Magasinet

Full fart i Longboardbloggen

Intervju 18-årige Alexander Ellhage bor i stort sett på sin longboard. Vid de få tillfällen då han inte står på brädan flyger han i väg på sponsorbetalda resor till Los Angeles, bygger en betongpark i Vara och nu bloggar han också här på Ungdomar.se!


”En longboard kan man ju inte göra trick med!”. För bara ett och ett halvt år sedan var Alexander Ellhage själv en av alla de som trångsynt hävdar att longboard bara är en lam version av skateboard. I dag bor han i stort sett på sin långbräda. Och han har upptäckt att det visst går att göra trick.

– Det började med att jag lånade en polares longboard sommaren 2010 och upptäckte att det faktiskt var lite småroligt, berättar Alexander. Men det var inget jag sa till honom, då jag alltid sagt att longboard är skit. Jag började öva lite enklare trick och märkte ganska fort att det gick att göra de gamla vanliga skateboardtricken även på en longboard. Jag beställde mig en egen i slutet av sommaren och när jag fick den åkte jag varje dag. Jag körde intensivt, jag slog mig, jag lärde mig massa nya saker, och kände att jag har hittat något som jag verkligen tyckte riktigt mycket om. Och där började min karriär.


Vad är det med longboard som är så skoj?
– Det jag upptäckte när jag provade longboard är att det finns så mycket variation. Det finns många olika stilar, så den passar till många olika människor. Är du typen som gillar att tävla och alltid vara först - kör downhill! Gillar du skateboard, och skulle uppskatta lite bättre rull i hjulen - kör street/flat, som jag gör! Är du typen som gillar att bara glida runt och cruisa - ta brädan till skolan, butikerna eller jobbet! Du får inte sämre kondition för det. Är man inte killen eller tjejen som tycker fotboll eller dans är så roligt är longboarding ett utmärkt sätt att röra på sig och samtidigt ha roligt.


Till alla som själva är sugna på att börja åka longboard har Alexander bara ett enda tips: Tveka inte! Han säger att han själv provat sig fram mellan olika åkstilar och lärt sig lite av alla typer.
– Att longboarding har växt så mycket de senaste åren beror det nog på att fler vågat prova, och faktiskt tycker om det, säger Alexander. Och vem vet, kanske hittar du själv något du verkligen kommer brinna för!

Vad kan man läsa om din blogg?
– Dels om min åkning och arbetet med betongparken som vi försöker bygga i Vara, men också om longboarding i sig. Jag kommer givetvis att uppdatera med nya filmer och lite feta bilder, men också skriva om olika evenemang och annat intressant som händer inom longboardvärlden!

Spana in Alexanders fartfyllda longboardblogg!

2 kommentarer

 1. Avatar
  <a href=http://hermeshotelathensuk.blogspot.com/>Hermes Canada</a>
  <a href=http://hermesscarfusa.blogspot.com/>Hermes Scarf</a>
  <a href=http://hermescrocodilebagusa.blogspot.com/>Hermes Briefcase Men</a>
  <a href=http://hermesbootukk.blogspot.com/>Hermes Boot</a>
  <a href=http://hermesblackbagusa.blogspot.com/>Hermes Black Bag</a>
  <a href=http://victoriabeckhamhermesuk.blogspot.com/>Hermes Birkin 35</a>
  <a href=http://purseforumhermesusa.blogspot.com/>Her Bag Hermes</a>
  <a href=http://hermesonlineusaonline.blogspot.com/>Hermes Shop London</a>
  <a href=http://hermesbagsoutlet-uk.blogspot.com/>Hermes Bags Outlet</a>
  <a href=http://hermesbagscollectionuk.blogspot.com/>Hermes Shoulder Bags</a>
 2. Avatar

Skriv kommentar

Din kommentar måste godkännas innan den visas på sidan!