Magasinet

"Min ungdom" - med Kristian Anttila

Intervju I "Min ungdom" frågar vi ut kända svenskar om deras ungdomsår. Den här veckan har turen kommit till Kristian Anttila – just nu aktuell med sitt nya sprudlande album "Djur & Människor"!

Foto: Lina Scheynius
Foto: Lina Scheynius
Vad hade du för drömyrke som ung?
– Fotbollsproffs, rockstjärna, uteliggare och sen rockstjärna igen. I den ordningen.

Hur gammal var du första gången du hånglade?
– Fem år. Under ett bord. Med min födelsedagskalasande dagiskompis storasyster i Kortedala. Vi gjorde som dom gjorde på tv. Det var en helt enorm känsla som jag aldrig lyckats återuppleva. Sen dröjde det 15 år innan jag fick till det igen.

Vad för typ var du på gymnasiet?
– Jadu. Jag var ganska framstående inom sport, samtidigt ganska påhoppad för att jag hade läshuvud. Ovanpå det spelade jag gitarr i skolbandet och var extremt blyg i kontakten med tjejer. Finns det nåt namn på denna typ? Multimänniska? Universalgeni? Megapajas?

Vilka kändisposters satt uppklistrade på väggarna i ditt tonårsrum?
– Ja, det låter helt sjukt när jag skriver det men jag hade porrbilder och posters på mina favoritsatanister på väggarna.

Vad vet du idag som du önskar att du visste när du var 15?
– Att mitt liv är mitt och jag gör som jag vill med det. Att smör är OK. Att jag ser bra ut. Att jorden är rund. Att man inte måste göra läxorna. Att det ska vara kul att leva.

Fler ungdomar:
Agneta SjödinAmetist AzordeganAndres LokkoAnneli AlhankoBabben LarssonBosse BildoktornCarina BergCissi WallinDavid FjällDogge DoggelitoFilip HammarFredrik WikingssonFritjof & PikanenHanna HellquistHans RoslingHenrik FexeusJesper RönndahlJohan GlansJohan SOL StattinJosefin JohanssonMackan EdlundMalin OlssonMarcus BirroMargret AtladottirMartin MelinMia TörnblomMiss LiMårten AnderssonPatrick EkwallRickard OlssonMargret AtladottirTobbe BlomZandro SantiagoÖzz Nûjen

Vem vill du att vi frågar ut härnäst? Droppa ditt förslag i kommentarerna!

3 kommentarer

  1. Jaaa! Intervjua Nanna! Eller Nour El Refai!
  2. MissAnox & Detour: Ska se vad jag kan göra! [smile]

Skriv kommentar

Din kommentar måste godkännas innan den visas på sidan!