Magasinet

"Min ungdom" - med Filip Hammar

Intervju I "Min ungdom" frågar vi ut kända svenskar om deras ungdomsår. Den här veckan har turen kommit till Filip Hammar - just nu aktuell med programmet "Får vi följa med?", som har premiär ikväll klockan 21:55 på Kanal5!

Foto:Magnus Selander/Kanal5
Foto:Magnus Selander/Kanal5
Vad hade du för drömyrke som ung?
– Jag vet inte om jag hade nåt drömyrke. Alla ville väl bli fotbollsproffs, men det var aldrig speciellt realistiskt för mig. Det jag däremot visste var att jag ville resa mycket och bo utomlands och det har jag faktiskt uppfyllt. Nu sitter jag här i Los Angeles och jag älskar att få doppa tårna i den stora världen en liten stund innan jag åker hem och dör.

Hur gammal var du första gången du hånglade?
– Typ 13, tror jag. På ett sportlovsdisco i Folkets Park i Köping. Tjejen kan ha hetat Anna, eller så minns jag fel. Nån Niklas Strömstedt-låt, tror jag.

Vad för typ var du på gymnasiet?
– Tönt, men det fattade jag inte själv. Jag tyckte att jag var ganska cool. Högljudd, var jag. Tog en massa plats och var ordförande i elevrådet, men inte för att jag var intresserad av skolpolitik – utan för att jag fick synas. Idag är jag faktiskt ödmjukare än jag var då, och det säger väl en hel del.

Vilka kändisposters satt uppklistrade på väggarna i ditt tonårsrum?
– En stor, fullkroppsbild av den franske fotbollsspelaren Michel Platini. Jag AVGUDADE honom.

Vad vet du idag som du önskar att du visste när du var 15?
– Att ingenting spelar nån roll om 100 år!

Fler ungdomar:
Agneta SjödinAmetist AzordeganAndres LokkoAnneli AlhankoBabben LarssonBosse BildoktornCarina BergCissi WallinDavid FjällDogge DoggelitoFredrik WikingssonFritjof & PikanenHanna HellquistHans RoslingHenrik FexeusJesper RönndahlJohan GlansJohan SOL StattinJosefin JohanssonKristian AnttilaMackan EdlundMalin OlssonMarcus BirroMargret AtladottirMartin MelinMia TörnblomMiss LiMårten AnderssonPatrick EkwallRickard OlssonMargret AtladottirTobbe BlomZandro SantiagoÖzz Nûjen

Vem vill du att vi frågar ut härnäst? Droppa ditt förslag i kommentarerna!

1 kommentarer

  1. Avatar

Skriv kommentar

Din kommentar måste godkännas innan den visas på sidan!