Forumet

Xanor depot tar inte bort ångesten och gör inte så att jag somnar

1993 66
trasig:

Jag har får ingen jävla effekt av den här skiten och jag har inte ens tillgång till alkohol. Vill slippa denna ångest och sova! Vad fan ska jag göra? typ desperat! Detta ska ju fan vara den bästa benzon mot ångest. GAH! får damp!


Varför har du fått dem? Xanor depot är långtidsverkande, så som mediakatt sagt, det betyder att lite av medicinen frigörs då och då. Man brukar använda Xanor depot för beroendeavvänjning eller för att behandla folk som har massa massa ångest under hela dagen. Om det är något slags ‹akut› ångesttablett du behöver så får du be din psykiarer om något snabbverkande. Stesolid, Xanor, Oxascand (troligen för mildt för dig…) är väl de som används mest. Lergigan i kombination med benzo gör att de blir mer potenta.

trasig:

jag har inte ens tillgång till alkohol.


Sabba inte benso. Det är knark, det är inte bra, men mot ångest funkar det. Använd det med respekt för både dig själv, din kropp, och för din läkare som har förtroende för dig. Om det inte fungerar: prata med din läkare. Deras jobb är att se till ditt välmående och fungerar inte Xanor depot finns det andra saker att ta till. Vet inte vilken indikation du har, men buspiron och lyrica är icke-narkotiska ångestmediciner och ibland så kan man få iktrovil som är benso med extremt lång halveringstid som sitter i väldigt länge.

Men! Sup inte med benso, använd det inte för ofta, och knarka det inte. Vänj inte kroppen med det i onödan – för då finns det inget att ta till sedan om du blir sämre eller när det slutar funka. Theralen är, och många med mig håller med, inte mysigt för fem öre.
Hampie:

Varför har du fått dem?


Mot sömbesvär. Jag vet ju att halveringstiden är längre, men blev lite för desperat då och ville snabbt få effekt. Alkohol brukar ju för det mesta hjälpa att påskynda effekten och har jag tur så somnar jag. Risken är ju bara att jag aldrig vaknar mer, fast det är väl inte så hög dos heller. Så det är väl inte direkt ngn risk?

Hampie:

Sabba inte benso. Det är knark, det är inte bra, men mot ångest funkar det. Använd det med respekt för både dig själv, din kropp,


Det var inte så i början, jag ville inte ens ha benzo, jag hoppades på att det skulle finnas ett annat sätt för mig att få hjälp med sömnen. Jag är helt enkelt för desperat och jag vet inte riktigt vad jag ska göra, när all den hjälpen jag har fått inte har funkat. Så tabletterna känns som min enda utväg just nu.


Hampie:

Theralen är, och många med mig håller med, inte mysigt för fem öre.


Har haft både theralen och lyrica och dem mest vidrigaste pillerna jag någonsin tagit. Har aldrig mått så dåligt i mitt liv.
trasig:

Risken är ju bara att jag aldrig vaknar mer, fast det är väl inte så hög dos heller. Så det är väl inte direkt ngn risk?


Risken att dö av andningsdepression av en liten sup och normaldos Xanor skulle jag gissa på är ganska liten. Däremot finns det en risk att du får ett rus som du gillar och vill få igen :P…

trasig:

Jag är helt enkelt för desperat och jag vet inte riktigt vad jag ska göra, när all den hjälpen jag har fått inte har funkat. Så tabletterna känns som min enda utväg just nu.


Funkar inte det du får, gå tillbaka till läkaren och säg det. Du säger att du tålde Theralen väldigt dåligt – men svagare antihistaminsömntabletter som lergigan eller propavan kanske du tål bättre? Jag själv blir zombie av propavan om jag tar dem för sent. Tar jag dem klockan åtta på kvällen så kan jag dock komma upp åtta på morgonen utan problem.

trasig:

Har haft både theralen och lyrica och dem mest vidrigaste pillerna jag någonsin tagit. Har aldrig mått så dåligt i mitt liv.


Theralenpiller är kassa, men vackra. Theralen skall man be om att få som orala droppar, om man har det. Billigare och smakar faktiskt gott. Lyrica äter jag själv, 75mg/dag och har upplevt att det stävjt min ångest en del – men om man inte tål det, så tål man det inte och bör testa något annat.

Äter du antidepressiva? Om så, vilka? Det finns Mirtazapin (Remeron) och Miansering som har trötthet och dåsighet som bieffekt, som man kan använda som en fördel, vid sömnsvårigheter. I likhet med andra antidepressiva har de även effekt mot ångest. Nu finns det också ett nytt sorts antidepressivum som heter Valdoxan och innehåller agomelatonin som skall ha god effekt på sömnen och dygnsrytmen.
Hampie:

Funkar inte det du får, gå tillbaka till läkaren och säg det


Det är det jag har gjort, men inget har ju funkat, för jag har ju som sagt fått prova det mesta. Propavan med. Vilket jag inte direkt känt har hjälpt. Jag blir konstig av propavan. Jag kan lixom inte somna utan jag blir mer hyper och bara gå runt och är helt jävla dåsig. Vilket gör att jag får ännu mer ångest för att jag aldrig somnar.


Hampie:

Theralenpiller är kassa, men vackra. Theralen skall man be om att få som orala droppar, om man har det. Billigare och smakar faktiskt gott


Yes det är det jag har fått, orala droppar. Jag gillar den inte, och jag får precis samma känsla som jag får av propavan. Theralen är antihistamin, det är inte lungnande och har inte ngn påverkan på GABA som benzo har. Som förstäker effekten och har den muskelavslappande och ångestdämpande effekten. Vilket är den jag behöver, för att kunna lugna ner mig och sova. Men jag behöver väldigt höga doser för att känna av ngt.Hampie:

Lyrica äter jag själv, 75mg/dag och har upplevt att det stävjt min ångest en del – men om man inte tål det, så tål man det inte och bör testa något annat.


