Magasinet

"Min ungdom" – med Rickard Olsson

Intervju I "Min ungdom" frågar vi ut kända svenskar om deras ungdomsår. Den här veckan har turen kommit till en av landets allra mest älskade programledare – Rickard Olsson, som leder ungar på äventyr i "Wild Kids" och sitter på alla svar i "Vem vet mest?"!

Rickard Olsson. Foto: Johan Paulin/Sveriges Television
Rickard Olsson. Foto: Johan Paulin/Sveriges Television
Vad hade du för drömyrke som ung?
– Jag har drömt om att bli programledare sedan jag var liten. Redan som 5-åring försökte jag kamma ner håret så tätt mot skallen som möjligt för att få samma frisyr som TV-ikonen och pionjären Lennart Hyland.

Hur gammal var du första gången du hånglade?
– Jag började hångla ganska tidigt faktiskt. Jag var nog en 9-10 år när jag träffade min sommmarkärlek Anna-Karin ute på landet. Vi umgicks med äldre killar och tjejer som hånglade, så då gjorde vi det också. Det var väldigt oskyldigt. Oskulden förlorade jag i 9:an.

Vad för typ var du på gymnasiet?
– Jag ville nog vara cool men var för blyg för att vara det. Jag spelade i band och ville väl vara lite udda och alternativ, sticka ut. Men det sättet att närma sig livet var för ansträngt och tillkämpat så jag slappnade av och blev den där jag är idag.

Vilka kändisposters satt uppklistrade på väggarna i ditt tonårsrum?
– Jag var ju lite mods-kille så på mina väggar satt The Jam, Buzzcocks, The Who, Beatles och Kinks. Inte de man hittade i tidningar utan de här affischerna fick man beställa från underliga leverantörer i England eller köpa när man var på språkresa till Brighton.

Vad vet du idag som du önskar att du visste när du var 15?
– Att det är bra att utarbeta en plan för livet, känna efter vad man vill och försöka sträva dit redan när man är 15. Jag önskar faktiskt också att jag pluggat mer i tonåren och på gymnasiet.

Fler ungdomar:
Agneta SjödinAmetist AzordeganAndres LokkoAnneli AlhankoBabben LarssonBosse BildoktornCarina BergCissi WallinDavid FjällDogge DoggelitoFilip HammarFredrik WikingssonFritjof & PikanenHanna HellquistHans RoslingHenrik FexeusJesper RönndahlJohan GlansJohan SOL StattinJosefin JohanssonKristian AnttilaMackan EdlundMalin OlssonMarcus BirroMargret AtladottirMartin MelinMia TörnblomMiss LiMårten AnderssonPatrick EkwallMargret AtladottirTobbe BlomZandro SantiagoÖzz Nûjen

Vem vill du att vi frågar ut härnäst? Droppa ditt förslag i kommentarerna!

5 kommentarer

  1. Avatar
    Mmmm han är sexigast i världen.
  2. Har förbannat bra musiksmak för att jobba på SVT.
  3. Avatar
    Håller också med. Så jäfla haaawt!
  4. Avatar
    den här killen utstrålar pondus, stabilitet, gott omdöme och integritet.

Skriv kommentar

Din kommentar måste godkännas innan den visas på sidan!