Magasinet

"Min ungdom" - med Josefin Johansson

Intervju I "Min ungdom" frågar vi ut kända svenskar om deras ungdomsår. Den här veckan har turen kommit till komikern Josefin Johansson!

Foto: Andreas Hillergard
Foto: Andreas Hillergard
Vad hade du för drömyrke som ung?
– Först ville jag bli konståkerska eller prinsessa. När jag insåg att såna inte fick gå runt med krona alltid, bytte jag till att vilja bli skådis eller frisör. De får ända ha kronor bland.

Hur gammal var du första gången du hånglade?
– Jag var tolv och det var på Helenas födelsedagskalas. Grannens storebror kom dit och eftersom inga andra coola var där och såg kunde han kosta på sig att hångla med en yngre.

Vad för typ var du på gymnasiet?
– Ooh, vad var jag inte? Jag gick estet och ville vara någon slags cyberpunk men slutade som hippie. Jag hade mormors alla klänningar på samma gång och trodde jag var goth-drottning, men det visade sig bara vara lite vulgärt. Men jag var ändå alltid intresserad av skolan och hade det ganska gött faktiskt.

Vilka kändisposters satt uppklistrade på väggarna i ditt tonårsrum?
– Hmm, jag vet att jag hade nån bioaffisch från Trainspotting och att jag avgudade Mike Patton som sjöng i bandet Faith No More. Det var min bror som gav mig all min musiksmak när jag var yngre, så det bandet var för gammalt redan innan jag visste vilka dom var. Men jag hängde på. Sen hade jag också en slags ironisk oironisk as-stor kärlek till Spice Girls och hade nog nån tacky bild på dem också ovanför sängen.

Vad vet du idag som du önskar att du visste när du var 15?
– Att allt alltid blir bra. Hur svår än knipan är, hur mörk hemligheten än är, hur tung den olyckliga kärleken än är, så blir det alltid bra sen. Så du kan sluta oroa dig.

Fler ungdomar:
Agneta SjödinAmetist AzordeganAndres LokkoAnneli AlhankoBabben LarssonBosse BildoktornCarina BergCissi WallinDavid FjällDogge DoggelitoFilip HammarFredrik WikingssonFritjof & PikanenHanna HellquistHans RoslingHenrik FexeusJesper RönndahlJohan GlansJohan SOL StattinKristian AnttilaMackan EdlundMalin OlssonMarcus BirroMargret AtladottirMartin MelinMia TörnblomMiss LiMårten AnderssonPatrick EkwallRickard OlssonMargret AtladottirTobbe BlomZandro SantiagoÖzz Nûjen

Vem vill du att vi frågar ut härnäst? Droppa ditt förslag i kommentarerna!

3 kommentarer

  1. "jag avgudade Mike Patton som sjöng i bandet Faith No More"

    Jag älskar henne.
  2. Avatar

Skriv kommentar

Din kommentar måste godkännas innan den visas på sidan!