Jag har käkat lyrica, och ångesten minskade väldigt mkt i början, sen efter ett tag slutade den fungera, och när jag skulle sätta ut den, var det nästan omöjligt. Det var det värsta jag har varit med om och jag tänker aldrig ta dem igen.
Hampie:

Äter du antidepressiva?


Nope, inte gjort det på ngt år, mår så mkt bättre utan dem. Jag har testat så många antidepressiva, kanske alla som finns, jag vet inte, men så många så att jag har tröttnat. Dessutom äre sömnen det är fel på, jag är inte nedstämd. Förutom ångesten jag får i samband med att jag inte kan sova. Men sen blir jag ju såklart oehört trött av för lite sömn och det i sin tur kan göra att jag inte alltid är så värst glad, men nej, jag orkar inte med antidepressiva, och alla dem jävla bieffekterna.
framtidstron är död:

Ja, därför det blir dålig effekt, ju!


Sen beror det ju på hur kraftiga piller också. såna där 0.25mg är väl inga värstingar direkt, och krossar man inte depot öht så händer väl inget på ett par timmar. 6mg krossat brukar bita bättre,
fast är väl inget att rekommendera mot långvarig ångest utan snarare mer av ett snabbt rus då och som sagt kan det sabba effekten efter ett tag.

Tror dock att det går att be om kraftigare piller hos din läkare om du inte känner av nån effekt, finns ju i olika storlekar.

Tugga är ingen höjdare btw. just xanor smakar något förjävligt och sen fastnar halva tabletterna i tänderna. Krossa ska det vara.
trasig:

kanske alla som finns, jag vet inte


Oj.. Det där lät lite extremt :p… Man kan testa kanske fyra, max fem, preparat per år… Och jag kan räkna upp tio ur huvudet rätt snabbt :P.. Sertalin, Fluoxetin, Citalopram, Escutalopram Seroxat, Fevarin, SSRI
Venflaxin, Cymbalta, SNRI
Mianserin, Mirtazapin, tetracykliska
Aurorix, selektiv MAO-hämmare
Valdoxan, Melatonin-hämmare
Anafaril, Tricykliska
Voxra, ingen aning
Tegretol, antiepeleptika med antidepressiv effekt


trasig:

Theralen är antihistamin, det är inte lungnande och har inte ngn påverkan på GABA som benzo har.


Jag tror det ses som en fördel ;). Lergigan vet jag beskrivs som förtstärkande av benso, så jag antog att det gällde theralen och propavan med.

trasig:

Dessutom äre sömnen det är fel på, jag är inte nedstämd. Förutom ångesten jag får i samband med att jag inte kan sova.


Med tanke på hur påläst du verkar vara så förvånar det mig att du hönger upp dig på ‹depressiv› i antidepressiva: de flesta vet att de även har effekt på ångest och diverse andra saker. Men om du inte testat Remeron, Tolvon eller Valdoxan så är de ju mycket trevligare än att försöka sova på Nocinan. Bieffektsmässigt är långtidsbruk av hypnotika och lugnande förknippat med kassa bieffekter de med… Du blir trög i huvudet, får ångest (kul bieffekt va ;P), hård i magen, muntorrhet, somnolens, och de är cancerframkallande :P.

Men fungerar inte Xanor (och va i helsike får du depottablett att sova på för?) så får du väl testa annan benzo om du dissar antidepp – eller försöka få remiss till en sömnspecialist och testa någon kombination med melatonin. Morgontrötthet är dock man inte riktigt kan komma undan – man får välja antingen eller. De flesta sömnmediciner, sånär som Stilnoct (kass) Halcion (är de skitsnåla med för den är starkt beroendeframkallande) och andra med kort halveringstid ger morgontrötthet och muskelförslappning…

Emilius:

Tugga är ingen höjdare btw. just xanor smakar något förjävligt och sen fastnar halva tabletterna i tänderna. Krossa ska det vara.


Drachering uppfanns av en anledning ;P… Alvedon smakar inte höjdargott heller faktiskt.
Hampie:

Man kan testa kanske fyra, max fem, preparat per år… Och jag kan räkna upp tio ur huvudet rätt snabbt :P.. Sertalin, Fluoxetin, Citalopram, Escutalopram Seroxat, Fevarin, SSRI


Haha, ja okej kanske inte direkt ALLA, men om du räknar ut det själv. Från det till att jag var 13 fram till 18. Så då måste jag ha testat minst 15 olika antidepressiva preparat. Hur många kan det finnas lixom? :P


Hampie:

Med tanke på hur påläst du verkar vara så förvånar det mig att du hönger upp dig på ‹depressiv› i antidepressiva: de flesta vet att de även har effekt på ångest och diverse andra saker.


Jo, jag vet detta. Men jag säger ju att dem inte funkar på mig?

Hampie:

somnolens, och de är cancerframkallande :P.


Låter ju inte så roligt nej :P


Hampie:

Men fungerar inte Xanor (och va i helsike får du depottablett att sova på för?) så får du väl testa annan benzo om du dissar antidepp


Xanor depott får jag till natten, för att dem verkar längre än vanliga Xanor. Tror du vet detta bättre än vad jag gör :P och Xanor funkar. Men en normal dos är väl på 1-2 mg? Många får 3 mg också. För mig, behövs det kanske 100 mg. Nej, men du fattar? Jag kan knappast ha vant mig vid den på så kort tid. Har väl gått en vecka sedan jag fick dem utskrivna, innan dess var det väl två år sedan jag sist knaprade benzo. So i dont know.


