Magasinet

"Min ungdom" - med Ametist Azordegan

Intervju I "Min ungdom" frågar vi ut kända svenskar om deras ungdomsår. Den här veckan har turen kommit till journalisten och radioprataren Ametist Azordegan!

Foto: Erik by Erik
Foto: Erik by Erik
Vad hade du för drömyrke som ung?
– Först och främst ville jag bli dansare, jag tror det var filmen Flashdance som påverkade mig något enormt. Men därefter var drömmen att bli journalist, jag hade väl rätt dålig koll på vad det innebar egentligen, men jag ville vara först ut med nyheter, och berätta det för alla andra. Och jag tyckte det verkade vara ett jobb med mycket puls och högt tempo, vilket passar min rastlösa personlighet.

Hur gammal var du första gången du hånglade?
– Jag var 14. Det var också i den åldern jag fick min första kyss.

Vad för typ var du på gymnasiet?
– Jag var den som aldrig fick vara med innegänget (alla skolor hade ju ett sådant gäng) men alltid fick sitta lite vid sidan om innegänget. De lät mig hänga lite bredvid, men aldrig vara med. Jag var rolig, hade humor och fick dom att skratta ... aldrig åt mig, men åt situationer. Och så var jag klok också, jag var den som enstaka personer ur innegänget pratade med när de var ledsna.

Vilka kändisposters satt uppklistrade på väggarna i ditt tonårsrum?
– I tonåren hade jag inga posters. Posters hade jag upp till cirka 12 års ålder. Och då var det Michael Jackson-affischer som tapetserade i princip alla väggar i mitt sovrum. Däribland skymdes också Madonna.

Vad vet du idag som du önskar att du visste när du var 15?
– Att jag är en vinnare.

Fler ungdomar:
Agneta SjödinAndres LokkoAnneli AlhankoBabben LarssonBosse BildoktornCarina BergCissi WallinDavid FjällDogge DoggelitoFilip HammarFredrik WikingssonFritjof & PikanenHanna HellquistHans RoslingHenrik FexeusJesper RönndahlJohan GlansJohan SOL StattinJosefin JohanssonKristian AnttilaMackan EdlundMalin OlssonMarcus BirroMargret AtladottirMartin MelinMia TörnblomMiss LiMårten AnderssonPatrick EkwallRickard OlssonMargret AtladottirTobbe BlomZandro SantiagoÖzz Nûjen

Vem vill du att vi frågar ut härnäst? Droppa ditt förslag i kommentarerna!

7 kommentarer

 1. Avatar
  du är så fruktansvärt cool ametist!
 2. Avatar
 3. Avatar
 4. Avatar
  Tror jag sett henne recensera musik i någon tidning.
 5. Ametist är jävligt känd i hiphopkretsar för "En kärleksattack på svensk hiphop" i SR Metropol. Utanför just hiphopscenen, dock, vettefan om jag hade kallat henne känd.
 6. Avatar
  Nästa Ison Och Fille! Eller Skogsturken! Eller Laserturken!

Skriv kommentar

Din kommentar måste godkännas innan den visas på sidan!