user-image
Okänd
Kille ,21 år

Hej, jag har en flickvän som är anorektiker och efterfrågar hjälp. Hon tror jämt är tjock, vilket är oerhört svårt för henne. Jag försöker få henne att förstå hur långt från sanningen det är, men det funkar inte riktigt. Problemet till stor del för henne är att hennes kropp är väldigt mjuk. Hon är smal som en pinne, men ändå kan man greppa tag i exempelvis hennes lår som på bilden här: http://i.imgur.com/3AJ4MPh.png vilket hon tolkar som att det är fett, och jämför med min kropp där det inte går alls så mycket. Hon har även mild hypotyreos och undrar om det kan ha något med saken att göra? Tänker att hon på grund av det inte kan jogga och får svårt att göra saker som gör en andfådd.


SVAR

Hej!

Tack för din fråga, vad fint av dig att bry dig så och gå in här och skriva till mig. Du skriver att hon är anorektiker och efterfrågar hjälp, vilket får mig att fundera på om hon har fått hjälp eller inte. Jag tänker att jag svarar på den uppenbara frågan du har, så får du gärna skriva igen om du undrar något mer.

Jag tror säkert det kan ha att göra med hennes hypotyreos att göra, men att det kanske inte är grundproblemet. Anorexi har mycket att göra med hur man ser på själv och vilken självbild man har. När du skriver om att hon efterfrågar hjälp så hoppas jag att det även är något hon får hjälp med.

Sen vill jag påminna om att ni två vårdar er relation och inte låter ätstörningen ta över där. Låt de som behandlar ta hand om sjukdomen, och vårda ni kärleken mellan er, även om jag förstår att det är svårt att se någon man tycker om vara så hård mot sig själv. Som tur är verkar hon ha en himla omtänksamt kille. Styrkekram


Visningar : 1102

Senaste frågorna

Se Alla