Magasinet

"Min ungdom" – med Malin Olsson

Intervju I "Min ungdom" frågar vi ut kända svenskar om deras ungdomsår. Den här veckan har turen kommit till programledaren Malin Olsson, som med sitt sprudlande leende lett både Sommarlovsmorgon och Minuten på SVT!

Fotograf: Carl-Johan Söder/SVT
Fotograf: Carl-Johan Söder/SVT
Vad hade du för drömyrke som ung?
– När jag var 10 år gammal så var jag helt inne på att bli arkeolog. Jag tyckte att det verkade häftigt att få vara med och gräva upp gamla dinosaurskelett, skatter och försvunna städer. Jag älskade att pilla med saker och ligga och gräva i jorden, haha ... Sedan ville jag bli advokat för att jag ville att folk skulle bli behandlade rättvist. Det var inte förrän jag var runt 20 som jag kom på att jag ville bli programledare.

Hur gammal var du första gången du hånglade?
– Första gången jag hånglade var på ett disko när jag var runt 12. Det var superhäftigt att äntligen få testa hur det kändes att få hångla, men då kallade vi det för "långtradare" ...

Vad för typ var du på gymnasiet?
– På gymnasiet var jag en riktig pluggis, jag ville ha bra betyg så jag satsade allt på det. Men man behöver inte vara tråkig för att man är en pluggis. Tvärtom så älskade jag att småretas med klasskompisarna, fast snällt så klart. Jag har alltid snackat mycket, så mina klasskompisar kommer nog ihåg mig som rätt snackig också!

Vilka kändisposters satt uppklistrade på väggarna i ditt tonårsrum?
– Michael Jackson var min stora idol så jag hade en stor affisch på väggen där han hade röd skjorta och sitt svarta hår utsläppt. Jag gillade en kille som heter Jared Leto också, han var med i en tv-serie som hette Beverly Hills och jag tyckte att han var skitsnygg! Sen kom jag in i en skatepunkperiod då jag lyssnade mycket på Millencollin. Då lånade jag pappas bilfärg och sprayade hela mitt snedtak med texten "MILLENCOLLIN".

Vad vet du idag som du önskar att du visste när du var 15?
– Inget egentligen. Det är ju det som är så spännande – att upptäcka en massa saker själv. Det är ju så man skaffar sig egna erfarenheter. Men visst, när det hade tagit slut med killen som jag trodde var mitt livs kärlek hade det varit skönt att veta att de jobbiga känslorna skulle gå över. Just när det tar slut blir man ju så himla ledsen, men det går över!

Fler ungdomar:
Agneta SjödinAmetist AzordeganAndres LokkoAnneli AlhankoBabben LarssonBosse BildoktornCarina BergCissi WallinDavid FjällDogge DoggelitoFilip HammarFredrik WikingssonFritjof & PikanenHanna HellquistHans RoslingHenrik FexeusJesper RönndahlJohan GlansJohan SOL StattinJosefin JohanssonKristian AnttilaMackan EdlundMarcus BirroMargret AtladottirMartin MelinMia TörnblomMiss LiMårten AnderssonPatrick EkwallRickard OlssonMargret AtladottirTobbe BlomZandro SantiagoÖzz Nûjen

Vem vill du att vi frågar ut härnäst? Droppa ditt förslag i kommentarerna!

1 kommentarer

Skriv kommentar

Din kommentar måste godkännas innan den visas på sidan!