Magasinet

"Min ungdom" - med Babben Larsson

Intervju I "Min ungdom" frågar vi ut kända svenskar om deras ungdomsår. Den här veckan har turen kommit till den gotländska humordrottningen Babben Larsson!

Vad hade du för drömyrke som ung?
– Först var det koinseminatör. Fråga inte - lång historia ... Den korta versionen är att jag ville jobba med kor. Sedan ändrades drömmen till veterinär när jag var runt 12 år, men efter att ha blivit allergisk mot pälsdjur funderade jag på journalist, men orkade aldrig söka Journalisthögskolan. Till slut blev det Teaterhögskolan istället, skådespelarlinjen.

Hur gammal var du första gången du hånglade?
– Runt 13 år. Jag var på Barnens Dag ensam och blev förtjust i en kille. Vi hånglade lite, men jag träffade honom aldrig efter det.

Vad för typ var du på gymnasiet?
– Jag var ganska utåtagerande första halvan av gymnasiet. Högljudd, ville märkas, var svidande elak ibland och baksidan av detta var att jag var osäker, inte hängde med i skolan, jag bytte linje i tvåan, och att jag inte var sams med mig själv. Efter tre terminer blev jag istället ganska allvarligt deprimerad en hel termin, höll mig undan, förflyttade mig inom skolan i korridorer där ingen gick och så vidare. I trean var jag igenom det värsta och orkade börja plugga och bli lite trevlig och social igen.

Vilka kändisposters satt uppklistrade på väggarna i ditt tonårsrum?
– Jag minns bara en jättestor affisch med The Monkees. Jag var allvarligt kär i trummisen, haha. Syrran gillade Hep Stars där Benny Andersson var med. Under gymnasiet upptäckte jag Neil Young och Elton John och lyssnade mycket på gamla Beatles-plattor. Jag var lite för ung när de breakade.

Vad vet du idag som du önskar att du visste när du var 15?
– Idag vet jag att jag duger på ett helt annat sätt, både som person och komiker, än jag gjorde när jag var tonåring. Jag är mycket mindre orolig över utseende och vad andra ska tycka och fokuserar istället på det jag tycker är kul. Jag skulle verkligen vilja uppmana alla tonåringar idag att om möjligt noja mindre och ha mera kul. Den näsa du inte tycker dig kunna leva med idag, tänker du inte ens på när du är mera säker på vem du är. Så ta reda på det istället för att planera en massa skönhetsingrepp.

Fler ungdomar:
Agneta SjödinAmetist AzordeganAndres LokkoAnneli AlhankoBosse BildoktornCarina BergCissi WallinDavid FjällDogge DoggelitoFilip HammarFredrik WikingssonFritjof & PikanenHanna HellquistHans RoslingHenrik FexeusJesper RönndahlJohan GlansJohan SOL StattinJosefin JohanssonKristian AnttilaMackan EdlundMalin OlssonMarcus BirroMargret AtladottirMartin MelinMia TörnblomMiss LiMårten AnderssonPatrick EkwallRickard OlssonMargret AtladottirTobbe BlomZandro SantiagoÖzz Nûjen

Vem vill du att vi frågar ut härnäst? Droppa ditt förslag i kommentarerna!

6 kommentarer

  1. Avatar
    Babben är cool!
  2. Avatar
  3. Avatar
  4. Grymt kul att ni lyssnade på förslag! Cred till redaktionen!
  5. @Adopted: Grymt kul att du uppskattar vårt slit!

Skriv kommentar

Din kommentar måste godkännas innan den visas på sidan!