Hampie:

Halcion (är de skitsnåla med för den är starkt beroendeframkallande) och andra med kort halveringstid ger morgontrötthet och muskelförslappning…


Hört talas om den, vill testa den, men min läkare är nog inte så förtjust i den idén. Med tanke på mina tidigare överdoseringar :P


Emilius:

0.25mg är väl inga värstingar direkt, och krossar man inte depot öht så händer väl inget på ett par timmar. 6mg krossat brukar bita bättre,


Jag har 0.5 och måste hämta ut 6 st varje dag hos läkaren. Skitkul. Jag kör hela paktetet. Testa det. Det är ett rus om inget annat.

Emilius:

Tror dock att det går att be om kraftigare piller hos din läkare om du inte känner av nån effekt, finns ju i olika storlekar.


Går inte, dem har helt plötsligt börjat läsa i mina journaler så nu tar dem det försiktigt. Vilket inte direkt gör mig ngn nytta. Jag behöver starka doser, annars händer inget :P
trasig:

Men jag säger ju att dem inte funkar på mig?


Voxra och Valdoxan är nya på marknaden, man ger inte perosner under 18 annat än SSRI (d.v.s. unnan du blev 18 lär du inte ha fått använda SNRI eller Tetracykliska), både mianserin och mirtazapin gör en trött. Skit samma.

trasig:

Jag har 0.5 och måste hämta ut 6 st varje dag hos läkaren. Skitkul. Jag kör hela paktetet. Testa det. Det är ett rus om inget annat.


Kör det ett sådant säkerhetspådrag kan du ju få något starkare, säkert fluscand nästan, om du ändå bara kan hämta ut en dos/tillfälle.

trasig:

För mig, behövs det kanske 100 mg.


Nej, då behövs en potentare benso. Man kan inte bara öka dem i all evighet, de finns inte i så stora mängder av en anledning :P. Tar du 100mg dör du i CNS-depression. Blandar du 50mg med sprit så hänger du på en tråd och 8mg och sprit kan innebära besök på akuten. Benso allena dödar bara i jättedoser, men, i kombination med något annat CNS-påverkande så är det ajja bajja…
Hampie:

man ger inte perosner under 18 annat än SSRI


Ja det kanske är så, vad vet jag :) Men många har jag testat och min plan är inte att gå igenom hela FASS och testa alla antidepressiva som finns.

Hampie:

ar du 100mg dör du i CNS-depression. Blandar du 50mg med sprit så hänger du på en tråd och 8mg och sprit kan innebära besök på akuten. Benso allena dödar bara i jättedoser, men, i kombination med något annat CNS-påverkande så är det ajja bajja…


Ja men då får vi väl hoppas att ngt sådant händer då så att jag dör och slipper detta :) men tack för hjälpen hampie!
trasig:

Ja men då får vi väl hoppas att ngt sådant händer då så att jag dör och slipper detta :)


Inte dö :P. Suicidalitet kvalar dig in på depression direkt, och du är ju inte deprimerad!

trasig:

men tack för hjälpen hampie!


Jag kan så mycket om psykofarmaka att folk blir rädda av det – men här så brukar saker jag lärt mig vara lite till användning :). mediakatt har lite koll på sånt också och vissa knarkhattar som dock numera lämnat UM eftersom vi tog bort deras trippraporter… Läkare är ju väldigt partiska när man pratar med dem, och de läser inte på utan tar kunskaperna ur huvudet oftast, emedan vi dödliga konstant glor i fass och på wikipedia. Båda är (och läkarfass då – vanliga suger) väldigt bra när man skall kola mediciner. Men det är ett tips att läsa på faktiskt. Desto mer man kan, desto bättre blir läkarbesök om man har en bra läkare.

Den normala stegen för sömnproblem är oxascand eller lergigan om det beror på ångest, och imovane annars. Sen så får man propavan som tilläg eller testa stilnoct. Men det är dem som läkarna helst rör sig mellan. Därefter så blir det spännande. Nitrazepam är tydligen vad man brukar ge efter. De har låååång halveringstid (21 h-isch) och man vaknar inte Zombie (som av theralen) utan som bara väääldigt avslappnad. Har du provat dem btw? De är hypnotiska till skillna från Xanor som bara är lugnande.

Men med tanke på hur hård säkerhet de har på dig (du får hämta din dagsdos dagligen så du inte kan missbruka – vilket jag tycker är väldigt bra av dem: hatar när folk nekas medicin de behöver!!! men hatar även när man skriver ut för mycket knark till folk med missbruks- och suicidalbenägenhet!) så borde du nog kunna få stegra. Skulle även tycka att du skall kräva remiss till en sömnspecialist och få göra en sömnanalys (sova på sjukhus med sladdar som mäter allt som händer). Det finns även en metod som heter sömndeprevention som är jobbig som fan men som har rätt bra evidens för att fixa sömnproblem. Kolla upp den.

Se även till att alla somatiska problem som kan orsaka insomni är uteslutna. D.v.s. kroppsliga sjukdomar. Vissa hormonella störningar och allehandra andra saker kan göra att man har svårt att sova. Better safe than sorry!
Hampie:

Nitrazepam är tydligen vad man brukar ge efter. De har låååång halveringstid (21 h-isch) och man vaknar inte Zombie (som av theralen) utan som bara väääldigt avslappnad.


Jag förstår bara inte varför läkarna själva inte tar till sig andra alternativ, istället för Xanor, jag har väl inte koll på alla sömnmedel och liknande som finns. Sen vill dem nog inte skriva ut massa beroende framkallande piller till unga människor antar jag väl? Inte min nuvarande läkare iaf. Men jag har precis blivit remitterad till Psyk.
Nu går jag ju till en vårdcentral. På psyk kanske dem kan skriva ut nitrazepam. Eller ngt annat starkare. Beroende på läkare. Ska till och med fråga. Men då låter jag säkert bara som en knarkare. Vilket ja, jag antar väl att jag är.


Hampie:

Inte dö :P. Suicidalitet kvalar dig in på depression direkt, och du är ju inte deprimerad!


