Magasinet

"Min ungdom" - med Cissi Wallin

Intervju I "Min ungdom" frågar vi ut kända svenskar om deras ungdomsår. Den här veckan har turen kommit till den färgsprakande skribenten, radioprataren och Kvällsöppet-bisittaren Cissi Wallin!

Foto: Johanna Palmqvist/TV4
Foto: Johanna Palmqvist/TV4
Vad hade du för drömyrke som ung?
– Min morsa hittade nyligen en gammal dagbok från när jag gick i sexan-sjuan och där hade jag listat bland annat: ha ett eget radioprogram, vara med i en film, jobba med tv, spela i ett band, skriva böcker och ta hand om sjuka djur. Idag har jag prickat av nästan hela listan, men är inte lika sugen på det här med veterinär längre, eftersom jag är ganska rädd för typ eh alla djur...

Hur gammal var du första gången du hånglade?
– Tretton. Det var disco på Oscars i Lysekil och jag hade just börjat högstadiet. Jag hade buffaloskor och hemmaklippt Fucking Åmål-lugg och min tuffa kompis Kajsa som var helt världsvan och orädd pekade på en enda kille i hela lokalen med orden "gör det med vem du vill utom han, ok?" Gissa vem jag två timmar senare stod och tungrullade med på dansgolvet till "My heart will go on"... Jag minns att jag lipade på vägen hem och sa att jag aldrig mer skulle hångla med någon, eftersom han nästintill kvävt mig men sin stora blöta kotunga. Det tog nog ett halvår innan jag vågade gå vidare i min hångelkarriär.

Vad för typ var du på gymnasiet?
–Jag var väldigt egen och mån om att inte tillhöra en grupp, ett gäng, en etikett. Jag gick estet musik, men var ihop med en kille som såg ut som en brat, hänge ena veckan med typ AFA-kids i Göteborg och demonstrerade och nästa i värsta överklassvillan på Smögen där någon hade fest. Det var frihet för mig, att inte behöva välja, ställa sig i ett led. Men det provocerade ju också, folk blev inte kloka på att jag ena dagen såg ut som en punkare och nästa som en MUF:are.

Vilka kändisposters satt uppklistrade på väggarna i ditt tonårsrum?
– Jag tog ner de flesta innan jag hann börja högstadiet tror jag, då tyckte jag det var "töntigt" med idolaffischer. Men minns att jag var väldigt kär i den där Michael Jackson poserade med en panter. Och min storebrorsas Offspring-affischer som jag jämt snodde under dramatiska former.

Vad vet du idag som du önskar att du visste när du var 15?
– Eh, typ allt. Visst, det är kul att vara femton men man är ju helt styrd av omgivningen, har typ inga egna pengar, knappt något att säga till om... Unga klappas alldeles för mycket på huvudet, och det är förbannat trist. Men man lär sig respektera sig själv betydligt bättre med åren skulle jag säga.

Fler ungdomar:
Agneta SjödinAmetist AzordeganAndres LokkoAnneli AlhankoBabben LarssonBosse BildoktornCarina BergDavid FjällDogge DoggelitoFilip HammarFredrik WikingssonFritjof & PikanenHanna HellquistHans RoslingHenrik FexeusJesper RönndahlJohan GlansJohan SOL StattinJosefin JohanssonKristian AnttilaMackan EdlundMalin OlssonMarcus BirroMargret AtladottirMartin MelinMia TörnblomMiss LiMårten AnderssonPatrick EkwallRickard OlssonMargret AtladottirTobbe BlomZandro SantiagoÖzz Nûjen

Vem vill du att vi frågar ut härnäst? Droppa ditt förslag i kommentarerna!

5 kommentarer

  1. Hon framstod inte som jag hade förväntat mig. Hon var inte särskilt trevlig alls, verkar det som.
  2. Avatar
    härligt provokativt att vara en kappvändare utan ideologisk orientering.
  3. oj vad beräknande svar hon gjort. inte alls så spontan som andra. är det en intervju på riktigt eller får dom skriva sina egna svar?
  4. Avatar

    Gissa om Cissi Wallin är vänsterpartist.

Skriv kommentar

Din kommentar måste godkännas innan den visas på sidan!