user-image
Okänd
Tjej ,17 år

Hej, nu har jag slussats runt mellan fosterhem, beh. hem, öppen vård och slutenvård. Jag har ett förflutet som drogmissbrukare, jag har borderline, ptsd, schizofren paranoia och är svårt deprimerad, Jag äter Cipralex 20mg, och jag får ingen ny neuroleptika förns den 8:e, då jag slutade med Haldol 4mg för någon vecka sen.. Iaf.. Soc bryr sig inte, jag bor hos mamma, det är outhärdligt, hon skriker, slåss etc. Jag har lvu men soc bryr sig inte ändå? Mitt förra fosterhem var sepe.. Finns det möjlighet att få bort Lvu? Jag har lvu tills jag är 21.. Och skapa en ny framtid? Fan nu vet jag inte vad jag babblar om.. För det jag skulle fråga var, jag har börjat knarka igen och jag sjävlskadande och har ett planerat självmord. Vart fan ska jag få hjälp? Säg inte akutpsyk eller maria ungdom för dom hjälper inte ett shit


SVAR

user-image
HEJ,
Som jag försår har du varit placerad enligt LVU (Lagen om särskilda betämmelser om vård av unga), det är tvångslag. Eftersom du bor hemma just nu är du antagligen inte är placerad längre.
Det verkar som det är ingen LVU-vård just nu. Ett av målen av tvångsvård kan vara s.k frivillig vård, dvs vård enligt SoL (Socialtjänstlagen).

Du säger att soc inte bryr sig om dig?! Det är svårt att se utifrån den situation som du beskriver. En sak att tänka på vid kontakt med soc är att det finns 2 olika sätt till någon insats: 1) via anmälan 2) via ansökan. Så om det finns anmälan eller man själv ansöker om något.
I ditt fall om du är osäker om något eller inte riktigt vet vad det är och vad det ska tjäna till. Du har alltid rätt att fråga din socialsekreterare om vad som kommer att hända vidare eller vad det ska tjäna till. I alla fall even om det handlar om tvångsvård som LVU är är det socialtjänstens skyldighet att informera dig om det.

Om du känner dig dåligt eller befinner dig i dålig situation kan du också kontakta socialtjänsten, din handläggare; försök att prata om det och vad det finns för möjligheter för dig för bättre hjälp/stöd.

Angående LVU. Man kan inte ta bort LVU före målet med det har uppnåts. Vid varje placering skall det finnas en s.k "behandlingsplan" där det skall stå vad behandlingen ska leda till och vad skall uppnås under behandlingen.

Angående självmordtankar. Det ser ut som du skulle behöva prata med någon, t.ex psykolog elelr psykoterapeut. Even om du har dålig erfarenhet sedan tidigare finns det bra psykologer också. Med psykolog kan man prata t.ex på BUP (Barn och Ungdomspsykiatri) eller med kurator på ungdomsmottagning. Maria-ungdom och ungdomsmottagning är två olika saker.

Visningar : 1685

Senaste frågorna

Se Alla