Jag undrar egentligen vad jag behöver hjälp med. Sömnen eller att jag är starkt självmordsbenägen?
trasig:

Nu går jag ju till en vårdcentral.


Der förklarar en hel del. Vårcentraler skall inte skriva ut en massa knark: de är inte kunniga inom det området. Allt sånär som Oxascand, Imovane och Stesolid är att gå utanför deras boundarie så att säga.

trasig:

Jag undrar egentligen vad jag behöver hjälp med. Sömnen eller att jag är starkt självmordsbenägen?


Båda. Om du känner din suicidalitet öka, låt dig läggas in. Där får du sova, för, där kan de ge dig ordentliga saker utan att behöva oroa sig.
Hampie:

Der förklarar en hel del. Vårcentraler skall inte skriva ut en massa knark: de är inte kunniga inom det området. Allt sånär som Oxascand, Imovane och Stesolid är att gå utanför deras boundarie så att säga.


Det visste jag. Men att dem var så okunniga visste jag dock inte.Hampie:

Båda. Om du känner din suicidalitet öka, låt dig läggas in. Där får du sova, för, där kan de ge dig ordentliga saker utan att behöva oroa sig.


Nej det lär nog inte hända igen, att jag läggs in. Hoppar hellre framför ett tåg. Och starka grejer säger du? Som sist då, propavan och theralen? Och när jag bad om oxascand som du kanske vet är väl en utav dem mildaste benzon som finns, fick jag då 10mg. Det hjälpte ju mig verkligen. Det slutade inte så lyckligt kan jag säga. Dem här människorna som jag jobbar inom psykvården och ska "hjälpa" andra att må bättre. behöver psykvård själv! [chocked]
trasig:

Nej det lär nog inte hända igen, att jag läggs in. Hoppar hellre framför ett tåg.


Då hoppas jag de hinner lägga in dig med LPT innan. Tycker inte om när folk dör.

trasig:

Men att dem var så okunniga visste jag dock inte.


Det har inte med kunskap att göra så mycket som att det inte är deras ansvarsområde. Därtill så kommer socialstyrelsen och gnäller på dem om de skriver ut mycket knark och inte väldigt noga kan redovisa varför. Psykiatrar kan dock skriva ut mängder då de av naturliga själ har många patienter som behöver det.

trasig:

Som sist då, propavan och theralen?


Båda fungerar, men är inte mysiga, vissa får svåra bieffekter. Theralen är stakrt och tillsammans med benzo så är det det starkaste du kan få för hemmabruk. Altrenativet är nocinan som de inte gärna ger längre då det har värre bieffekter.

trasig:

Och när jag bad om oxascand som du kanske vet är väl en utav dem mildaste benzon som finns, fick jag då 10mg. D


Varför bad du om Oxascand? 10 mg är standarddos för vuxna, 5 för gamla. Jag hade 10, nu har jag 15 – men det är sådär tyvärr. Hur som så kan man alltid säga att det inte fungerar.

trasig:

Det slutade inte så lyckligt kan jag säga.


Utveckla?

trasig:

Dem här människorna som jag jobbar inom psykvården och ska "hjälpa" andra att må bättre. behöver psykvård själv!


Rötägg finns tyvärr överallt.
Hampie:

Varför bad du om Oxascand?


Varför? För jag vill ha ångestdämpande så klart. Jag vill sova! Dem är strikta med benzon. Kör bara på fjutt medecin som inte funkar. Här ta två propavan. och så 25mg atarax på det och så lite therlalen och så 10 mg oxascand. somnade jag? Mmm. Efter 6 timmar.

Hampie:

Hur som så kan man alltid säga att det inte fungerar.


Det är det vad jag fan gör hela tiden!

Hampie:

Utveckla?


Nej tack, jag vill glömma allt det där.

Hampie:

Rötägg finns tyvärr överallt.


Hampie:

nocinan


Du menar nozinan? Mot psykoser? [confused]
Men hennes reaktion när jag föreslog nitrazepam var lixom "NEJ NEJ, absolut inte, det är ju narkotika!" Jaha.. vad fan är Xanor då? Vitaminer? Så kollade hon med sin överläkare, som då först föreslog Zopiklon, men den var inget förslag för min del. Två min senare fick jag två Nitrazepam i handen [bigsmile]

Bläh. Hur skönt det än är med benzo och hur mkt jag än behöver det så känns detta fel. Hur blire sen när jag ska sluta med dem?

Ett helvete väntar.
trasig:

Bläh. Hur skönt det än är med benzo och hur mkt jag än behöver det så känns detta fel. Hur blire sen när jag ska sluta med dem?


Det beror helt på hur du använder dem. Om du bara använder dem för att sova t.ex. när du _måste_ sova (använder sömnpiller 2ggr/vwecka just nu) så är beroendeproblemet ingen fara. Nitrazepam har lång halveringstid vilket dessutom gör att det ligger kvar i kroppen == bättre för man riskerar inte att få lika mycket abstinens.

trasig:

"NEJ NEJ, absolut inte, det är ju narkotika!"


[rolleyes] Som alla andra effektiva mediciner mot insomni, ångest och smärta :P
Hampie:

Det beror helt på hur du använder dem. Om du bara använder dem för att sova t.ex. när du _måste_ sova (använder sömnpiller 2ggr/vwecka just nu) så är beroendeproblemet ingen fara.


Ja, det skulle isf vara mot sömnen, men grejen är att när jag blir riktigt uttråkad så skulle jag nog tagit dem med. Bara för att minska på rastlösheten och allt det dära. Och då är risken för att utveckla ett beroende högre eller?
trasig:

Ja, det skulle isf vara mot sömnen, men grejen är att när jag blir riktigt uttråkad så skulle jag nog tagit dem med. Bara för att minska på rastlösheten och allt det dära. Och då är risken för att utveckla ett beroende högre eller?


