Magasinet

"Min ungdom" - med Andres Lokko

Intervju I "Min ungdom" frågar vi ut kända svenskar om deras ungdomsår. Den här veckan har turen kommit till kulturjournalisten och Killinggänget-medlemmen Andres Lokko!

Vad hade du för drömyrke som ung?
– Redan när jag gick i fjärde klass så ville jag inget hellre än att bli musikjournalist, det gick heller aldrig över. Men när jag hade gått ut gymnasiet och inte kom in på journalisthögskolan så trodde jag att det aldrig skulle gå. Istället började jag plugga till engelsklärare tills jag några år senare - och till min enorma förvåning - ändå lyckades få in en fot i ett hörn av musikjournalistiken. Så på många vis gick alla mina barndomsdrömmar i uppfyllelse när jag var 22.

Hur gammal var du första gången du hånglade?
– Gissningsvis ungefär tio, kanske nyss fyllda elva.

Vad för typ var du på gymnasiet?
– Jag tyckte själv att jag var fruktansvärt cool på gymnasiet fast jag betvivlar att någon annan höll med om det. Tror nog de flesta bara tyckte att jag var konstig. Men det brydde jag mig å andra sidan inte om.

Vilka kändisposters satt uppklistrade på väggarna i ditt tonårsrum?
– The Style Council, Kevin Rowland, Julian Cope, Terry Hall, Tracey Thorn, Roddy Frame, Orange Juice, The Clash, Scritti Politti och Redskins.

Vad vet du idag som du önskar att du visste när du var 15?
– "Det är inte du som är konstig, det är de andra som är det."

Fler ungdomar:
Agneta SjödinAmetist AzordeganAnneli AlhankoBabben LarssonBosse BildoktornCarina BergCissi WallinDavid FjällDogge DoggelitoFilip HammarFredrik WikingssonFritjof & PikanenHanna HellquistHans RoslingHenrik FexeusJesper RönndahlJohan GlansJohan SOL StattinJosefin JohanssonKristian AnttilaMackan EdlundMalin OlssonMarcus BirroMargret AtladottirMartin MelinMia TörnblomMiss LiMårten AnderssonPatrick EkwallRickard OlssonMargret AtladottirTobbe BlomZandro SantiagoÖzz Nûjen

Vem vill du att vi frågar ut härnäst? Droppa ditt förslag i kommentarerna!

2 kommentarer

  1. Åh! Älskar hans krönikor.
  2. Åh,Andres. Ingen kan name-droppa så många namn som ingen känner till,som honom!

Skriv kommentar

Din kommentar måste godkännas innan den visas på sidan!