Magasinet

Fårskötsel och fluffiga miniräknare

Artikel Vintermörkret är fortfarande kompakt, läxorna ligger på hög och den påbörjade vårterminen känns oändligt lång. Har du tappat motivationen? Det finns några enkla knep som gör din skoldag lite intressantare.

1. Hotta upp ditt skolmaterial. Nya, fina block och roliga pennor ger din tillvaro en välbehövlig injektion av färg och lekfullhet. I bokaffärer och dylikt finns det block med vackra omslag, trevliga kalendrar och roliga pennor i olika former och utformningar. Ifall din ekonomi inte tillåter att köpa nytt så går det alltid att fixa till dina gamla block lite. Klistermärken som ligger och skräpar i byrålådorna, omslagspapper och illustrationer med färgpennor ger det gamla svenskblocket nytt liv. Begränsa inte kreativiteten! En klasskompis pimpade sin babyblå, tråkiga miniräknare genom att klistra på fluffigt tyg på locket så att apparaten såg ut som ett lurvigt djur. Vår mattelärare var väl något skeptisk till det hela men resten av klassen tyckte att det var en extremt rolig idé.Ett annat knep när det gäller att göra skolmaterialet vackrare är att göra små illustrationer i blocket vid genomgångarna. Du tränar din kreativa ådra samtidigt som det blir lättare för dig att komma ihåg och lära in.

2. Har du hunnit tröttna på skolans lunch som smakar konstant likadant? Om du äter maten med kött i så kan det vara spännande att byta till vegetarisk kost. Nya, outforskade rätter varje dag gör lunchen till en betydligt mer intressant upplevelse. Så säg adjö till varmkorv och torra köttbullar och låt dina smaklökar bekanta sig med nya vänner såsom linser, falafel och kronärtskocka.

3. Sugen på att lära dig något nytt? Att läsa roliga kurser där man får lära sig saker som man är intresserad av gör naturligtvis skoldagen mycket trevligare. Ifall du går i gymnasiet och ska välja individuella val till nästa år så kan du prova på någon spännande kurs. Kanske skulle det passa att lära sig ett nytt språk? Ryska kanske skulle kunna vara något? En kurs i filosofi kan annars ge dig nya perspektiv på saker och ting. Om det nu skulle vara så att ingen av de förslagen passar så finns det ju alltid lite mer udda kurser som till exempel fårskötsel om man nu bor på rätt ställen i landet.

4. ”Lycka är att veta att man har ett äpple och en banan i väskan”, brukar min kompis säga. Och visst har hon en poäng. Ifall man slarvar med grundläggande behov, som till exempel mat och sömn, blir det ännu kämpigare att ta sig igenom skoldagen. En frukt i väskan att äta på förmiddagen eller eftermiddagen är en smart investering. Om du bor hemma så kan du kanske prata väl med mamma eller pappa så kan de säkert sponsra dig genom att köpa in din favoritfrukt.

Visst kan det kännas kämpigt såhär mitt i terminen, men tappa inte modet i all din uttråkning! Det är trots allt de små sakerna som sätter guldkant på tillvaron.

13 kommentarer

 1. Sedan kan man ju komplettera med vettig studieteknik:
  http://ungdomar.se/text.php?text=230
 2. Bra tips:) och jag har läst ryska:):)
 3. Gifted:
  För de som kan det här med att plugga plugga, men har tröttnat på det andra i skolan, så tycker jag att det var en bra liten guide. :)
 4. Avatar
  Så jävla drygt att vi har förbeställd mat till vegetarianerna på skolan, finns inte så det räcker ifall någon av oss andra skulle vilja ha ;(
 5. åhh jag vill oxå fixa min miniräknare nu!!
 6. Avatar
  ... Känner inte att det kommer hjälpa mig på något sätt faktist ><
  Inte för att testat, men haha.. Jag har typ drakmönster på några av mina block, matteblocket var rosa/rött, färgade plastmappar. Har typ en färgglad penna i pennskrinet...
  Är inte gladare/mindre skoltrött pga det :s Kan ju bero på att jag går NV oxå, bara högt tempo plugg.
 7. Fan vad bra :) Jag är så JÄVLA skoltrött. Om jag bara hade haft ork till att uppfylla dessa råd?
 8. Avatar
 9. Avatar
  Ja man lär ju bli jävligt mycket mer skolpigg ifall man slutar äta kött. Ni vegetarianer försöker konvertera folk hela tiden, lägg ner med det det.
 10. Avatar
  Kött innehåller PROTEIN vilket stimulerar Hjärnan och innehåller viktiga vitaminer som får huvudet att fungera . Samtidigt som protein mättar väldigt bra. Idiotiskt att skriva att man ska testa den "spännande vegetariska kosten".
 11. Avatar
  Stargazer:
  Fast det finns inom vegetarisk kost alternativ till kött.
  Och jag vet folk som har varit vegeterianer i flera år.
  Deras huvuden fungerar perfekt utan kött ;)

  roflkoptern:
  Det är samma sak som att man försöker få andra att lyssna på samma musik som man själv gör-.-'.
  Och det är inget fel emd vegeterianer.
  Och som sagt, det finns kost som är vegetarisk så att man håller sig både klar, och hälsosam.

  yeye(Y) Och nej, jag är inte vegeterian
 12. Avatar
  Fan va alla är negativa till vegetarisk kost helt plötsligt O.o
  Jag har varit vegetarian i 5 år snart o jag har klarat mig fint på de!! Ni "köttätare" säger ju att vi vegetarianer klagar på er som äter kött hela tiden, men vafan - Vem är det som klagar egentligen?

Skriv kommentar

Din kommentar måste godkännas innan den visas på sidan!