Well, Nitrazepam är bara för att sova på (och mot epilepsianfall) så du skall inte använda dem till annat. Desto oftare man tar knark, testo högre blir tillvänjningen och beroenderisken. Om du är rastlös eller uttråkad så ska du inte ta lugnande, för i tjolahoppsan hej!, ta en promenad, drick te, runka, eller vad fan som helst :P.
Hampie:

Well, Nitrazepam är bara för att sova på (och mot epilepsianfall) så du skall inte använda dem till annat


Sir yes sir!

Hampie:

Om du är rastlös eller uttråkad så ska du inte ta lugnande, för i tjolahoppsan hej!, ta en promenad, drick te, runka, eller vad fan som helst :P.


Ah men seriöst![cry] efter denna långa diskussion så tror du att om jag går en promenad, dricker te eller runkar så skulle rastlösheten försvinna? Som om det aldrig har slagit mig tanken. Att göra andra grejer än att knapra piller. Isf får jag väl runka fram tills jag blir helt utmattad och somnar.

Btw, nitrazepam suger bajs :(
Hampie:

Theralen är, och många med mig håller med, inte mysigt för fem öre.


Hur menar du? :o Theralen är väl jättesvaga, så kändes det när jag åt dem iaf. Fast de kanske brukar va på mer än 5mg? Tog runt 5st innan jag gick och lade mig och ibland mot ångest innan jag fick SSRI men märkte ingen skillnad typ.
trasig:

Ah men seriöst! efter denna långa diskussion så tror du att om jag går en promenad, dricker te eller runkar så skulle rastlösheten försvinna?


Nope, men, om du får ångest så skall du be om ångestdämpande :P… Nitrazepam bör du spara till sömnen så att du itne blir van och den hypnotiska effekten försvinner.

trasig:

Btw, nitrazepam suger bajs :(


Jao… Kombinera med 50mg propavan?
Hampie:

Nope, men, om du får ångest så skall du be om ångestdämpande :P… Nitrazepam bör du spara till sömnen så att du itne blir van och den hypnotiska effekten försvinner.


Ja då får jag väl be om ngt ångestdämpande, men nitrazepam funkar inte alls mot sömnen. Så jag ska be om flunitrazepam nästa gång, har hört att det ska vara bra o sova på :P


Hampie:

Jao… Kombinera med 50mg propavan?


Nej jag tycker inte om propavan får bara konstiga och obehagliga bieffekter.
trasig:

Så jag ska be om flunitrazepam nästa gång, har hört att det ska vara bra o sova på :P


Går läkaren i taket av att du ber om nitrazepam kommer vederbörande bli väldigt misstänksam när du ber om rohypnol.

trasig:

Nej jag tycker inte om propavan får bara konstiga och obehagliga bieffekter.


Well, det är inte mysigt: men vill du sova eller inte?
Hampie:

Går läkaren i taket av att du ber om nitrazepam kommer vederbörande bli väldigt misstänksam när du ber om rohypnol.


i know, men det är värt ett försök, för i början, när sömnproblemen började bli riktigt jobbiga så var min f.d läkare väldigt nära på att skriva ut flunitrazepam. Sedan ändrade han det till Xanor depott. Men nu hjälper inte det.


Hampie:

Well, det är inte mysigt: men vill du sova eller inte?


Well, Nej jag skär hellre sönder mina handleder.
trasig:

i know, men det är värt ett försök, för i början, när sömnproblemen började bli riktigt jobbiga så var min f.d läkare väldigt nära på att skriva ut flunitrazepam. Sedan ändrade han det till Xanor depott. Men nu hjälper inte det.


Grejen är att läkaren måste motivera det, att Apoteket måste fråga Läkemedelsverket om lov, och att de bara får skrivas ut i yttepyttesmå förpackningar… Det är lätt att inte orka med processen, liksom. Jag tror det finns en del andra hypnotika, kan dock bara komma på Halcion och Dormicum ur huvudet, varav den sistnämnda bara finns som injektionsvätsja. Anyhow, om du inte testat Remeron så kan det ju vara värt ett försök – eller Valdoxan. Om inte din psykiater får fjutt på sömnen din bör du be om remiss till en sömnspecialist. Och.. Har du inte en psykisk diagnos så bör du be om en sådan också. Låter som om du har en hel del ångest och man bör alltid ha en ordentlig diagnos när man är inne i vårdkarusellen.

trasig:

Well, Nej jag skär hellre sönder mina handleder.


[tard] Är du så känslig för antihistaminer? *kramar om*
Hampie:

ag tror det finns en del andra hypnotika, kan dock bara komma på Halcion och Dormicum ur huvudet, varav den sistnämnda bara finns som injektionsvätsja. Anyhow, om du inte testat Remeron så kan det ju vara värt ett försök – eller Valdoxan.


Har testat remeron och valdoxan. Ingen direkt effekt, jag blev smällfet dock. Så nej tack :P

Halcion och Dormicum är det samma som rohypnol? :P

Hampie:

Har du inte en psykisk diagnos så bör du be om en sådan också. Låter som om du har en hel del ångest och man bör alltid ha en ordentlig diagnos när man är inne i vårdkarusellen.


Ja det är ju det.. Dem lovar en massa tester men inget händer, det skulle sitta bra med en diagnos ja, för helt psyiskt frisk är jag inte :PHampie:

Är du så känslig för antihistaminer? *kramar om*


Jaaa jag fucking hatar dem [cry] Thanks for the hug. Men skulle vara bättre om du istället kunde skicka lite Diazepam :P hehe, det är btw lagligt i thailand och man kan köpa det fritt på apoteket där. Låter ju lite stört :P[tard]
trasig:

Ingen direkt effekt, jag blev smällfet dock.


