Magasinet

Världens bästa blåsning

Artikel Sällan har väl en rationellt fungerande människa blivit så pass lurad som Peter Settman blev av sin vän Fredde Granberg i busig prime time-tv för ett decennium sedan.

Den första säsongen av practical jokes-programmet Blåsningen, som leddes av den tunnhårige kåsören Lennart Swahn, var den absolut bästa. Det berodde på främst två saker. För det första hade det aldrig funnits något sådant program i Sverige förut, vilket gjorde att kändisarna oftast inte misstänkte att något var på tok.

För det andra hade cheferna på TV3, till tittarnas förtjusning, drabbats av någon sorts nyrik hybrisattack och tankat in miljontals kronor i programmet, vilka Lennart Swahn och hans kollegor mer än gärna brände både genom att hyra dyra jasplan och på att förstöra bilar. (Detta medförde dock att följande säsonger fick bli riktigt risiga budgetvarianter.)

En av de absolut bästa blåsningarna är när Fredde Granberg med hjälp av en dansk datorhacker blåste Peter Settman ända in i kaklet.

Saker att notera i klippet:
00:32 Frisyren!
02:35 Peter visar att han är en ärlig människa när han faktiskt inte vill att hackern ska lägga in mer pengar på hans konto.
07:50 Trots att ”polisen” som ringer pratar svenska är Peter så förvirrad att han fortsätter att prata engelska.
01:21 i andra filmen. Peter Settmans otroligt sköna reaktion när de kommer in kameror: ”Hej”.http://www.youtube.com/watch?v=AW_hcR03ZA0

Fick ni inte nog av detta kan jag även visa ett avsnitt från samma säsong där Anders Limpar blir lurad att han är en av de första människorna som lyckas resa framåt i tiden.http://www.youtube.com/watch?v=fD9qQN83Ypc

11 kommentarer

 1. Avatar
  Jag kommer ihåg allt detta haha :D. Den är förjävla rolig med Peter :D
 2. Avatar
  Åh, så äg, när Expressenhuset släcks. x''D
 3. Avatar
 4. Så jävla klockrent... Båda två.
 5. Avatar
  Tror jag kommer ihåg när Settman-klippet visades på TV. Minns iaf att pappa skrattade gott åt det långt in i dessa dagar. :P Det sköna är ju att man på den tiden inte visste så där super mycket om datorer... iaf inte som privatperson. Settman blir så ägd. :D
 6. Haha den första var ju så jävla bra! Peter Settman är så kul så jag dör.

  Den andra va seg...

Skriv kommentar

Din kommentar måste godkännas innan den visas på sidan!