user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Hej jag är en 15 årig tjej som väger 70 kg och är 166 cm lång. Jag försöker gå ner i vikt och tränar varje dag, men hur många kalorier ska jag äta var dag för att minska i vikt? Tack på förhand.


SVAR

Hej!

Det där är ganska svårt att svara på då jag inte har en aning om vad du ligger på för kaloriintag normalt sett. Men det handlar om att äta lite mindre än vad din kropp förbrukar. Vet du vad du ligger på för kaloriintag? I så fall brukar en minskning på cirka 500 kalorier kunna vara lagom. Har du funderat kring vad för typ av mat som du äter? Är det nyttig mat (länk), eller är det mat som innehåller många onödiga kalorier? Det kanske således inte handlar om att minska på matintaget, utan bara att göra en mindre förändring av vad du äter. Som riktmärke brukar jag använda mig av tallriksmodellen minus lite kolhydrater. Regelbundenhet och variation är också viktigt. Men i och med att du tränar såpass mycket så måste du också få i dig ordentligt med mat. Har du funderat på att prata med exempelvis skolsköterskan om det här? 

Om du vill veta mer angående att räkna kalorier och annat vad gäller baskunskaper i näringslära så kan jag rekommendera detta inlägg (länk). Du kan även läsa detta inlägg (länk) från UMO.se 

Kram, Louise


Visningar : 1036

Senaste frågorna

Se Alla