Magasinet

"Min ungdom" - med Bosse Bildoktorn

Intervju I "Min ungdom" frågar vi ut kända svenskar om deras ungdomsår. Den här veckan har turen kommit till den muntre bildoktorn Bosse Andersson!

Vad hade du för drömyrke som ung?
– Först var det bonde eller uppfinnare. Men när jag som tioåring misslyckades med en evighetsmaskin bestämde jag mig för att bli bilmekaniker. Sedan dess har detta varit kompassriktningen i mitt liv, trots sidospår som fotograf, författare och föredragshållare. Och detta är mitt tips till mänskligheten: Bli hyfsat bra på två olika saker som du gillar att syssla med. Då blir du ganska unik. Och även om det inte finns så många jobb att välja mellan, så är det ännu glesare mellan de som passar för jobbet.

Hur gammal var du första gången du hånglade?
– Man kan kanske inte kalla det för hångel, men klassens snyggaste tjej gav mig en kram och en blöt puss på munnen var jag 15 år. Det är mitt tidigaste minne av riktig närkontakt med det motsatta könet och det levde jag på länge.

Vad för typ var du på gymnasiet?
– Jag upplevdes nog som en udda blandning av bilnörd och bokmal. Och genom att vara lite udda kunde jag hänga med alla grupperingarna på skolan. Trots det stora umgänget hade jag dock aldrig någon tur med tjejer. Å andra sidan fanns det ju inte så mycket tid över för dem, jag höll mest på med motorer.

Vilka kändisposters satt uppklistrade på väggarna i ditt tonårsrum?
– Jag hade inget eget rum i bostaden och därför inga posters på väggarna. Men i källaren hade jag en egen liten motorverkstad. Där kokade jag också de kranier från döda djur som jag hittade i skogen. Genom att koka skallarna i en speciell kemisk lösning (jag hittade receptet på biblioteket) blev de desinficerade. Det var mammas krav för att jag skulle få ha dem på den hylla som blev min ersättning för posters.

Vad vet du idag som du önskar att du visste när du var 15?
– Det verkar tyvärr som om alla måste lära av sina egna misstag och man kan ju aldrig spana in i framtiden. För det mesta ångrar jag inte det som redan är gjort, men det svider fortfarande när jag tänker på den Aston Martin Zagato, som jag som 20-åring inte köpte. Då kostade den 12 år gamla bilen 30 000 kr. Nyligen såldes den på auktion i England för 25 miljoner kronor.

Fler ungdomar:
Agneta SjödinAmetist AzordeganAndres LokkoAnneli AlhankoBabben LarssonCarina BergCissi WallinDavid FjällDogge DoggelitoFilip HammarFredrik WikingssonFritjof & PikanenHanna HellquistHans RoslingHenrik FexeusJesper RönndahlJohan GlansJohan SOL StattinJosefin JohanssonKristian AnttilaMackan EdlundMalin OlssonMarcus BirroMargret AtladottirMartin MelinMia TörnblomMiss LiMårten AnderssonPatrick EkwallRickard OlssonMargret AtladottirTobbe BlomZandro SantiagoÖzz Nûjen

Vem vill du att vi frågar ut härnäst? Droppa ditt förslag i kommentarerna!
ANNONS


5 kommentarer

 1. Avatar
  Jag driver sedan 1 år tillbaka en trafikskola i Uddevalla med bra prisbild och stort engagemang. Bl a erbjuder jag intensivutbildning.
  BOSSE bildoktorn hör till mina idoler. Med humor och glimten i ögat tar han ner tekniken på begriplig nivå.
  I höstas hade jag förmånen att träffa honom personligen på en lokal bilträff i Uddevalla. Han är precis lika jordnära, intresserad och glad som i media. En bra förebild för både ung o gamal.
 2. Haha intressant med sånt här om lite "udda" men ändå någorlunda igenkänningsbara personer [smile]
 3. Bosse är faktiskt rätt awesome. Jag är inte det minsta intresserad av bilar, men varje gång han drar någon trivia om bilar lägger man det på minnet.
 4. Hahahaha fy fan vad ballt med djurskallar, det vill jag också ha! Går dock inte att hitta så mycket djurben där jag bor
 5. Äntligen en "min ungdom" jag ville läsa, så jävla klockrent att den tonårige bosse bildoktorn kokade kranier från djurkadaver han hittade, nu blir man ännu mer förälskad i karln [love]

Skriv kommentar

Din kommentar måste godkännas innan den visas på sidan!