Magasinet

Fråga Uffe om missbruk och beroenden

Artikel Ulf Zetterman är psykoterapeut och har i 15 års tid arbetat med att behandla olika former av missbruk och beroenden. Nu ingår han även i UM:s svarspanel!

Ulf Zetterman.
Ulf Zetterman.
Ulf Zetterman har arbetat inom psykiatrin i 15 år, bland annat på Maria-mottagningarna och olika behandlingsinstitutioner. De senaste två åren har han arbetat på Ersta Vändpunkten, en anhörigmottagning utanför Stockholm som hjälper och stöttar personer som lever i en familj där någon är beroende av alkohol eller droger. Uffe har dessutom en egen mottagning för samtal på Fryshuset där han pratar enskilt med ungdomar.

Vad har du för utbildning?
– Jag är Sociolog och Steg 1-utbildad KBT-terapeut. För närvarande går jag också en schematerapiutbildning på Kognitiva Institutet på Sabbatsberg.

Vilka är dina expertområden?
– Min ansats är att de verkliga experterna är de som vill ha hjälp. I bästa fall kan jag hjälpa till med att få ihop det. Men jag arbetar med personer som haft egna problem, eller är uppvuxna med missbruk och beroende, och det är också de frågorna jag kan mest om.

För att ställa en fråga till Uffe eller någon annan i panelen - klicka här!

3 kommentarer

 1. Avatar
  Välkommen Uffe. Det finns frågor i brevlådan som rör ditt ämnesområde. Go for it.

  R
 2. Är dom mest lämpade personerna fd missbrukare?
 3. Hej Macktorsken!

  Menar du möjligen de som arbetar med droger & beroende?

  Jag tycker att det är bra med en blandning av personer med olika bakgrund. Många av de bästa socialarbetarna jag har mött har karriärer bakom sig som kockar, plattsättare m.m. men också fyllt på med teoretisk kunskap om beroende. Dock anser jag att man bör ha minst fem års drogfrihet innan man själv börjar arbeta med personer som har beroendeproblematik.

Skriv kommentar

Din kommentar måste godkännas innan den visas på sidan!