Av Remeron möjligen, Valdoxan har inte det som bieffekt.

trasig:

Halcion och Dormicum är det samma som rohypnol? :P


Nej :P, alla tre är olika substanser – men de är benso allihopa. Dormicum får man hos tandläkaren vet jag.

trasig:

Ja det är ju det.. Dem lovar en massa tester men inget händer, det skulle sitta bra med en diagnos ja, för helt psyiskt frisk är jag inte :P


Tjata mer. :).

trasig:

Jaaa jag fucking hatar dem


Well, att tåla dem är väldigt praktiskt. Dels har de snällare bieffektsprofil, dels är de inte beroendeframkallande. Däremot så kan man ‹vänja sig› vid dem efter en viss tids bruk att de förlorar sin effekt, men det hjälps lätt av med en s.k. washout… Nåja. Du kan få en till kram.

trasig:

Men skulle vara bättre om du istället kunde skicka lite Diazepam :P hehe, det är btw lagligt i thailand och man kan köpa det fritt på apoteket där. Låter ju lite stört :P


Har varken Valium eller thailandsbiljett… Du får hålla dig till tåls med Nitrazrpam och de gamla hederliga tipsen man alltid får om sömnhygien. Varva ned en timme innan, släck lamprona och gör något lugnt på kvällen. Läs en tråkig bok. Undvik dator, tv, eller annat som ‹peppar upp dig›. Sov svalt och mörkt. Ät inte ett skråvmål precis innan, men lägg dig inte hungrig. Etc. etc.
Hampie:

Av Remeron möjligen,


Ja jag menade mirtazapin, med den är viktökning en ganska vanlig bieffekt.

Hampie:

Dels har de snällare bieffektsprofil, dels är de inte beroendeframkallande. Däremot så kan man ‹vänja sig› vid dem efter en viss tids bruk att de förlorar sin effekt, men det hjälps lätt av med en s.k. washout… Nåja. Du kan få en till kram.


Haha jag tar nog bara en kram till så blire nog bra [cheers]


Hampie:

Har varken Valium eller thailandsbiljett… Du får hålla dig till tåls med Nitrazrpam och de gamla hederliga tipsen man alltid får om sömnhygien.


Ja gud ja, nitrazepam är bättre än inget :P Dock fick jag två tabletter i förrgårr och det räckte ju inte länge, och får inga mer förräns jag får träffa en psykiatriker. Vem vet hur länge det kan dröja...

Senaste gången jag överdoserade var i oktober, då tog jag 50mg xanor depott med en massa alkohol och 3 dagars minnesluckor. Rymde tydligen från akuten, och sedan in på psyk. Dem satte LPT på mig och så kul var det :P

Stackars lilla jag som bara ville sova :( Bläh!
trasig:

med den är viktökning en ganska vanlig bieffekt.


5 kg på två veckor här!

trasig:

Haha jag tar nog bara en kram till så blire nog bra


[smile]

trasig:

Ja gud ja, nitrazepam är bättre än inget :P


Jauw.

trasig:

Dock fick jag två tabletter i förrgårr och det räckte ju inte länge, och får inga mer förräns jag får träffa en psykiatriker. Vem vet hur länge det kan dröja...


Får du typ två i handen då eller o_O? För så små färpackningar saluförs ju inte…

trasig:

Senaste gången jag överdoserade var i oktober, då tog jag 50mg xanor depott med en massa alkohol och 3 dagars minnesluckor. Rymde tydligen från akuten, och sedan in på psyk. Dem satte LPT på mig och så kul var det :P


Owwie...
Alltså, det som slår mig direkt är att det inte är tal om någon terapi. Varför inte? Det är terapi man ska fokusera på, inte mediciner.

Dessutom verkar du vara sinneshooked på benzo, det är bara att du vill ha starkare och starkare men sen säger du att du vill ha diazepam som är mycket mindre potent än xanor depot.

Och att du skulle kunna ta 6 mg xanor utan att däcka efter att ha gått på det i någon vecka är väldigt svårt att tro på.

Det känns inte heller som att du verkligen har gett antidepp en chans, man måste gå på en antidepp i minst sex månader innan man ens kan börja utvärdera om det är värt att ta den eller inte om inte biverkningarna den första månaden är så hemska att det blir risk för ditt liv.

Nä, man ska inte vara besatt av tabletter och speciellt inte gå emot läkarens recept. Står det att du ska ta EN tablett ska du bara ta en och då ska du lägga dig i ett mörkt rum utan något som kan distrahera dig så fort du tagit tabletten även om det tar 40 minuter - 1,5 timme för att den ska slå.

Men med det sagt så är xanor depot helt värdelöst mot direkta sömnproblem, då är vanliga xanor mycket bättre men också mer beroendeframkallande och ska egentligen bara användas max 2-3 gånger i veckan och då högst 3 mg åt gången.

Varför var det inte tal om zopiklon? Imovane är en väldigt bra insomningsmedicin även om den kan ha en otrevlig bieffekt vilket är att det smakar beskt i hela munnen men det hanteras lätt med att bara dricka juice på morgonen/förmiddagen istället för vatten och framför allt mjölk.

Ha jävligt mycket respekt för mediciner och ta det från någon som faktiskt sitter fast i skiten, jag vill absolut inte att du ska hamna där jag är.
IceFalk:

Alltså, det som slår mig direkt är att det inte är tal om någon terapi. Varför inte? Det är terapi man ska fokusera på, inte mediciner.


Ja det är nog terapi jag behöver. Det är det jag väntar på med. Det är vad jag har haft. Men så upptäckte jag benzodiazepiner.

IceFalk:

Dessutom verkar du vara sinneshooked på benzo, det är bara att du vill ha starkare och starkare men sen säger du att du vill ha diazepam som är mycket mindre potent än xanor depot.


Ja för det är vanebildande, eller har jag fel? Men, Xanor. Valium. Två olika grejer egentligen. Eller har jag fel?
Du kanske har haft båda? Men hur det påverkar är också väldigt individuellt. Det står inte heller ngnstans att jag HAR testat det. Jag sa bara att jag VILLE ha det.

