Magasinet

"Min ungdom" - med Mackan Edlund

Intervju I "Min ungdom" frågar vi ut kända svenskar om deras ungdomsår. Den här veckan har turen kommit till programledaren Mackan Edlund!

Foto:TV6/Johnny Wollin
Foto:TV6/Johnny Wollin
Vad hade du för drömyrke som ung?
– Hmm, jag vet inte. Det var nog olika som passerade i olika stadium. Pilot, fotbollsproffs, brandman, polis ... Sen blev det nog mer en dröm om "komiker" i mellanstadiet, men hur och var tänkte jag inte på en sekund. Jag minns att jag ville göra humor på Sveriges Radio. Pappa lyssnade mycket på Hasse & Tage och "Lindeman" var min favorit. Och min dröm gick i uppfyllelse, jag gjorde humor i P3 med "deluxe" i fyra år!

Hur gammal var du första gången du hånglade?
– Oj, vad svårt! Ganska gammal, 14 eller 15 år. Vi kysstes så mycket att man var helt torr i ansiktet.

Vad för typ var du på gymnasiet?
– Jag trodde nog mest själv att jag var cool. Men jag vann "årets skådespelare" vilket kanske fick nån att tycka jag var liiite cool. Jag sportade, jag var en tönt för jag visste ingenting om någonting, men hävdade att jag visste massa saker. Sen var jag även "roliga killen", skulle skämta om allt och var förmodligen ganska så jobbig.

Vilka kändisposters satt uppklistrade på väggarna i ditt tonårsrum?
– Hmm, minns att jag hade en Coca Cola-period, då var rummet fyllt av colaprylar. Hade även en bild av en Lamborghini Countach. Pernilla Wiberg hade jag pinsamt nog en bild på ett tag. I samband med hennes "sångkarriär" så togs det en bild jag tyckte var snygg. Lite senare i livet så hade jag Nirvana, Rage Against the Machine, Nyckeln till frihet och andra filmposters (som jag hade fått från SF), allt för att skyla över mina fula väggar. Tapetsera om var inget alternativ!

Vad vet du idag som du önskar att du visste när du var 15?
– Att det mesta ordnar sig. Men behöver inte vara så orolig för allt! Man behöver heller inte kunna allt, eller veta mest. Men man måste hitta det man tycker om! Visst du kanske inte kan bli skateproffs, men du kanske kan arbeta inom skateboardindustrin? Öppna en egen skateaffär, göra nya tuffa griptejps? Plus att vet man inte vad man ska göra, försök plugga en linje där du läser alla basämnen så du kan plugga vidare när du blir äldre. För även fast man inte vill eller orkar kanske man verkligen vill det senare i livet, hur osannolikt det än känns just då.

Fler ungdomar:
Agneta SjödinAmetist AzordeganAndres LokkoAnneli AlhankoBabben LarssonBosse BildoktornCarina BergCissi WallinDavid FjällDogge DoggelitoFilip HammarFredrik WikingssonFritjof & PikanenHanna HellquistHans RoslingHenrik FexeusJesper RönndahlJohan GlansJohan SOL StattinJosefin JohanssonKristian AnttilaMalin OlssonMarcus BirroMargret AtladottirMartin MelinMia TörnblomMiss LiMårten AnderssonPatrick EkwallRickard OlssonMargret AtladottirTobbe BlomZandro SantiagoÖzz Nûjen

Vem vill du att vi frågar ut härnäst? Droppa ditt förslag i kommentarerna!

6 kommentarer

  1. oj stackare varför jobbar du klockan sju för :P
  2. Kan vi inte få en intervju till med Fredrik Wikingsson?
  3. qazedctgb: Det kallas "autopublicering"!

    Istechetvåpunktnoll: Visst går det aldrig att få nog av den mannen? En ny intervju kommer kanske kanske till våren. Så länge kan du kika in Eriks gamla utfrågning!
  4. Avatar
  5. Jag vill ha en intervju med t.ex Magnus Betnér, Johan Glans eller Kodjo akolor. Fler personer inom humorvärlden =)
  6. Avatar
    Vill bli Mackan Edlund när jag blir stor.

Skriv kommentar

Din kommentar måste godkännas innan den visas på sidan!