Magasinet

Finfina tips inför arbetsintervjun!

Övrigt Har du aldrig sprungit på arbetsintervju och känner dig osäker över hur det hela går till? Vad fungerar bäst egentligen; att vara sig själv eller att helt enkelt vara någon helt annan? Med Ungdomar.se:s korta guide kan du i varje fall lätt sålla bort de vanligaste snedstegen som kan ske under en arbetsintervju.

Pulsen stiger och påminner om en betongborr på crack. Handsvetten har sedan länge svämmat över i dina händer och när du nervöst vilar dem på dina lår lämnar de mörka fläckar. Allt är nytt och fräscht och alla människor ser ut att kunna vara gemensamma barnbarn till Einstein och Gucci. Det är dags för arbetsintervju och du är inte förberedd.

Du kan inte alltid lyckas på sin arbetsintervju, för då skulle ni vara jäkligt många på samma position på ett företag. Vad du kan göra är att förbereda dig ordentligt och därmed hoppas att din insats räcker hela vägen för att utklassa alla andra som försöker roffa åt sig ditt drömjobb. Här med följer en kortare guide som jag alltid använder mig av när jag ska springa iväg på arbetsintervju.

Till att börja med finns det en väldigt enkelt grundregel. Dyk upp! Jag förstår om det känns lockade att stanna hemma och istället maila en länk till din bloggy som ändå är en "sjuuuukt stor del av dig". Men ändå. Pallra dig dit.

Under själva intervjun finns det inte många tips än att snällt och duktigt svara på intervjuarens frågor om allt mellan himmel och jord. Möjligtvis ska du inte sitta och vicka på stolen eller gräva i näsan. Guldgrävarjakt kan man gå på någon annan gång.

Dock finns det helt enkelt vissa saker man håller för sig själv, även om intervjuaren säger att du ska vara dig själv och helt öppen. Som att du ibland somnar du vid ratten på grund av morgontrötthet när du kör till jobbet, men att ”det är lugnt för att du börjar bli förbannat skicklig på det”. Stort no-no. Inte heller är det bästa draget att berätta hur du ibland blir hög på socker och då kan fnittra i 43 minuter åt ordet smörbytta. Bland de äldre generationerna kan detta ses som suspekt. Och även om det verkligen inte är intervjuarens ensak, blir det ganska konstig stämning er människor emellan när du berättar att du aldrig sopsorterat ett batteri under hela din livstid utan lagt dem i komposten istället.När intervjun väl är över och det är dags att gå hem och tröstäta Ben & Jerrys med extra chokladsås finns det även här vissa saker du bör tänka på. Till exempel behöver du inte kyssa intervjuaren. Det räcker med ett handslag. Även roliga fraser så som ”… och även om jag nu inte får jobbet så kanske du skulle vilja ställa upp i en liten trekant” går bort. Den är kul bland vänner och eventuellt släkt med läskig humor.

Slutligen. Användig dig ALDRIG, under vilka omständigheter som helst av, meningen "men du kanske vill ta med i dina beräkningar att Hasse Aro är min kusins farbror." För Hasse Aro är inte så jäkla cool egentligen. Om man tänker efter.

4 kommentarer

 1. Avatar
  Hej Marielle. Jag gillar din stil.

  Trevlig helg

  Ruben
 2. Tack Ruben. Det värmer mitt hjärta att höra.

  Jag gillar din också.
 3. Avatar
  Klä dig propert. Skippa piercingar och annat tjaffs.
 4. Avatar
  Fullkomligt intetsägande, med undantag för kompletta idioter.

Skriv kommentar

Din kommentar måste godkännas innan den visas på sidan!