IceFalk:

Och att du skulle kunna ta 6 mg xanor utan att däcka efter att ha gått på det i någon vecka är väldigt svårt att tro på.


Du får väl tro vad fan du vill. [y] Klart jag däckar. Ngn gång. Men oftast är jag bara hög och flummig och gör dumma grejer, så för att sova. Krävs en hög dos. Men ja jag kanske borde släcka och gå lägga mig och undvika alkohol.

IceFalk:

Det känns inte heller som att du verkligen har gett antidepp en chans, man måste gå på en antidepp i minst sex månader innan man ens kan börja utvärdera om det är värt att ta den eller inte om inte biverkningarna den första månaden är så hemska att det blir risk för ditt liv.


Jag har gett det chanser. och nu vill jag jag inte ge det fler! okej?

IceFalk:

Varför var det inte tal om zopiklon? Imovane är en väldigt bra insomningsmedicin även om den kan ha en otrevlig bieffekt vilket är att det smakar beskt i hela munnen men det hanteras lätt med att bara dricka juice på morgonen/förmiddagen istället för vatten och framför allt mjölk.


dem funkar ju inte har jag ju sagt -.- och den äckliga beska effekten får jag inte bort med juice. Inte ens mjölk, sitter i hela dan. Den är äcklig. Men trevlig att flumma på om det är det man är ute efter [rolleyes]

IceFalk:

Ha jävligt mycket respekt för mediciner och ta det från någon som faktiskt sitter fast i skiten, jag vill absolut inte att du ska hamna där jag är.


Ja, jag antar väl det, för du är fast i skiten, och jag VET att det är jobbigt. För jag e redan där.

Men. JAG orkar verkligen inte bry mig om vad jag egentligen gör.
Jag skiter i mitt liv.


Hampie:

Får du typ två i handen då eller o_O? För så små färpackningar saluförs ju inte…


haha ja precis, från psykakuten ju
trasig:

Jag har gett det chanser. och nu vill jag jag inte ge det fler! okej?


Grejen är den att det inte finns någon annan behandlingsmetod, farmakologiskt sett, att ta till mot ångest. Det är antidepp som gäller. Valdoxan är skitsvag och nästan ingen får bieffekter av den. Buspar kanske skulle kunna göra något? Ärligt: du kan inte ha testat allt, det är nästan omöjligt, om du inte byter varje månad och sådant gör man inte. Ångest tar åratal, ibland årtioenden, att komma ur.

trasig:

Du får väl tro vad fan du vill. Klart jag däckar. Ngn gång. Men oftast är jag bara hög och flummig och gör dumma grejer, så för att sova. Krävs en hög dos. Men ja jag kanske borde släcka och gå lägga mig och undvika alkohol.


Vad är det du förväntar dig av sömnmedicin egentligen? För, du är medveten om att det inte är samma sak som sövning med narkos? ‹Flummet› är den s.k. hypnotiska effekten, den skall göra att man om man ligger ned i ett mörkt rum och andas lugnt, somnar. Tröttheten är den sederande effekten, den gör det lättare att somna in. Alla benso är sederande, de flesta är muskelavslappnande och vissa är hypnotiska. Propavan, theralen och lergigan är sederande. Vill du sova ärligt och inte knarka, ge Lergigan eller Atarax en chans? De är de svagaste lugnande antihistaminerna och du kan omöjligt bli så dålig av dem att de inte är värda ett försök i kombination med den hypnotika du redan stoppar i dig.

Kräv remiss till KBT för sömnstörningar. Om du inte har testat Valdoxan är det värt en chans. En remiss till en läkare som specialicerat sig på sömnstörningar kan ge melatonin på licens.

trasig:

Men trevlig att flumma på om det är det man är ute efter


Seriöst: med tanke på de problemen du har. Flumma _aldrig_ på benso eller bensoderivat. Du behöver få så stark effekt av dem som möjligt vid behov, så, vänj inte kroppen i onödan. Gör det bara inte.

trasig:

Men. JAG orkar verkligen inte bry mig om vad jag egentligen gör.
Jag skiter i mitt liv.


Hej symptom på depression! Sömnproblem, hopplöshetskänslor… Vad har du för MADRS-siffra? Googla om du inte vet vad det är.

trasig:

haha ja precis, från psykakuten ju


Tar du hypnotika dagligen? För Nitrazepam, t.ex., förlorar sin hypnotiska effekt efter sju dagars konsekutivt användande. Man måste ta pauser, och som IceFalk sagt, så är 3ggr/vecka i princip max för vad som är vettigt. Pauserna mellan tillfällena bör vara två dagar, i alla fall när det gäller Nitrazepam som har 21-27h halveringstid.

IceFalk:

Varför var det inte tal om zopiklon? Imovane är en väldigt bra insomningsmedicin även om den kan ha en otrevlig bieffekt vilket är att det smakar beskt i hela munnen men det hanteras lätt med att bara dricka juice på morgonen/förmiddagen istället för vatten och framför allt mjölk.


Jag, nykterist på knappa 50 kg, kan tala för att Imovane inte alltid är något att ha. Personligen fick jag ingen effekt över huvud taget av Imovane, sånär som första gången då den fick mig att gäspa. Då hade jag maxdos (7,5mg). Jag gjorde en fuling och tog 15 mg en natt och det hade heller ingen effekt på mig. Vissa tål mediciner jävligt bra, andra inte, trasig verkar vara av samma stuk som jag med en, tyvärr, hög tolerans.
Hampie:

Vad är det du förväntar dig av sömnmedicin egentligen? För, du är medveten om att det inte är samma sak som sövning med narkos?


