Magasinet

Recension: Sune i Grekland – all inclusive

Recension Jag skrattar, barnen skrattar, 50-plusarna skrattar. Vi skrattar redan fem minuter in i filmen. Hannes Holm har lyckats med sin regi, och skrivit ett mycket väl godkänt manus tillsammans med författarna till Sune-böckerna, Sören Olsson och Anders Jacobsson, som charmar alla åldrar.

Sune i Grekland – all inclusive inleds i sann Sune-anda. Sune låtsas ha gipsat benet för att slippa simma på simskolan, pappa Rudolf spelar luftinstrument, storasyster Anna är arg för att hon inte får följa med sin kille på semester, lillebror Håkan snorklar i badkaret och mamma Karin påpekar att de kommer vara blekast i kvarteret i år igen. Men ack så fel hon har denna gång...

Ni minns väl Sunes sommar? Det är Sune som försöker tjusa en tjej som först inte visar något som helst intresse, det är familjen Andersson på stranden med sina uppblåsbara baddjur, det är någon som ljuger om sitt yrke och någon stackare som alltid råkar illa ut.
Sune i Grekland är inget undantag. Här bjuds det verkligen på all inclusive. Jag känner igen storyn och mina karaktärer – det enda jag saknar är mer av pappa Rudolfs ängsliga sida och hans korta stubin. Men Morgan Alling gör, trots mina tidigare tvivel, ändå en förvånansvärt bra karaktärstolkning.

Så frågan som jag vet att ni alla funderar på: är den bättre än Håkan Bråkan?
JA!

Bättre än Sunes sommar och Sunes jul?
HELL NO!


Ändå är jag väldigt positiv överraskad. Manuset tvivlade jag inte för en sekund på. Det är jobbet med casting av skådespelare som glädjer mig - och för någon som växt upp med Sören och Anders som sina idoler, haft Sune-posters på väggarna i sitt flickrum, samlat på cd-böcker i tio år och planerat ett helt bröllop med honom, så är det ett väldigt bra betyg!

Sune i Grekland – all inclusive har biopremiär den 25 december.

4

5 kommentarer

 1. Avatar
 2. Avatar
  Hej ! jag har sett på filmen Sune i Grekland.
  filmen var jätte kul.
  mvh Martina /
 3. Jag såg den nyss och måste hålla med om Morgan Alling. Att följa upp Peter Haber är riktigt tufft men han lyckas faktiskt. Inte lika bra, men han underhöll och gjorde en trovärdig Rudolf.

  Tyvärr tar nästan allt det positiva om filmen slut där. Alla barnskådespelarna är extremt pinsamma att se, förutom Rudolf utvecklas karaktärerna nästan inte alls och när det är samma regissör som bakom Klassfesten känns arbetet riktigt hafsat. En stark tvåa från mig.
 4. Avatar
  hur ser man på sune i grekland utan att kolla på bio snälla svara

Skriv kommentar

Din kommentar måste godkännas innan den visas på sidan!