så jag antog att det gällde theralen och propavan med.

trasig:

Dessutom äre sömnen det är fel på, jag är inte nedstämd. Förutom ångesten jag får i samband med att jag inte kan sova.

Med tanke på hur påläst du verkar vara så förvånar det mig att du hönger upp dig på ‹depressiv› i antidepressiva: de flesta vet att de även har effekt på ångest och diverse andra saker. Men om du inte testat Remeron, Tolvon eller Valdoxan så är de ju mycket trevligare än att försöka sova på Nocinan. Bieffektsmässigt är långtidsbruk av hypnotika och lugnande förknippat med kassa bieffekter de med… Du blir trög i huvudet, får ångest (kul bieffekt va ;P), hård i magen, muntorrhet, somnolens, och de är cancerframkallande :P.

Men fungerar inte Xanor (och va i helsike får du depottablett att sova på för?) så får du väl testa annan benzo om du dissar antidepp – eller försöka få remiss till en sömnspecialist och testa någon kombination med melatonin. Morgontrötthet är dock man inte riktigt kan komma undan – man får välja antingen eller. De flesta sömnmediciner, sånär som Stilnoct (kass) Halcion (är de skitsnåla med för den är starkt beroendeframkallande) och andra med kort halveringstid ger morgontrötthet och muskelförslappning…

Emilius:

Tugga är ingen höjdare btw. just xanor smakar något förjävligt och sen fastnar halva tabletterna i tänderna. Krossa ska det vara.

Drachering uppfanns av en anledning ;P… Alvedon smakar inte höjdargott heller faktiskt.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Hampie:

Man kan testa kanske fyra, max fem, preparat per år… Och jag kan räkna upp tio ur huvudet rätt snabbt :P.. Sertalin, Fluoxetin, Citalopram, Escutalopram Seroxat, Fevarin, SSRI

Haha, ja okej kanske inte direkt ALLA, men om du räknar ut det själv. Från det till att jag var 13 fram till 18. Så då måste jag ha testat minst 15 olika antidepressiva preparat. Hur många kan det finnas lixom? 😛

Hampie:

Med tanke på hur påläst du verkar vara så förvånar det mig att du hönger upp dig på ‹depressiv› i antidepressiva: de flesta vet att de även har effekt på ångest och diverse andra saker.

Jo, jag vet detta. Men jag säger ju att dem inte funkar på mig?

Hampie:

somnolens, och de är cancerframkallande :P.

Låter ju inte så roligt nej 😛

Hampie:

Men fungerar inte Xanor (och va i helsike får du depottablett att sova på för?) så får du väl testa annan benzo om du dissar antidepp

Xanor depott får jag till natten, för att dem verkar längre än vanliga Xanor. Tror du vet detta bättre än vad jag gör 😛 och Xanor funkar. Men en normal dos är väl på 1-2 mg? Många får 3 mg också. För mig, behövs det kanske 100 mg. Nej, men du fattar? Jag kan knappast ha vant mig vid den på så kort tid. Har väl gått en vecka sedan jag fick dem utskrivna, innan dess var det väl två år sedan jag sist knaprade benzo. So i dont know.

Hampie:

Halcion (är de skitsnåla med för den är starkt beroendeframkallande) och andra med kort halveringstid ger morgontrötthet och muskelförslappning…

Hört talas om den, vill testa den, men min läkare är nog inte så förtjust i den idén. Med tanke på mina tidigare överdoseringar 😛

Emilius:

0.25mg är väl inga värstingar direkt, och krossar man inte depot öht så händer väl inget på ett par timmar. 6mg krossat brukar bita bättre,

Jag har 0.5 och måste hämta ut 6 st varje dag hos läkaren. Skitkul. Jag kör hela paktetet. Testa det. Det är ett rus om inget annat.

Emilius:

Tror dock att det går att be om kraftigare piller hos din läkare om du inte känner av nån effekt, finns ju i olika storlekar.

Går inte, dem har helt plötsligt börjat läsa i mina journaler så nu tar dem det försiktigt. Vilket inte direkt gör mig ngn nytta. Jag behöver starka doser, annars händer inget 😛


   
SvaraCitera

trasig:

Men jag säger ju att dem inte funkar på mig?

Voxra och Valdoxan är nya på marknaden, man ger inte perosner under 18 annat än SSRI (d.v.s. unnan du blev 18 lär du inte ha fått använda SNRI eller Tetracykliska), både mianserin och mirtazapin gör en trött. Skit samma.

trasig:

Jag har 0.5 och måste hämta ut 6 st varje dag hos läkaren. Skitkul. Jag kör hela paktetet. Testa det. Det är ett rus om inget annat.

Kör det ett sådant säkerhetspådrag kan du ju få något starkare, säkert fluscand nästan, om du ändå bara kan hämta ut en dos/tillfälle.

trasig:

För mig, behövs det kanske 100 mg.

Nej, då behövs en potentare benso. Man kan inte bara öka dem i all evighet, de finns inte i så stora mängder av en anledning :P. Tar du 100mg dör du i CNS-depression. Blandar du 50mg med sprit så hänger du på en tråd och 8mg och sprit kan innebära besök på akuten. Benso allena dödar bara i jättedoser, men, i kombination med något annat CNS-påverkande så är det ajja bajja…


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Hampie:

man ger inte perosner under 18 annat än SSRI

Ja det kanske är så, vad vet jag 🙂 Men många har jag testat och min plan är inte att gå igenom hela FASS och testa alla antidepressiva som finns.

Hampie:

ar du 100mg dör du i CNS-depression. Blandar du 50mg med sprit så hänger du på en tråd och 8mg och sprit kan innebära besök på akuten. Benso allena dödar bara i jättedoser, men, i kombination med något annat CNS-påverkande så är det ajja bajja…

Ja men då får vi väl hoppas att ngt sådant händer då så att jag dör och slipper detta 🙂 men tack för hjälpen hampie!


   
SvaraCitera