Jo jag e medveten om det mesta du skriver faktiskt :P

Hampie:

Kräv remiss till KBT för sömnstörningar. Om du inte har testat Valdoxan är det värt en chans. En remiss till en läkare som specialicerat sig på sömnstörningar kan ge melatonin på licens.


Jag vill inte ge ngt fler chanser.

Hampie:

Tar du hypnotika dagligen?


Inte längre, nu väntar jag på en läkarkontakt. Så, jag använder inget just nu. Hej Ångest!


Hampie:

Hej symptom på depression! Sömnproblem, hopplöshetskänslor… Vad har du för MADRS-siffra? Googla om du inte vet vad det är.


Under 20 ;)

Hampie:

Seriöst: med tanke på de problemen du har. Flumma _aldrig_ på benso eller bensoderivat. Du behöver få så stark effekt av dem som möjligt vid behov, så, vänj inte kroppen i onödan. Gör det bara inte.


[ops]

Döden, min enda utväg. Och min enda vän. (Ja gud jag låter så deprimerad) [rolleyes]

Well.. the time will come.
trasig:

Jag vill inte ge ngt fler chanser.


Vill inte, vill inte, vill inte. Allt skall bli bra utan anstränging. Vill inte… Alltså? Skall allt fixa sig automatiskt? All nuvarande forskning visar att kbt+antidepp har bäst effekt. Du kanske inte ens är mottaglig för terapi med tanke på hur envis du verkar vara :P

trasig:

Så, jag använder inget just nu. Hej Ångest!


Hypnotika är inte mot ångest.

trasig:

Under 20 ;)


Kul, jag var upp i 28 men är nere på 11 nu. Effexor ftw.

trasig:

Döden, min enda utväg. Och min enda vän. (Ja gud jag låter så deprimerad)


Tankar på och om döden i mer frekvens än vanligt är också depressionssymptom.
Hampie:

Vill inte, vill inte, vill inte. Allt skall bli bra utan anstränging. Vill inte… Alltså? Skall allt fixa sig automatiskt? All nuvarande forskning visar att kbt+antidepp har bäst effekt. Du kanske inte ens är mottaglig för terapi med tanke på hur envis du verkar vara :P


Haha, låter nästan som du känner mig ;) Du behöver lite mer fakta, du kanske ska ta o läsa mina journaler innan du sitter och säger att jag inte anstränger mig. Eller att jag iaf inte har ansträngt mig. Men det finns faktiskt en gräns till hur mkt en människa tål, vissa med starkare psyke andra med svagare, och i jag faller i den andra kategorin. Som nästan har gett upp helt.

och jag är jävligt envis faktiskt. [crazy]


Hampie:

Kul, jag var upp i 28 men är nere på 11 nu. Effexor ftw.


Det är bra ju ;) då klassas du inte som deprimerad längre eller? [y]Hampie:

Tankar på och om döden i mer frekvens än vanligt är också depressionssymptom.


Men då är jag väl deprimerad då. Diagnostiserad av Dr.Hampie himslef ;) Skönt nu har vi gjort det klart för oss :)
trasig:

Som nästan har gett upp helt.


Well, med tanke på hur du mår nu – skulle antidepp göra det värre?

trasig:

Det är bra ju ;) då klassas du inte som deprimerad längre eller?


Nej. Precis.

trasig:

Men då är jag väl deprimerad då. Diagnostiserad av Dr.Hampie himslef ;) Skönt nu har vi gjort det klart för oss :)


Njah, påepakr det mest för att du hela tidens äger att du inte är deppig men berättar om massa depressiva symptom :/..
trasig:

Men. JAG orkar verkligen inte bry mig om vad jag egentligen gör.
Jag skiter i mitt liv.


trasig:

Jag har gett det chanser. och nu vill jag jag inte ge det fler! okej?


Ja, om du skiter i ditt liv kan du ju försöka få starkare och starkare benzo och bli ännu mer beroende men det verkar ju ändå som att du började skriva här för att få råd om hur man kan/ska göra för att må bättre?

Jag förstår hur le man kan bli på att ständigt få bakslag efter bakslag men man ska aldrig ge upp. När du har nått botten kan du bara gå uppåt.

Jag säger bara, terapi, terapi, terapi. Det finns många terapiformer att välja mellan, psykodynamisk, KBT, DBT osv. Försök hitta den som fokuserar mest på de problemen du har.

Och som sagt, mörkt rum så fort du tagit din medicin utan något som kan störa dig. Då tror jag att du kommer märka en bättre effekt och värt att nämnas är att dessa receptbelagda är inte till för att "flumma på", det är bara att utnyttja systemet.


Hampie:

Vissa tål mediciner jävligt bra, andra inte, trasig verkar vara av samma stuk som jag med en, tyvärr, hög tolerans.


Ja, det vet jag mycket väl men jag pratade inte om Imovanens effekt utan 6 mg xanor. Imovane är en ganska så svag insomningstablett och det är inte ovanligt att man behöver ta fler än en men som jag har sagt tidigare, 80% handlar om hur man går och lägger sig.
Hampie:

Njah, påepakr det mest för att du hela tidens äger att du inte är deppig men berättar om massa depressiva symptom :/..


jag vet. jag e sorglig som inte vill inse att jag e deprimerad [n] Förnekelse kallar dr freud det.

Hampie:

Well, med tanke på hur du mår nu – skulle antidepp göra det värre?


Well, nej, det beror på medecinen, vissa blir man mer självmordsbenägen än av andra.

IceFalk:

Ja, om du skiter i ditt liv kan du ju försöka få starkare och starkare benzo och bli ännu mer beroende men det verkar ju ändå som att du började skriva här för att få råd om hur man kan/ska göra för att må bättre?


Mja, inte direkt, det handlade mest om effekten av medecinen och var i desperat behov av ngn som var lite mer kunnigare än mig inom just det området. Jag kämpar väl fortfarande? jag har inte gett up än..

Känns dock inte som det kommer sluta så lyckligt.