Magasinet

"Min ungdom" – med Anneli Alhanko

Intervju I "Min ungdom" frågar vi ut kända svenskar om deras ungdomsår. Den här veckan har turen kommit till den världsberömda balettdansösen Anneli Alhanko, som har den högsta titeln en dansare kan uppnå, Prima Ballerina Assoluta, och som driver dansskolan Base 23 i Stockholm!

Vad hade du för drömyrke som ung?
– När jag var sju år såg jag min första balettföreställning på operan. När jag satt där i den röda fina fåtöljen i den vackra salongen på operan så bestämde jag mig – jag skall bli ballerina. Mitt drömyrke har alltid varit att bli ballerina, och så blev jag det!

Hur gammal var du första gången du hånglade?
– Jag var så otroligt blyg och vågade knappast titta på pojkar när jag var ung. Tror nog att jag var runt 17 då jag fick min första oskyldiga puss!

Vad för typ var du på gymnasiet?
– Jag var helt klart en blyg sportnörd! Jag varvade baletten med tennis och var med andra ord både en balett- och tennisnörd.

Vilka kändisposters satt uppklistrade på väggarna i ditt tonårsrum?
– The Beatles, Ballerinan Margot Fonteyn och Mick Jagger.

Vad vet du idag som du önskar att du visste när du var 15?
– Att de som mobbar ofta har stora problem, och är väldigt osäkra individer och får betala för det senare i livet.

Fler ungdomar:
Agneta SjödinAmetist AzordeganAndres LokkoBabben LarssonBosse BildoktornCarina BergCissi WallinDavid FjällDogge DoggelitoFilip HammarFredrik WikingssonFritjof & PikanenHanna HellquistHans RoslingHenrik FexeusJesper RönndahlJohan GlansJohan SOL StattinJosefin JohanssonKristian AnttilaMackan EdlundMalin OlssonMarcus BirroMargret AtladottirMartin MelinMia TörnblomMiss LiMårten AnderssonPatrick EkwallRickard OlssonMargret AtladottirTobbe BlomZandro SantiagoÖzz Nûjen

Vem vill du att vi frågar ut härnäst? Droppa ditt förslag i kommentarerna!

2 kommentarer

  1. Avatar
    Vill också bli ballerina!
  2. Kram underbaraste Anneli, där är du ju!

Skriv kommentar

Din kommentar måste godkännas innan den visas på sidan!