Magasinet

"Min ungdom" - med Mårten Andersson

Intervju I "Min ungdom" frågar vi ut kända svenskar om deras ungdomsår. Den här veckan har turen kommit till Mårten Andersson - just nu aktuell med en ny säsong av RAW Comedy Club, måndagar klockan 22 på Kanal5!

Foto: Bingo Rimér
Foto: Bingo Rimér
Vad hade du för drömyrke som ung?
– Jag ville bli sportkommentator eller golfproffs. Sportkommentator blev jag senare på först på "Radiosportens" lokala redaktion, Radio Stockholm, och senare blev jag sportankare för TV3 sport. Golfproffs kommer jag aldrig att bli, ha ha.

Hur gammal var du första gången du hånglade?
– Jag var väl ungefär 12 skulle jag tro. Det var ju det enda man gjorde då. Hånglade och spelade dataspel. Inte samtidigt dock. I båda fallen var det, hur som helst, väldigt viktigt att dörren var stängd till ens rum.

Vad för typ var du på gymnasiet?
– Jag var nog ingen tönt men jag var inte coolast i skolan heller. Jag stod i rökrutan med de tuffaste men rökte inte. Ungefär så. I övrigt var jag klassens clown från tidig ålder. Jag fick kvarsittning OFTA för att jag hade pratat (skojat) för mycket under lektionerna.

Vilka kändisposters satt uppklistrade på väggarna i ditt tonårsrum?
– Hmm. Jag gillade Depeche Mode men mest för att min kompis gillade dem. Mina första idoler var Alphaville. De var kungar när jag var tonåring.

Vad vet du idag som du önskar att du visste när du var 15?
– Att det är meningen att ens penis ska vara sned för att passa in i ... ja ni vet var. Och att det inte är tufft att röka eller skita i skolan. Vill man lyckas i livet måste man vara ambitiös och hålla kroppen i trim.

Fler ungdomar:
Agneta SjödinAmetist AzordeganAndres LokkoAnneli AlhankoBabben LarssonBosse BildoktornCarina BergCissi WallinDavid FjällDogge DoggelitoFilip HammarFredrik WikingssonFritjof & PikanenHanna HellquistHans RoslingHenrik FexeusJesper RönndahlJohan GlansJohan SOL StattinJosefin JohanssonKristian AnttilaMackan EdlundMalin OlssonMarcus BirroMargret AtladottirMartin MelinMia TörnblomMiss LiPatrick EkwallRickard OlssonMargret AtladottirTobbe BlomZandro SantiagoÖzz Nûjen

Vem vill du att vi frågar ut härnäst? Droppa ditt förslag i kommentarerna!

4 kommentarer

  1. Blir nästan förvånad över att det fanns dataspel då han var 12 år [bigsmile][cute]
  2. Är så trött... Tolkade "att skita i skolan" som att han ansåg att man var ocool om man bajsade i skolan.
  3. Emma var inte ensam om sin feltolkning.

Skriv kommentar

Din kommentar måste godkännas innan den visas på sidan!