Körkortsspecial på Ungdomar.se

TRAFIKINSPEKTÖRENS BÄSTA UPPKÖRNINGSTIPS  Hjärtat vill bulta sig ut ur bröstet, handflatorna dryper av svett och den där sköna ”jag är grym på att köra bil”-känslan är som bortblåst. Japp, vi talar förstås om uppkörningen. Och det hör till att vara supernervös. Men det går att tygla den där läskiga känslan. Trafikverkets Christer Ardenstedt har hållit i omkring 6 000 uppkörningar och ger här sina bästa tips! Läs mer! TEST: VILKEN BILFÖRARTYP ÄR DU? ...

TRAFIKINSPEKTÖRENS BÄSTA UPPKÖRNINGSTIPS 

Hjärtat vill bulta sig ut ur bröstet, handflatorna dryper av svett och den där sköna "jag är grym på att köra bil"-känslan är som bortblåst. Japp, vi talar förstås om uppkörningen. Och det hör till att vara supernervös. Men det går att tygla den där läskiga känslan. Trafikverkets Christer Ardenstedt har hållit i omkring 6 000 uppkörningar och ger här sina bästa tips! Läs mer!

TEST: VILKEN BILFÖRARTYP ÄR DU?
Är du den adrenalinstinna actionföraren, den sävliga söndagsbilisten eller kanske den tokiga trafikfaran? Gör vårt test och ta reda på vilken bilförartyp du är (eller kommer att bli)! Gör testet!

YOUTUBE-LISTA: VÄRLDENS VÄRSTA BILFÖRARE
“Hur i helvete fick han/hon körkort?” är nog en fråga du ställt en och annan gång. Nu är det dags att ställa den fem gånger till - vi har nämligen dammsugit YouTube och listar här världens allra värsta bilförare! Läs mer!

TRAFIKPSYKOLOGEN TIPSAR: SÅ BLIR DU LUGN BAKOM RATTEN
Är du hetsig och aggressiv i trafiken? Hytter du med näven och gormar FAN-DIN-JÄVLA-IDIOT till dina stackars medtrafikanter? Då löper du också större risk att råka ut för en olycka. Men det går att ändra ditt beteende. Med hjälp av trafikpsykologen Sonja Forward lär vi dig att tagga ner och bli lugnare bakom ratten! Läs mer!

FORUM: BIL/MC/MOTORSPORT
I vårt motordoftande forum kan du diskutera allt som har med bilar och motorer att göra. Till forumet!

VIDEO: VÄGEN TILL KÖRKORTET
Du är sugen på att ta körkort, men har ingen aning om hur. Vilken tur då att Trafikverket har tagit fram en tre minuter lång instruktionsvideo, med häftiga (nåja) animationer och tuff (nåja) berättarröst! Se filmen!

MIN UNGDOM - MED BOSSE BILDOKTORN
"I källaren hade jag en egen liten motorverkstad. Där kokade jag också de kranier från döda djur som jag hittade i skogen". Den muntre bildoktorn Bosse Andersson berättar om sina ungdomsår! Läs intervjun!

ECO DRIVING - SÅ KÖR DU MILJÖVÄNLIGT
Är du en sån som stänger öronen när körskoleläraren börjar prata om EcoDriving? Känns det som att du har fullt upp med att ta in hur du växlar och krypkör? Mjo, vi kan inte klandra dig. Men tänk såhär: DU kan bidra till att minska risken för cancer, isbjörnsdöd och att våra vatten blir förstörda. Och det är dessutom lätt som en plätt! Läs mer!

LISTA: VÄRLDENS BÄSTA BILFILMER
Filmvärlden är full med spännande, bensindoftande historier. Vi har cruisat omkring på IMDb och plockat fram några av tidernas bästa bilfilmer! Läs mer!
ANNONS