user-image
Okänd
Tjej ,15 år

hej, jag är lite rädd för att förlora oskulden, inte på det sättet att det ska göra ont mer att de ska börja blöda.Men jag skulle vilja veta hur man ska förberda sig eller fall man ens ska det? i så fall hur


SVAR

Hej,

Det viktigaste vid ett samlag är att vara försiktig och lyssna på sin kropp. Om du inte är tillräckligt våt som tjej kan det göra ont och eventuellt börja blöda. Därför är det viktigt med förspel och alternativt glidmedel om du inte lyckas bli tillräckligt våt. 

Om du hört talas om mödomshinnan som sägs spricka vid första samlaget vill jag informera dig om att det är en myt. Vi tjejer har ingen mödomshinna, utan något som heter slidkrans. Det är som en krans som sitter vid slidöppningen som du finner mer information om här, http://www.sexperten.nu/uncategorized/modomshinnan/ och http://www.sexperten.nu/uncategorized/ny-kunskap/.

Det är också viktigt att förbereda sig rent känslomässigt inför att förlora oskulden. Du ska uppleva dig vara redo att ta steget och klara av att handskas med de känslor som eventuellt kan dyka upp efteråt. 

Kom ihåg att lyssna till din kropps reaktioner och inte tvinga den till något.

Mvh Ingrid.


Visningar : 1263

Senaste frågorna

Se Alla